Taky si myslím, že už to přeháníš. Jinak jsem taky ta potrefená husa, podvodník schovávající se za rodinný nick takže moje vyjádření určitě nebude nestranné.
Ano, několikrát nastane situace, že dva členové týmu loví ve stejnou dobu na různých místech. Jsme tedy honibodi a podvodníci. Ale dokážu s tím žít. Promiň, kdybych chtěl honit body, tak keše loguju od stolu, se zápisem do logbooků bych se rozhodně neobtěžoval. Profíci totiž EC a virtuálky loví s mezikrokem ve Photoshopu a fyzické keše rovnou na gc.com, protože pravděpodobnost, že ti owner log smaže, je velmi nízká. Jenomže, když se nejen obtěžuješ luštěním a plněním úkolů a lezením na stromy, apod., ale i hledáním keší a zápisem do logbooku, zase tolik statistiky nevylepšíš. Asi tě to překvapí, ale rodina ve školkou a školou povinnými dětmi a individuální lovení keší jednotlivých členů, dost nejde dohromady. Víš, jaká je vzácnost každá volná chvíle? A jak jsi tu narazil na statistiky, tak to je úplně stejné. Protože časové možnosti velmi ovlivňují, co zvládneš ulovit a kolik toho zvládneš ulovit. S rodinou si vybíráš, co budeš dělat ve volném čase, protože je ho sakra málo a geocaching není jediná zábava.
Vidíš, i když máme dvě malé děti (jedno školkové druhé předškolkové), stejně občas něco odlovím sám (když třeba jedu k doktorovi a chvíli někde čekám, nebo když já jsem nemocný, tak se manželka s kluky staví na kešku, když je na výletě). Ale nenapadlo by mě logovat si keš, kterou našla Dana sama, i když můj nick je v logbooku, protože používáme společné razítko, kde jsou oba naše nicky, takže de facto mám nárok na log na netu, protože můj nick vlastně v logbooku je...
Společný nick nás nenapadlo zakládat. Možná tedy i proto, že jsme se poznali až poté, co jsem řadu let keškoval a tak Dana si některé kešky lovila znovu a já ji jen doprovázel:-). Tak by se o řadu keší ochudila. Stejně tak děti. Až budou mít rozum, založí si vlastní nicky. Zatím ten starší pomáhá hledat, má z toho velkou radost, ale neloguje... Jen mu od doby, kdy skutečně hledá a když jsem dával naše razítko se slovy "tady je přezdívka maminky a tady tatínka" se mě zeptal: "A kde jsem já" a chce se od té doby zapisovat také, vedu seznam, které opravdu sám našel :-). Kdyby si chtěl jednou ten nick založit.
Z názvu týmový nick mi vždy přišlo, že týmové nicky by měly být spíše pro případy, že chodí nějaká skupinka spolu. A ne, když loví každý sám. Pokud někdo chce lovit sám, měl by si udělat vlastní nick.
A to, že to není nikde v oficiálních pravidlech je stejné, jako že není v zákoně, že máš pozdravit, když někam vejdeš. Je to dobrý zvyk. Samozřejmě, zvyky se mění a je to na tom, jak si to společnost nastaví. Kromě toho každý to může vidět trochu jinak. A zrovna tohle je taková drobnost. Někdo na to může mít trochu jiný názor, na druhou stranu logovat v jeden den týmově tak, že se rozjedu na X míst a tam každý z týmu bude hledat sám kešky mi přijde za hranou. Stejně jako třeba plivat na podlahu, i když to není zakázáno. Pochopil bych ještě, že když jeden člen týmu bude nemocný a tak rodina vyrazí řekněme na výlet a odloví si pár keší, příště zase se výpravy nezúčastní někdo jiný. Ale pokud chtějí členové týmu lovit zároveň, proč si nepořídí jednotlivé nicky?