Přejít na obsah

Fotka

Nepoctivci v geocachingu aneb mlčet není dobré

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1861 odpovědí na toto téma

#701 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 231 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2018 - 13:33

Po dohodě a se souhlasem ownera.

Owner tuto kompetenci nemá, takže i takto je to porušení pravidel, porušení povinností ownera.

• 0

#702 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2018 - 14:37

Owner tuto kompetenci nemá, takže i takto je to porušení pravidel, porušení povinností ownera.

:D  :D  :D

• -1

#703 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2018 - 16:16

Bohouš se Štětináčem odnesli kešku a Mirek Dušín na ní zalogoval nález?

Tak to je podivný příběh...

To je dobrý postřeh. Pokud uznáváme "padni, komu padni", tak Petris 3 (jak to tak vypadá) přeskočil základní pravidlo GC:

You can log caches online as "Found" after you visited the coordinates and signed the logbook.

Zkrátka kačerský "nález" je něco jiného než běžný mudlovský nález - patří k němu i ten podpis. A když keš utekla (odjela), mělo tam být DNF... ;)

• 2

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#704 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 231 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2018 - 16:18

:D  :D  :D

Jestli se směješ mojí naivní představě, jak by se ta hra měla hrát, klidně se směj..

Jestli máš ale pochybnosti o mém tvrzení, tak tady máš názor reviewera v obdobné situaci.

• 2

#705 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2018 - 17:11

Připadá mi to tu jak u soudu, kde má navrch zloděj, který vykradádal byt a byl chycen majitelem, který mu při chytání zlomil ruku.

Zloděj se směje, protože všichni řeší nepřiměřenou obranu původně poškozeného, nyní však spíše obviněného, místo aby řešili vinu zloděje, který jen doplatil na porušení zákonů, tam je to prvotní porušení, zbytek jsou následky.

Už tu fakt blbnete.
Jak jsem zde již vícekrát psal, není možné v zákoně či pravidlech popsat do nejmenších detailů všechny možné situace, jinak bude místo jedné věty vždy sága o 4 stranách.

Pěkné vánoce a trochu porozumění vám všem.

Mirek Dušín ať hodí kamenem.

Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 21 prosinec 2018 - 21:49

• 19

#706 berda

berda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2018 - 18:36

To je přesně ono. Však poukázali na zjevně psychopatické podvodníky a se souhlasem ownera, který na základě jejich zprávy o tom věděl a s logováním souhlasil, logovali. Nebyli místní, slíbili podpis někdy post, jako fakt je to ten nejdůležitější prohřešek? No tvl, tomu se má odporovat, to je nečestné? Tak to jsem asi opravdu z jiné planety... Nebo to je, zmijovkáři, nějaké zbytečné obhajování "věčně druhých z Letné"? Nestačí prostý selský rozum, aby se tahle situace rozklíčovala?

Tento příspěvek byl upraven od berda: 21 prosinec 2018 - 18:39

• 0
Berda

#707 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2018 - 18:44

Po dohodě a se souhlasem ownera se tu nedávno zalogoval event na který logující nedorazili kvůli zácpě a všem to tu vadilo.

Však už to dávno smazali.
  • 0

#708 Paha Ahma

Paha Ahma

Zlej rosomák

• Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2018 - 19:09

Tady Pahouš. Jsem ounerem keše Paha sobě :-) a autorem blogu o dvou mexických desperátech.

Ne, nejsme u soudu, kde slizcí advokáti urvou vítězství v obhajobě evidentního zločince kvůli procesní chybě. Jsme ve hře geocaching a tato hra se buď hraje poctiově nebo na levačku. Duch pravidla je jasný. Uznávám to jako "slovolog" (srov. s "fotolog")

Petris a Geovašek mi okamžitě volali, co se stalo. Popsali stage, které navštívili, popsali uložení kouzla a keše. Keše a kouzla, které před jejich očima jiní ukradli. Teda...vypůjčili si.

Log jsem uznal a sám nabídl, ať logujou FI, protože oni keš poctivě obešli. Navíc u nich nemám pochyb, že by nedologovali zpětně, aby se vlk pravidel nažral.

To, že je celý tenhle příběh podivný, není moje chyba, ani Petrise s Geovaškem.

• 19

Hyvä ahma - huono ahma. Ainoa hyvä ahma on pahaa.

#709 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2018 - 20:50

Jestli se směješ mojí naivní představě, jak by se ta hra měla hrát, klidně se směj..
Jestli máš ale pochybnosti o mém tvrzení, tak tady máš názor reviewera v obdobné situaci.

Ano, presne tak. Smeju se tvemu pokusu o degradaci ulohy ownera. Klobouk dolu.
  • -1

#710 mandevil

mandevil

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2018 - 21:27

Littera enim occidit, spiritus autem vivificat.

• 1

#711 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2018 - 8:26

mám za to, že dobří občané by měli dodržovat špatné zákony, aby špatní občané dodržovali ty dobré ;)

Naprosto pregnantně řečeno, do kamene tesat. Jediná správná možnost, jak se postavit ke špatnému zákonu, je zasadit se o jeho zrušení nebo změnu. A nejde-li to a příčí se mi takový zákon dodržovat, pak nezbývá, než opustit pole jeho působnosti.
  • 4
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#712 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2018 - 8:31

Ano, jsem špatný občan, protože jsem si zalogoval event, kde jsem formalisticky viděno nebyl B)

A já jsem si zas nezalogoval event(y), kde jsem formalisticky viděno byl. Ha!
  • 2
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#713 jdujenokolo

jdujenokolo

Newbie

• Banned
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2018 - 9:54

Mirek Dušín ať hodí kamenem.

Velmi zábavné a poučné vlákno. Založil kačer, který sám nedokázal dodržet to jediné vyžadované pravidlo, zápis do logbooku. Jen tak dál! :D
  • 1

#714 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2018 - 10:09

Velmi zábavné a poučné vlákno. Založil kačer, který sám nedokázal dodržet to jediné vyžadované pravidlo, zápis do logbooku. Jen tak dál! :D

No možná bys moh upřesnit, koho jsi tím myslel....Kapsu? Tommyho? :o
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#715 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2018 - 11:51

Vlákno jsem zakládal já a nemám ani jednu keš, kde bych se nezapsal do logbooku. Spíše mám poslední dobou zápisy v logbooku, ale ne na internetu. Dotyčného, který zde bude pod více nicky, bych rád viděl, aby mi to mohl říct osobně do očí. 

• -1

#716 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2018 - 12:38

Vlákno jsem zakládal já a nemám ani jednu keš, kde bych se nezapsal do logbooku. Spíše mám poslední dobou zápisy v logbooku, ale ne na internetu. Dotyčného, který zde bude pod více nicky, bych rád viděl, aby mi to mohl říct osobně do očí.

Je mi po tom houby, ale zjevně nemyslel Tebe, v úvodním příspěvku já tedy vidím nick Kapsa. Potažmo si vzpomínám,jak se sám pochlubil logem pouze na internetu. Takže ten člověk napsal jen pravdu...

Tento příspěvek byl upraven od von Bronin: 22 prosinec 2018 - 12:39

• 1

#717 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2018 - 15:32

Je mi po tom houby, ale zjevně nemyslel Tebe, v úvodním příspěvku já tedy vidím nick Kapsa. Potažmo si vzpomínám,jak se sám pochlubil logem pouze na internetu. Takže ten člověk napsal jen pravdu...

No jestli myslel Kapsu, tak pravdu nenapsal. To vlákno Kapsa nezakládal, a o to šlo. Přečti si ten první post pořádně..

Tento příspěvek byl upraven od plavcik: 22 prosinec 2018 - 20:03

• 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#718 Petris 3

Petris 3

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2018 - 21:22

To je dobrý postřeh. Pokud uznáváme "padni, komu padni", tak Petris 3 (jak to tak vypadá) přeskočil základní pravidlo GC:

Zkrátka kačerský "nález" je něco jiného než běžný mudlovský nález - patří k němu i ten podpis. A když keš utekla (odjela), mělo tam být DNF... ;)

Dobře, překročil jsem pravidlo, že nejsem zapsán v logbooku, to uznávám - nevidím ovšem problém zalogovat keš, pokud jsem na místě byl, mám prokazatelný důkaz, že jsem tam byl a mám svolení ownera, že logovat můžu... Ale jen by mě zajímala jedna věc - otasparta a werg pravidla nepřekročili, když keš bez svolení ownera odnesli neznámo kam?

• 8

#719 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2018 - 21:34

Dobře, překročil jsem pravidlo, že nejsem zapsán v logbooku, to uznávám - nevidím ovšem problém zalogovat keš, pokud jsem na místě byl, mám prokazatelný důkaz, že jsem tam byl a mám svolení ownera, že logovat můžu... Ale jen by mě zajímala jedna věc - otasparta a werg pravidla nepřekročili, když keš bez svolení ownera odnesli neznámo kam?

Fuuuuuuj. Uz se tesim az si na Svinibrodskych vanocich hodim vanilkovym rohlickem na tebe a Pahu. Urcite bude verejny lync a pujdete na dozivoti, do konce zivota. Protoze jste se uplne normalne lidsky domluvili a jeste si divolili ukazat na Paka a Loka. Hamba vam.
Tak snad se 26 uvidime. :D
  • 3

#720 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2018 - 22:57

Štěpán a Pitris3 - místy je svět ještě normální, na zdejším fóru ale často už ne. :-(

Až náhodou překročíte rychlost, protože pojedete s nemocným či těhotnou rychle do nemocnice, doufám, že rádi přijměte pokutu, body a zabavení řidičáku.

Aneb:
Okolností jsou důležité, nelze slepě trvat na znění zákona a nepřihlédnout tak k okolnostem.

Pěkné Vánoce.

Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 23 prosinec 2018 - 8:11

• 15

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama