Po dohodě a se souhlasem ownera.
Owner tuto kompetenci nemá, takže i takto je to porušení pravidel, porušení povinností ownera.
Publikováno 21 prosinec 2018 - 13:33
Po dohodě a se souhlasem ownera.
Owner tuto kompetenci nemá, takže i takto je to porušení pravidel, porušení povinností ownera.
Publikováno 21 prosinec 2018 - 14:37
Publikováno 21 prosinec 2018 - 16:16
Bohouš se Štětináčem odnesli kešku a Mirek Dušín na ní zalogoval nález?
Tak to je podivný příběh...
To je dobrý postřeh. Pokud uznáváme "padni, komu padni", tak Petris 3 (jak to tak vypadá) přeskočil základní pravidlo GC:
You can log caches online as "Found" after you visited the coordinates and signed the logbook.
Zkrátka kačerský "nález" je něco jiného než běžný mudlovský nález - patří k němu i ten podpis. A když keš utekla (odjela), mělo tam být DNF...
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 21 prosinec 2018 - 16:18
Jestli se směješ mojí naivní představě, jak by se ta hra měla hrát, klidně se směj..
Jestli máš ale pochybnosti o mém tvrzení, tak tady máš názor reviewera v obdobné situaci.
Publikováno 21 prosinec 2018 - 17:11
Připadá mi to tu jak u soudu, kde má navrch zloděj, který vykradádal byt a byl chycen majitelem, který mu při chytání zlomil ruku.
Zloděj se směje, protože všichni řeší nepřiměřenou obranu původně poškozeného, nyní však spíše obviněného, místo aby řešili vinu zloděje, který jen doplatil na porušení zákonů, tam je to prvotní porušení, zbytek jsou následky.
Už tu fakt blbnete.
Jak jsem zde již vícekrát psal, není možné v zákoně či pravidlech popsat do nejmenších detailů všechny možné situace, jinak bude místo jedné věty vždy sága o 4 stranách.
Pěkné vánoce a trochu porozumění vám všem.
Mirek Dušín ať hodí kamenem.
Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 21 prosinec 2018 - 21:49
/realme 8 (Android 12) + Locus, Oregon 300 už nepoužívám vůbec/
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur) | GC6N637 - Zubri na Travinach | GC6Q5BT - QIC neboli ctvrtpalec | GC72925 - 7. PLRO Vlkava - Raketaci | GC7FK96 - Beru Ti Stesti | GC92CY5 - Kopec plný bordelu | GC98JF4 - Chrastenhof (Chrastecky dvur) - reloaded | GC9AV0D - Sečtělá | GC9WFCF - Poslední zvonění
Publikováno 21 prosinec 2018 - 18:36
Tento příspěvek byl upraven od berda: 21 prosinec 2018 - 18:39
Publikováno 21 prosinec 2018 - 18:44
Po dohodě a se souhlasem ownera se tu nedávno zalogoval event na který logující nedorazili kvůli zácpě a všem to tu vadilo.
Publikováno 21 prosinec 2018 - 19:09
Tady Pahouš. Jsem ounerem keše Paha sobě :-) a autorem blogu o dvou mexických desperátech.
Ne, nejsme u soudu, kde slizcí advokáti urvou vítězství v obhajobě evidentního zločince kvůli procesní chybě. Jsme ve hře geocaching a tato hra se buď hraje poctiově nebo na levačku. Duch pravidla je jasný. Uznávám to jako "slovolog" (srov. s "fotolog")
Petris a Geovašek mi okamžitě volali, co se stalo. Popsali stage, které navštívili, popsali uložení kouzla a keše. Keše a kouzla, které před jejich očima jiní ukradli. Teda...vypůjčili si.
Log jsem uznal a sám nabídl, ať logujou FI, protože oni keš poctivě obešli. Navíc u nich nemám pochyb, že by nedologovali zpětně, aby se vlk pravidel nažral.
To, že je celý tenhle příběh podivný, není moje chyba, ani Petrise s Geovaškem.
Hyvä ahma - huono ahma. Ainoa hyvä ahma on pahaa.
Publikováno 21 prosinec 2018 - 20:50
Jestli se směješ mojí naivní představě, jak by se ta hra měla hrát, klidně se směj..
Jestli máš ale pochybnosti o mém tvrzení, tak tady máš názor reviewera v obdobné situaci.
Publikováno 21 prosinec 2018 - 21:27
Littera enim occidit, spiritus autem vivificat.
Publikováno 22 prosinec 2018 - 8:26
mám za to, že dobří občané by měli dodržovat špatné zákony, aby špatní občané dodržovali ty dobré
Publikováno 22 prosinec 2018 - 8:31
Ano, jsem špatný občan, protože jsem si zalogoval event, kde jsem formalisticky viděno nebyl
Publikováno 22 prosinec 2018 - 9:54
Mirek Dušín ať hodí kamenem.
Publikováno 22 prosinec 2018 - 10:09
Velmi zábavné a poučné vlákno. Založil kačer, který sám nedokázal dodržet to jediné vyžadované pravidlo, zápis do logbooku. Jen tak dál!
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 22 prosinec 2018 - 11:51
Vlákno jsem zakládal já a nemám ani jednu keš, kde bych se nezapsal do logbooku. Spíše mám poslední dobou zápisy v logbooku, ale ne na internetu. Dotyčného, který zde bude pod více nicky, bych rád viděl, aby mi to mohl říct osobně do očí.
Publikováno 22 prosinec 2018 - 12:38
Je mi po tom houby, ale zjevně nemyslel Tebe, v úvodním příspěvku já tedy vidím nick Kapsa. Potažmo si vzpomínám,jak se sám pochlubil logem pouze na internetu. Takže ten člověk napsal jen pravdu...Vlákno jsem zakládal já a nemám ani jednu keš, kde bych se nezapsal do logbooku. Spíše mám poslední dobou zápisy v logbooku, ale ne na internetu. Dotyčného, který zde bude pod více nicky, bych rád viděl, aby mi to mohl říct osobně do očí.
Tento příspěvek byl upraven od von Bronin: 22 prosinec 2018 - 12:39
Publikováno 22 prosinec 2018 - 15:32
Je mi po tom houby, ale zjevně nemyslel Tebe, v úvodním příspěvku já tedy vidím nick Kapsa. Potažmo si vzpomínám,jak se sám pochlubil logem pouze na internetu. Takže ten člověk napsal jen pravdu...
No jestli myslel Kapsu, tak pravdu nenapsal. To vlákno Kapsa nezakládal, a o to šlo. Přečti si ten první post pořádně..
Tento příspěvek byl upraven od plavcik: 22 prosinec 2018 - 20:03
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 22 prosinec 2018 - 21:22
To je dobrý postřeh. Pokud uznáváme "padni, komu padni", tak Petris 3 (jak to tak vypadá) přeskočil základní pravidlo GC:
Zkrátka kačerský "nález" je něco jiného než běžný mudlovský nález - patří k němu i ten podpis. A když keš utekla (odjela), mělo tam být DNF...
Dobře, překročil jsem pravidlo, že nejsem zapsán v logbooku, to uznávám - nevidím ovšem problém zalogovat keš, pokud jsem na místě byl, mám prokazatelný důkaz, že jsem tam byl a mám svolení ownera, že logovat můžu... Ale jen by mě zajímala jedna věc - otasparta a werg pravidla nepřekročili, když keš bez svolení ownera odnesli neznámo kam?
Publikováno 22 prosinec 2018 - 21:34
Dobře, překročil jsem pravidlo, že nejsem zapsán v logbooku, to uznávám - nevidím ovšem problém zalogovat keš, pokud jsem na místě byl, mám prokazatelný důkaz, že jsem tam byl a mám svolení ownera, že logovat můžu... Ale jen by mě zajímala jedna věc - otasparta a werg pravidla nepřekročili, když keš bez svolení ownera odnesli neznámo kam?
Publikováno 22 prosinec 2018 - 22:57
Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 23 prosinec 2018 - 8:11
/realme 8 (Android 12) + Locus, Oregon 300 už nepoužívám vůbec/
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur) | GC6N637 - Zubri na Travinach | GC6Q5BT - QIC neboli ctvrtpalec | GC72925 - 7. PLRO Vlkava - Raketaci | GC7FK96 - Beru Ti Stesti | GC92CY5 - Kopec plný bordelu | GC98JF4 - Chrastenhof (Chrastecky dvur) - reloaded | GC9AV0D - Sečtělá | GC9WFCF - Poslední zvonění
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů