Přejít na obsah

Fotka

Nepoctivci v geocachingu aneb mlčet není dobré

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1861 odpovědí na toto téma

#661 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 9:04

Zajímavé je i třeba sledovat jinou věc: v prosinci se na kešce zaloguje někdo s datem logu v červenci a vyjmenuje x dalších, kteří s ním byli. A během pár dnů se zalogují i ti další vyjmenovaní. V logbooku jsou zapsaní, takže jim to owner musí uznat.

Na mě to ale působí dojmem, že ten první si po čtyřech měsících vzpomene, že někde byl a v keši zalogoval i Frantu, Lojzu a Máňu a řekne jim, aby si taky zalogovali FI. Anebo jsou všichni ze skupiny tak zapomnětliví a vzpomenou si skoro ve stejný den po měsících?

Ale třeba jsem jen zbytečně podezřívavý

A jak si někteří hned vzpomenou, že zapomněli logovat, když se cache ztratí.  ;) 

• 3
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#662 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 9:07

Já si nejasné a doplňkové logy (myslím tím logováno po půl roce ....) dávám stranou a když jdu na kontrolu keší, vždy si to vytisknu a kontroluju a případně mažu. A od roku 2019 budu na svých stránkách zveřeňovat podvodné logy vždy s vysvětlením, proč je log podvodný.

• 7

#663 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 9:46

a t

Já si nejasné a doplňkové logy (myslím tím logováno po půl roce ....) dávám stranou a když jdu na kontrolu keší, vždy si to vytisknu a kontroluju a případně mažu. A od roku 2019 budu na svých stránkách zveřeňovat podvodné logy vždy s vysvětlením, proč je log podvodný.

A ty stranky??

• 2

#664 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 10:46

To jsem zvědav, kdy se na ně dostanu já se svým občas i pár měsíčním zpožděním logováním po dovolených :-) Ještě s tím, že se občas zalogujeme do volného místa, abychom ušetřili v logbooku místo, nebo sem tam spletu datum na razítku (případně úplně zapomenu na razítku změnit datum :-) ). Ovšem na webu vždy loguji se správným datem návštěvy..

Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 18 prosinec 2018 - 10:51

• 3

#665 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 11:01

Přimlouval bych se, aby tam bylo okénko k vyjádření jmenovaných. :-) A třeba převodník sprostých slov. Např: kretén = sluníčko, hovado = kytička a tak podobně :-D
  • 0

#666 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 11:11

Jak to tak po sobě čtu, tak ukázkovej podvodník...

Mění data svých návštěv oproti logbooku - určitě chce dosáhnout řadu datumů.

Loguje zpětně několik měsíců - určitě tam nebyl, někdo ho tam později dopsal do volného chlívku, teď mu to řekl, tak se může dopsat...

Loguje archivky, disablované keše - honí jen body, stejně je určitě nenašel, kdo by to taky u těchto keší kontroloval.

No, jen si na něj ukažte :-)

• 10

#667 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 12:07

a t

A ty stranky??

Mám stránky geotools.cz a tam udělám právě jednu stránu s logama. Protože jako owner mám prakticky jenom povinnosti, tak je dotáhnu do konce. GS píše, že log je platný, pokud je fyzický zápis v logboku. Tak se toho budu striktně držet. V úterý odjíždím na chalupo, kde mám většinu keší, upravím listingy tak, aby každý věděl. Náhradní keše neakceptuji už teď. Logbooky si schovávám v průměru dva roky, pokud bude chtít někdo logovat později a já nebudu moci log zkontrolovat má smůlu. Logování na vložené papírky je všeobecný problém a tam ještě nejsem rozhodnutej jak moc striktně postupovat, ale z pohledu GS to není zápis v logbooku. Samozřejmě absence logu je jasná.

• 2

#668 DvaPlusJedno

DvaPlusJedno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 12:19

Mám stránky geotools.cz a tam udělám právě jednu stránu s logama. Protože jako owner mám prakticky jenom povinnosti, tak je dotáhnu do konce. GS píše, že log je platný, pokud je fyzický zápis v logboku. Tak se toho budu striktně držet. V úterý odjíždím na chalupo, kde mám většinu keší, upravím listingy tak, aby každý věděl. Náhradní keše neakceptuji už teď. Logbooky si schovávám v průměru dva roky, pokud bude chtít někdo logovat později a já nebudu moci log zkontrolovat má smůlu. Logování na vložené papírky je všeobecný problém a tam ještě nejsem rozhodnutej jak moc striktně postupovat, ale z pohledu GS to není zápis v logbooku. Samozřejmě absence logu je jasná.

Ty jsi ještě nikdy nelogoval fotkou, nebo přiložením papíru s logem, když byl logbook plný a místo toho jsi dal vždy WN?   ;)

Když mi někdo nahradí zničenou, nebo ztracenou kešku bez předchozí domluvy něčím svým, tak bych to pak taky neuznal, ale mazat logy jen proto, že jsem neudělal včas údržbu a nevyměnil logbook, se mi zdá trochu přehnané...

Tento příspěvek byl upraven od DvaPlusJedno: 18 prosinec 2018 - 12:23

• 3

#669 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 12:58

Taky mi přijde padlé na hlavu neuznávat logy na vložených papírcích. Když najdu keš s plným logbookem, mám logovat DNF? Že je logbook plný je ostudou ownera a pak by mi ještě smazal log.

• 14

#670 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 13:08

Ty jsi ještě nikdy nelogoval fotkou, nebo přiložením papíru s logem, když byl logbook plný a místo toho jsi dal vždy WN?   ;)

Když mi někdo nahradí zničenou, nebo ztracenou kešku bez předchozí domluvy něčím svým, tak bych to pak taky neuznal, ale mazat logy jen proto, že jsem neudělal včas údržbu a nevyměnil logbook, se mi zdá trochu přehnané...

Já bych to napsal asi takhle. Pokud někdo loguje ne podle pravidel, musí počítat s tím, že mu bude log smazán. On má None pravdu a za tohle vlastně můžete poděkovat těm, co se neštítí pro bod udělat cokoliv a přitom nekoukají nalevo napravo.

• 1

#671 DvaPlusJedno

DvaPlusJedno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 13:30

Já bych to napsal asi takhle. Pokud někdo loguje ne podle pravidel, musí počítat s tím, že mu bude log smazán. On má None pravdu a za tohle vlastně můžete poděkovat těm, co se neštítí pro bod udělat cokoliv a přitom nekoukají nalevo napravo.

Já to chápu, ale řekni mi co bys udělal v situaci kterou jsem zažil?

Vyrazím si do vzdáleného města na lov, vyluštím tam mysterku a zjistím kde jsou souřadnice.Pak si udělám skoro půl hodinový výšlap do prudkého kopce, (převýšení cca 100 metrů) najdu podle hintu budku a v ní něco co bylo kdysi logbookem. V současné době to je jednolitá mokrá hmota pokrytá plísní a není šance, že by se ti do ní povedlo podepsat. Jak situaci vyřešíš?

• 3

#672 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 13:35

Asi tomu nebudeš věřit, ale napsal bych NM log. On od toho totiž ten log je. Nějak moc už, když vidím, čeho jsou lidi schopný nelovím a v klidu mnohdy kolem keše projdu. A už ani kolikrát když keš najdu, neloguji vůbec. Jen si řeknu, jo našel jsem. ;)

• 2

#673 Loo36

Loo36

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 13:36

... V současné době to je jednolitá mokrá hmota pokrytá plísní a není šance, že by se ti do ní povedlo podepsat. Jak situaci vyřešíš?

Tady asi jednoznačně vložením papírku. Ale tam kde ani neuším, kde byla keš tak tam nikoliv.

• 1

#674 mandevil

mandevil

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 13:52

Logování na vložené papírky je všeobecný problém a tam ještě nejsem rozhodnutej jak moc striktně postupovat, ale z pohledu GS to není zápis v logbooku.

No to je ale problém ownerů. Zrovna tady blízko je multikeš, která je jinak docela hezká, ale poslední slovo od ownera je z listopadu 2012, kde slibuje nový logbook. Keš je samozřejmě plná papírků. Já bych klidně donesl nový logbook a staré zápisy třeba naskenoval, ale to asi není moc košer, co?

• 2

#675 DvaPlusJedno

DvaPlusJedno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 13:53

Asi tomu nebudeš věřit, ale napsal bych NM log. On od toho totiž ten log je. Nějak moc už, když vidím, čeho jsou lidi schopný nelovím a v klidu mnohdy kolem keše projdu. A už ani kolikrát když keš najdu, neloguji vůbec. Jen si řeknu, jo našel jsem. ;)

NM jsem samozřejmě napsal taky, mysterku jsem ale vyluštil, došel si tam, našel ji i s logbookem, akorát jsem se neměl kam zalogovat... To podle mne není chyba kačera, ale zanedbaná údržba, takže jsem dal i FI.  :)

• 2

#676 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 14:14

NM už nějakou dobu není samostatný log, ale jen zatržítko u jiného typu logu. To že nakonec přichází jako samostatný automaticky generovaný log, je jiná věc. Takže dát WN k FI, nebo DNF logu? Nebo WN? Já se vždycky pokouším svůj log někam vecpat, ale často to skoro nejde a pokud by ho někdo hledal, asi ho nenajde, protože to bývá začmárané celé. Já v takovém případě loguju FI. A myslím si, že kdo své keše neudržuje, nebude protestovat. Klidně bych dal i nějaký logbook, pokud ho mám s sebou. Ale ten salát tam pochopitelně nechat. Jiná věc je ale, když tam keš vůbec není. To si myslím, že jsem hledal blbě, nebo že ji někdo ukradl a loguju DNF.

A chytáky? Měli jsme tu jednu multinu s krabičkou na stagi, ve které byl logbook, ale s jiným číslem. A autor takové logy mazal. Měl pravdu, taky tomu odpovídala nastavená obtížnost, ale stejně mu to tehdejší reviewer zatrhnul.

• 1

#677 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 14:22

Pohybujeme se tu ode zdi ke zdi. Všeho moc škodí... Přílišná horlivost nad pravidly, i jejich porušování.

O keš se má podle pravidel starat její vlastník. Podle pravidel - pokud se nestará - šup s ní po pár měsících do archivu. Jenže, občas majitel může přehlédnout nějaký log, nemá na to zrovna čas, nebo když přestal keškovat mohou to být keše na pěkných místech, či v místech, kde ji nikdo jiný nedá. Proč pak nedodat čistý logbook? Neopravit krabičku. Když se mi nějaká keš líbí, vím, kde byla, jak vypadala, případně mám povolení vlastníka vložit novou keš, můžu se o ní starat, i když třeba není úplně moje.

Samozřejmě má to své limity. Pokud keš vůbec nenajdu a nevím, jestli někde tam není a já ji jen nenašel, nestrčím někde vedle mokrý pytlík s papírkem. Bohužel mnoho lidí si plete "pomoc s údržbou" (viz předchozí odstavec) se způsobem, jak zalogovat snadno další nalezený bod, který by jinak neměl. A to je špatně.

Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 18 prosinec 2018 - 14:24

• 7

#678 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 14:37

Dvakrát za celou kačerskou historii jsem logoval FI fotkou protože jsem neměl tužku a třikrát, že byl shnilý a mokrý logbook. Důležité je ale o tom ownerovi dát vědět. Bylo mi vcelku jasné, kolik lidí hned prohlásí, že je vina na ownerovi. Samozřejmě pokud owner na údržbu prdí, je po určité době na místě NA log. Sračkovejch keší je spousta a když bude o jednu míň, svět se nezboří. Na druhou stranu je dobré tomu ownerovi dát vědět, že je problém. Já chodím na kontrolu svých keší tak dvakrát ročně, aniž by k tomu byl nějaký důvod, prostě pro sichr. A kolikrát jsem se setkal s problémem a v logách o tom nebyla ani řádka a jak mám čuchat, že někomu spadlo víčko z PETky na stromě, nebo že nějaké zvíře ohlodalo LOCku a v rohu je díra. Jinak samozřejmě dávám do cizích keší nový logbok, pokud origoš je plný, ale je to opravdu sešitek a ne papír a vždycky to ownerovi píšu.

• 1

#679 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 14:39

NM jsem samozřejmě napsal taky, mysterku jsem ale vyluštil, došel si tam, našel ji i s logbookem, akorát jsem se neměl kam zalogovat... To podle mne není chyba kačera, ale zanedbaná údržba, takže jsem dal i FI.  :)

Protože nevím o jakou keš jde, je otázkou kolik upozornění owner dostal. Ona totiž mnohdy ta zanedbaná údržba pramení z toho, že místo aby lidi ownera upozornili, tak honí body a do svého FI jen připíší: plný LB. A to zase není poviností ownera číst.

• 1

#680 DvaPlusJedno

DvaPlusJedno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2018 - 15:13

Protože nevím o jakou keš jde, je otázkou kolik upozornění owner dostal. Ona totiž mnohdy ta zanedbaná údržba pramení z toho, že místo aby lidi ownera upozornili, tak honí body a do svého FI jen připíší: plný LB. A to zase není poviností ownera číst.

Jedná se o https://coord.info/GC6GTT7, NM bylo posláno už v dubnu, já logoval v červnu. Do teď nebyla provedena údržba a vypadá to na archivaci.
Taky nějak moc nechápu, proč mají ostatní problém přidat k logu NM. Mě nedělá problém ani NA, pokud si to podle mne keška zaslouží.

Tento příspěvek byl upraven od DvaPlusJedno: 18 prosinec 2018 - 15:24

• 3

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama