Přejít na obsah

Fotka

Nepoctivci v geocachingu aneb mlčet není dobré

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1861 odpovědí na toto téma

#681 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2170 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2018 - 15:34

NM v dubnu, v červnu bylo na místě NA.

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#682 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2170 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2018 - 15:51

Protože nevím o jakou keš jde, je otázkou kolik upozornění owner dostal. Ona totiž mnohdy ta zanedbaná údržba pramení z toho, že místo aby lidi ownera upozornili, tak honí body a do svého FI jen připíší: plný LB. A to zase není poviností ownera číst.

Zdá se, že tady ta povinnost naopak je - tak si aspoň vykládám slovo MUST. Viz Geocache hiding guidelines:

To keep the online cache page up-to-date, the cache owner must

•     Monitor logs for reported problems.

• 0

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#683 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1092 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2018 - 18:37

Zdá se, že tady ta povinnost naopak je - tak si aspoň vykládám slovo MUST. Viz Geocache hiding guidelines:

No hlavě nejčastější důvod pro log "Plný logbook! Owner na to kašle!" je fakt, že pár kačerů zalogovalo na první stránku logbooku, další logovali z druhé strany - a kačer byl líný se podívat na stránky mezi tím.

• 0

#684 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2018 - 19:48

NM už nějakou dobu není samostatný log, ale jen zatržítko u jiného typu logu....

Mylis se. NM je i nadale normalni samostatny log, jen na nej na prvni pohled nevidis GUI abys ho tam dal. Lze pouzivat stare GUI, lze pouzivat aplikace co to umi, lze leccos. Jestli neveris rekni si kam ti ho mam poslat a dostanes ho.

• 2

#685 vitacar

vitacar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2018 - 19:54

Ono někdy je to trochu o strach upozorňovat NM logem na plný, příp. nějak nepoužitelný logbook. Onehdy mě jeden kačer docela slušně seřval, proč jsem mu do jeho keše nevložil logbook nový a že nemám ani představu , jak je to těžký pořád vyměňovat nové logbooky, když je člověk pořád na služebkách v zahraničí...
  • 2

#686 kosovaci

kosovaci

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2018 - 20:01

Tak když není  owner zrovna nablízku, nebo nemá možnost LB vyměnit, dá WN a poprosí dalšího boduchtivého kačera, zda by při případném odlovu nevložit náhradní LB. Už se mi  párkrát stalo, že jsem se chystal na keš a v lozích bylo, že LB je plný. Napsal jsem tedy ownerovi, že se na keš chystám a že bych tam s joho svolením dal čistý LB.

• 0

#687 mandevil

mandevil

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2018 - 21:26

Tak když není  owner zrovna nablízku, nebo nemá možnost LB vyměnit, dá WN a poprosí dalšího boduchtivého kačera, zda by při případném odlovu nevložit náhradní LB. Už se mi  párkrát stalo, že jsem se chystal na keš a v lozích bylo, že LB je plný. Napsal jsem tedy ownerovi, že se na keš chystám a že bych tam s joho svolením dal čistý LB.

Co ale uděláš, když je owner naprosto MIA? Třeba mnou zmiňovaná keš Třebonice má NM flag už roky. Moje otázka je, můžu vyndat originální logbook plus všechny ty papírky a dát nový? Mám to blízko, klidně to udělám, jen nevím, jestli smím.

• 0

#688 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1648 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2018 - 21:44

Spíš zkus, jestli by ti ji nedal k adopci.
  • 0

#689 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2018 - 21:45

A co ten stary salat nekam schovat a ownerovi poslat souradky? Kdyz ho bude nahodou chtit, tak si pro nej muze klidne dojit.
Dat novy logbook ke starymu kolikrat za chvili udela akorat salat jeste vetsi. Kor kdyz je vlhky.
  • 3

#690 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1263 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2018 - 21:46

Co ale uděláš, když je owner naprosto MIA? Třeba mnou zmiňovaná keš Třebonice má NM flag už roky. Moje otázka je, můžu vyndat originální logbook plus všechny ty papírky a dát nový? Mám to blízko, klidně to udělám, jen nevím, jestli smím.

No takhle, kde není žalobce, není soudce. Když to uděláš, hodně lidí bude rádo, že mohou dál logovat kešku, která bude ale za chvíli ve stejném stavu jako před Tvým servisem, protože na ni owner kašle. Správně by asi měla zmizet a uvolnit místo někomu, kdo se o keš bude starat lépe..

• 5

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#691 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5891 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2018 - 22:04

Předpokládáš, že kačeři umějí číst.

• 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#692 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1127 příspěvků(y)

Publikováno 19 December 2018 - 0:00

Ono někdy je to trochu o strach upozorňovat NM logem na plný, příp. nějak nepoužitelný logbook. Onehdy mě jeden kačer docela slušně seřval, proč jsem mu do jeho keše nevložil logbook nový a že nemám ani představu , jak je to těžký pořád vyměňovat nové logbooky, když je člověk pořád na služebkách v zahraničí...

V tom případě si řeknu, že je owner debil a dál to neřeším...

Předpokládáš, že kačeři umějí číst.

Nechápu tomyho palec dolů. Kačeři umí být v mnoha směrech solidní ignoranti. Jako owner 240 keší bych ti mohl napsat desítky případů... Já netvrdím, že se nesetkávám i s tím pozitivním, ale třeba právě pokud jde o logbooky, mnohem častěji se dozvím, že je logbook plný až ve chvíli, kdy se fakt není kam zapsat (a ten poměr je třeba 20%:80%). Proč by to proboha někdo dal vědět dřív? Že se zapisuji na druhou půlku desek logbooku je přece v pořádku, ne?

Jediné funkční řešení, které jsem zatím objevil, je prosba v hintu (psát do do listingu nebo do logooku dané keše na čtyři stránky od konce, ať dají kačeři vědět, že dochází logbook má efekt absolutně nulový).

• 1

#693 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 19 December 2018 - 0:37

Já se bohužel často setkávám s tím, že NM píši jako první, po několika měsících, kdy to mezitím jen tak mimochodem, někdo zmíní v logu. A to se mezitím zalogují kačeři s několika tisíci nálezy, aniž by upozornili ownera.

• 4

#694 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 21 December 2018 - 3:23

Doporučuji přečíst včetně logů u keše

TENKRÁT V LOS SVINIBRODOS aneb Externí pendant k rubrice Nepoctivci v geocachingu

http://www.geocachin...-v-geocachingu/

• 1

#695 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2170 příspěvků(y)

Publikováno 21 December 2018 - 7:57

To je zoufalství...

• 0

#696 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1435 příspěvků(y)

Publikováno 21 December 2018 - 8:02

Tak o těch dvou si už delší dobu myslím svoje, stačí si přečíst ty jejich kecy v profilu.

• 5
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#697 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 21 December 2018 - 9:59

Bohouš se Štětináčem odnesli kešku a Mirek Dušín na ní zalogoval nález?

Tak to je podivný příběh...

• 3

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing

#698 mandevil

mandevil

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 21 December 2018 - 11:38

Bohouš se Štětináčem odnesli kešku a Mirek Dušín na ní zalogoval nález?

Tak to je podivný příběh...

Po dohodě a se souhlasem ownera.

• 0

#699 Toulavej Hypnos

Toulavej Hypnos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 21 December 2018 - 11:53

Po dohodě a se souhlasem ownera se tu nedávno zalogoval event na který logující nedorazili kvůli zácpě a všem to tu vadilo.
  • 1

#700 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 21 December 2018 - 12:26

Je správné, že se na podvodníky ukáže.

• 1

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů