Přejít na obsah

Fotka

Nepoctivci v geocachingu aneb mlčet není dobré

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1861 odpovědí na toto téma

#741 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 21:17

Zajímavé.Brojíte proti finálkovým serverům a přitom tady zveřejnujete diskuze z nich,ale aby jste se tam dostali tak si tam musíte zřídit účet.Přitom ti na finálkových serverech jsou ti špatní.To znamená že vy taky? Znáte to přísloví: Kázat vodu,pít víno? Nebo Kdo je bez viny hoď kamenem? To tomy.22 - klidně můj příspěvek zase smaž. ;)

Ano, účet jsem tam měl. Někteří lidé si ho drží, aby mohli sledovat, co se tam děje.
  • 1

#742 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 21:26

Přiznávám, že tohle trochu nechápu. Beru ownery, kteří mají založený super těžký mysterky s promakanou finálkou a hlídají, jestli se souřadnice na servru neobjeví. No nevím, možná se někdo přihlásí ze studijních důvodů...já jsem holt z jiné planety.
  • 2
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#743 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 21:26

Ano, smažu, pokud se nebude týkat daného tématu. Co se týče proč tam někteří jsou, ale nejsou tam kvůli tomu aby si tam chodili pro finální souřadnice různých keší, už se zde psalo. Kdyby se dodržovali dané témata v threadech najdeš to lehko.  ;)

Thread je o podvodnících v této hře, pokud o nějakých víš, co na eventech žebrají finální souřadnice aniž by měli snahu cokoliv luštit, klidně je sem napiš.

Práskač a bonzák nejsem,..... Ale asi nebudu jediný, který s tím má zkušenosti, že se na eventech objeví dotaz, kdo co odlovil a kde krabička je.

• 3

#744 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 21:33

Tak je akce a reakce,samo, že to někteří zkouší, ať už na eventu nebo mailem. Ale taky záleží na tom dotázaném. Nemám problém pomoci, napovědět, lehce nakopnout, ale nevidím důvod proč někomu posílat přímo souřadnice.
  • 10

#745 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 21:35

A když se tam objeví, tak s tím stejně nic neudělá  :D

Tak může změnit zadání, alespoň tak to většina zdůvodňuje, a spoustě z nich nemám důvod nevěřit.
  • 0

#746 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 21:38

Práskač a bonzák nejsem,..... Ale asi nebudu jediný, který s tím má zkušenosti, že se na eventech objeví dotaz, kdo co odlovil a kde krabička je.

V pořádku, pokud je ti proti srsti napráskat podvodníka, který si jen honí triko v jeho případě bezvýznamným číslem v profilu, je to tvá věc, já osobně na to mám jiný pohled. 

• 0

#747 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 21:41

V pořádku, pokud je ti proti srsti napráskat podvodníka, který si jen honí triko v jeho případě bezvýznamným číslem v profilu, je to tvá věc, já osobně na to mám jiný pohled. 

tak si zajdi na eventy a rozhlížej se,......

• 2

#748 Millanu

Millanu

Millanu

• Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 21:47

A co z toho budeš mít? Myslíš že dotyčný z toho bude mít těžkou hlavu?Zcela jistě ne. Bude mu to nejspíš u p....e (zadinky). A dál bude sbírat informace a hromadit vzácné geobody které mají pouze pocitovou hodnotu.

• 0

#749 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 21:51

Tak bude z toho mít dobrý pocit, že pro to něco udělal. Já už ve svém věku vím, že nezměním svět, ale alespoň se nemusím podílet na prasárnách.
  • 4

#750 Millanu

Millanu

Millanu

• Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 22:07

A co je to prasárna? Zeptat se jak vyluštit mysterku když nevím,zeptat se jestli mám dobře vyluštěnou finálku nebo si zřídit falešný účet na nějakém finálkovém serveru a čmuchat v jejich forech?Pro každého je prasárna něco jiného.Když hraju fér tak mně nejakej finálkovej server nezajímá. Když si nevím rady tak se zeptám. A že jsem pro některé Dušíny ten špatnej mi nevadí.

• 2

#751 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 22:18

Jak už jsem psala, poradit je pro mě v pohodě, i když někteří tvrdí, že radit má jen owner,já s tím problém nemám. Prasárna je, dát souřadnice na web, kde si je stáhne každej jouda,kerý se ani neobtěžuje keš pořádně zavřít a zamaskovat. O tom,že tihle lidé nemění fér, se ani nebudu zmiňovat.
  • 5

#752 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 22:41

Objeví se zapeklitá mysterka. Samozřejmě nevím jak na ni. Otevírám, zavírám, lámu si hlavu a po třech měsících najednou nápad! Trocha práce a ono opravdu vylezou věrohodná čísla! A ověřovač souhlasí! Bombáááá!!!! A tak si teda dalšího dne zajdu zapsat sto sedmý nález a počtu si v lozích jak "po nakopnutí", "na to bych v životě nepřišel", "probíralo se na eventu", "postup zjistil M. od předchozích nálezců" a podobné. Nejlépe od STF včetně (přičemž eftefkáři použili geočuch). Velmi povzbuzující a dává to člověku chuť do dalšího lámání si hlavy.

Takže stále platí, že nejdůležitější je mít správné známé na správných místech. Tak si navzájem pomůžeme a všichni dohromady uděláme moc. A protože tak to my všichni děláme, tak je to v pořádku, protože mezi sebou bychom přece netpěli nějaké nepravosti.

• 4

#753 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 22:50

Očekávám, že můj příspěvek bude vyhodnoceon jako že ostatním závidím, že patří do skvělé party krásných bláznů atd. Jako už jsem se tady dověděl, že jiným závidím jejich krásné statistiky.

Ale ne, jen mě některé věci občas tak trochu svým způsobem otravují.

• 2

#754 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 22:57

Proč by mělo platit,že důležité je, mít ty správné známé ? Podaří se mi vyluštit, po pár týdnech nebo měsících, stejně jako ty si půjdu zapsat stosedmý, nebo pětsetsedmý nález, přečtu si, že měkteří neluštili a .. já jsem vyluštila a jsem na to pyšná.Na FTF většinou nemám a na ty další TF nehraju.
  • 6

#755 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2018 - 23:42

Mně by třeba zajímalo, kdo dal souřadnice nějaké mojí kešky na finálky. Jenže to se, pokud se nemejlim, stejně nedozvim, protože to tam nebejvá uvedený. A nějak jsem taky línej si někde vytvářet falešný účty jen abych to zjistil. 

Ale fakt by mně zajímalo, jestli majitel toho finálkovýho serveru ten příjem přiznává. Jestli je tam 3500 neplatících, kteří vkládají jak se píše ani ne 2 finálky z 10, kolik jich tam bude platících? 10 - 15 000? To už je slušnej příjem v podstatě zcela bez práce a to i kdybych počítal jen 100,- za jednoho uživatele. A co na to GC? Že taková hromada lidí porušuje pravidla hry a navíc na jejich hře někdo vydělává?

Mimochodem jestli je v ČR aktivních dejme tomu 50 000 hráčů, tak je to třetina, co na ten server choděj.

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#756 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2018 - 0:03

Zajímavé.Brojíte proti finálkovým serverům a přitom tady zveřejnujete diskuze z nich,ale aby jste se tam dostali tak si tam musíte zřídit účet.Přitom ti na finálkových serverech jsou ti špatní.To znamená že vy taky? Znáte to přísloví: Kázat vodu,pít víno?

Vlastnictví zbraně z člověka automaticky nedělá vraha, schopnost odemknout zámek bez použití klíče z člověka nedělá automaticky zloděje, účet na finálkovém serveru z člověka automaticky nedělá podvodníka.

• 13
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#757 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2018 - 9:00

Safra, tak to já jsem také ten hnusný finálkař, když mám účet na finálovém serveru. :D Proč ho tam mám? Sleduji své kešky a občas tamní diskusi. Jestli jsem se tím provinil a spáchal hrdelní zločin, pak se hluboce omlouvám! Ostatně, z mých nálezů je přeci vidět, že finálkařím o sto šest, tak proč se nepřiznat. :D

Ale teď vážněji. Jak poznat, že něco smrdí levotou? Pokud by totiž finálkaření bylo v pořádku, neměli by finálkaři potřebu se skrývat a lhát o tom, že keš vyluštili. V momentě, kdy se skrývají a mají strach se přiznat k pravdě, tak sami vědí, že dělají něco, co není košer.

Stejně jako mi přijde nenormální finálkařit, tak mi přijde nenormální posedlost odlovit si vše kvůli nějakému virtuálním bodu bez jakéhokoli významu (což beru jako příčinu finálkaření). Je spousta keší, na které nemám, které nikdy neodlovím, které mi navždy zůstanou skryty. Nikdy nebudu mít čistou mapu. Ale umím si to přiznat! No a co, tak je prostě spousta věcí nad mé síly. Člověk, co finálkaří mi prostě nepřijde normální, protože ta chorobná posedlost odlovem úplně všeho mi prostě nemůže přijít normální.
  • 13

#758 modry adept & Peggy

modry adept & Peggy

Modry adept & Peggy

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2018 - 9:30

Přiznávám, že tohle trochu nechápu. Beru ownery, kteří mají založený super těžký mysterky s promakanou finálkou a hlídají, jestli se souřadnice na servru neobjeví. No nevím, možná se někdo přihlásí ze studijních důvodů...já jsem holt z jiné planety.

Já chodím sledovat moje kešky na stránky kde není nutné se registrovat. Jen zadám kód kešky a zjistím jestli tam je. Víc nepotřebuju. :lol:

Tento příspěvek byl upraven od modry adept & Peggy: 26 prosinec 2018 - 9:33

• 0

#759 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2018 - 9:34

No právě. Napíšeš do logu něco o luštění, přitom to není pravda. Když ti pak někdo napíše o radu, vypadáš jako blbec.
  • 2

#760 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2018 - 9:36

Při tom, kolik je na světě geocacherů, je statisticky prakticky jisté, že se najdou i jedinci, kteří si přiznají, že některé keše mít nemohou. A pak jsou ti ostatní.

První věc je, že nenalezené keše "překážejí na mapě". Pak jsou ty základní touhy, jako '"mít matrix". To přece musí každý pochopit, že "tuhle kombinaci jsem potřeboval do (svého šestého) matrixu". A pak nejrůznější challenge. Na dnešek modrou regulárku, tuhle do žlutého matrixu... Tolik svodů a lákadel, kdo by dokázal odolat? Leda ten drobný vzorek zmíněný na začátku.

• 3

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka