Přejít na obsah

Fotka

Nepoctivci v geocachingu aneb mlčet není dobré

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1880 odpovědí na toto téma

#1041 Lonos

Lonos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2019 - 4:42

Bubo_CZ napsal/a 03 Bře 2019 - 15:29:

Ještě jsem si neodstranila z watchlistu archiválii GC116VG a dnes mi přistál v emailu 2x log z 30/6/2017, Petulinka 14202 a Dominika1305.

Ti lidi mají teda sloní paměť.  :D

No tak to nevim co by te napadlo kdybych zalogoval ja... Log Randira z 20.2.2010

11:52 #738 Finále odloveno spolecne s jokry a Lonosem. Po D1 jezdím pomerne casto a k odlovu jsem se chystal již dlouho, ale stále to nevycházelo. Dnes dodala souradnice jokry a tak nebylo co rešit ... Cestou na event jsme zde zastavili a i pres prvotní nejistotu ohledne dostupnosti, se nakonec odlov povedl. Díky moc za další peknou dálnicní kešu!
TNLN

• 0

#1042 Y&MD

Y&MD

Advanced Rejpal

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2019 - 20:13

Aby to tu nebylo stále tak negativní, tak jeden pozitivní příklad. Pár dní zpátky začaly chodit logy od jednoho lovce, se stručným logem "díky za keš". Nic zvláštního, ale když v únoru zalogoval keš, která je pod pontonem, trochu jsem zpozorněl. Ve čtvrtek zalogoval další várku keší a tak jsem se v pátek vydal na kontrolu. Samozřejmě v logbooku nic. Vyzval jsem ho emailem, aby to vysvětlil, a aby log a další smazal. Nic. Jeden další místní kačer udělal také kontrolu, a log mu rovnou smazal. Najednou začal komunikovat a vymýšlet výmluvy, že to bylo na papírku atd. Také napsal, že je mu 12 let. Po čase se mu to asi rozleželo v hlavě a kolegovi napsal:

ahoj,omlouvám se za své jednání -nejednal jsem fér vůči tobě ani nikomu jinému. celkem jich bylo 99 keší. všechny jsou smazané. důvod je že jsem nechtěl mít málo a teď toho lituji.Logy od keší na kterých jsem nebyl jsem všechny odstranil a odte´d už nic neodloveného nezaloguji.velice se ti omlouvám a všechny keše navštívím a zaloguji. děkuji

Záměrně neuvádím nick, ani keše které "odlovil", protože mi to přijde zbytečné. Beru to jako mladickou nerozvážnost, čas ukáže, jestli to myslel vážně.

• 15

#1043 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2019 - 23:35

von Bronin napsal/a 10 Úno 2019 - 13:29:

Usoudil jsi (stejně jako owner) pouze z toho, že na nějakém serveru neodemkli hru. Já jsem neodemkl, myslím, nikdy ani jednu hru, kterou jsem odehrál. Proč bych to dělal? :) Nahraju do navigace, odehraju, najdu cache, smažu... Běž hledat nepoctivce jinam.

Pro zajimavost, odemykaci kod je soucasti cartridge a kdyz to nekdo umi (treba ja), tak krome souradnic vsech zon (vc. finalove) a vlastne celeho zdrojaku ziska i ten odemykaci kod.

(A nez se do me pustite, naucil jsem se to z ciste poctivych duvodu kvuli https://coord.info/GC43CJF a zneuzivam to zpravidla  proto, abych predem vedel, na jak dlouhou kesku jdu a kudy zhruba vede (hodi se to vedet, kdyz s sebou taham kacatka).

• 0

#1044 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 164 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 9:17

Ja se to naucil kvuli GC371YZ ale bohuzel, tesne po vylusteni, pred odlovenim, sla do archivu. Tak mi po ni zustaly nastroje a znalosti ...  :)

• 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1045 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 209 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 10:38

Y&MD napsal/a 10 Bře 2019 - 19:13:

Aby to tu nebylo stále tak negativní, tak jeden pozitivní příklad. Pár dní zpátky začaly chodit logy od jednoho lovce, se stručným logem "díky za keš". Nic zvláštního, ale když v únoru zalogoval keš, která je pod pontonem, trochu jsem zpozorněl. Ve čtvrtek zalogoval další várku keší a tak jsem se v pátek vydal na kontrolu. Samozřejmě v logbooku nic. Vyzval jsem ho emailem, aby to vysvětlil, a aby log a další smazal. Nic. Jeden další místní kačer udělal také kontrolu, a log mu rovnou smazal. Najednou začal komunikovat a vymýšlet výmluvy, že to bylo na papírku atd. Také napsal, že je mu 12 let. Po čase se mu to asi rozleželo v hlavě a kolegovi napsal:

ahoj,omlouvám se za své jednání -nejednal jsem fér vůči tobě ani nikomu jinému. celkem jich bylo 99 keší. všechny jsou smazané. důvod je že jsem nechtěl mít málo a teď toho lituji.Logy od keší na kterých jsem nebyl jsem všechny odstranil a odte´d už nic neodloveného nezaloguji.velice se ti omlouvám a všechny keše navštívím a zaloguji. děkuji

Záměrně neuvádím nick, ani keše které "odlovil", protože mi to přijde zbytečné. Beru to jako mladickou nerozvážnost, čas ukáže, jestli to myslel vážně.

A to mají zde stále někteří říkají, jak to moralizování nemá cenu. A hele, jeden příklad, že to cenu má... A třeba další se k tomu nepřiznají, ale alespoň je hryže svědomí, tak to příště už nedělají...

Díky.

• 4

#1046 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 13:48

Roman_Jaromer napsal/a 11 Bře 2019 - 09:38:

A to mají zde stále někteří říkají, jak to moralizování nemá cenu. A hele, jeden příklad, že to cenu má... A třeba další se k tomu nepřiznají, ale alespoň je hryže svědomí, tak to příště už nedělají...

Díky.

Samozrejme ze ma. Ja osobne uz par lidi primo, nebo i neprimo presvedcil ze slusna povest je vic nez par FI logu navic. U nekoho to funguje, u nekoho samozrejme ne. Je to jako s cimkoliv jinym.

• 5

#1047 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2019 - 18:05

Právě jsem smazal čtyři FI logy z jedné mé cache, která se na místě prokazatelně nenachází. Rozbaluji křupky a čekám na reakce ...

• 7
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#1048 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2019 - 12:25

Tady si člověk počte. Když už se nechce rozčilovat, aspoň se zdokonalí jak se stát horším a ještě horším kačerem....ostatní postřehy si raději nechám pro sebe, nemá cenu házet hrách na zeď. Dle těch palců soudě...
-------------------------------------------------------------------------------------------
Vidím, že nade mnou jsou příspěvky, ke kterým mám jen kladný vztah. Ano, už jsem tady několikrát poukazovala na falešné hráče a pokaždé jsem sklidila negativní reakce. Že už vám to došlo? Začínám dělat keše pro potěšení svoje, ne těch, co napíšou dík za keš. A taky pro ty, co je to ještě baví a popíšou víc. Těm moc děkuji.

Tento příspěvek byl upraven od turist: 25 březen 2019 - 20:37

• 0

#1049 VasaM

VasaM

VasaM

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2019 - 12:38

turist napsal/a 25 Bře 2019 - 11:25:

Tady si člověk počte. Když už se nechce rozčilovat, aspoň se zdokonalí jak se stát horším a ještě horším kačerem....ostatní postřehy si raději nechám pro sebe, nemá cenu házet hrách na zeď. Dle těch palců soudě...

turist napsal/a 25 Bře 2019 - 11:25:

• 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#1050 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2019 - 10:13

I takhle se dá získat FI     

GC1RYB7

stj.jpeg

• 1

#1051 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2019 - 10:29

Jen ještě doplním. DanielKotmel
Registrován od 8/10/2017

ttj.jpeg

atd., atd......

• 0

#1052 mandevil

mandevil

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2019 - 16:06

tomy.22 napsal/a 27 Bře 2019 - 09:13:

I takhle se dá získat FI     
GC1RYB7

Ta keš je od října 2017 v disable...
  • 1

#1053 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2019 - 12:45

sice je disable GC1RYB7, ale co jsem si tak četla, nejmíň dva jí dali nový krabičky s papírky jako logbook. Možná už existuje víc provedení?

Tento příspěvek byl upraven od turist: 28 březen 2019 - 12:46

• 0

#1054 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2019 - 12:58

mandevil napsal/a 27 Bře 2019 - 15:06:

Ta keš je od října 2017 v disable...

Jasně že je disable. A najednou si Kotmel, který loguje keše po celém světě od stolu vzpomene, že tuhle a ještě spoustu dalších zapomněl zalogovat. A k tomu ještě loguje s datem před jeho registrací na GC.
  • 4

#1055 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2019 - 19:08

Jeden co si na FB stěžoval. Příspěvek mu byl smazán...... 

PK6tW.png

• 0

#1056 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2019 - 20:39

Sam jsem minule leto nenasel jeho log v jedne kesce na sumave, na nemecke strane. Byl tam den prede mnou. Zvedavost mi nedala, kdyz se o nem tak pise, takze jsem hledal. Tim padem tomu na FB verim.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#1057 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2019 - 9:27

Ono se stačí kouknout na jeho profil. V jeden den logoval:
China, Fukuoka - Japan, Busan - South Korea, Taiwan, Philippines, Macao, Zlínský kraj, Czechia, Austria. 

• 0

#1058 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 265 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2019 - 17:14

Tohle mě dojalo.,.. Logbook s logem nefotil, protože už bylo šero..... Nesložíme se mu na nějakej mobil s bleskem ? :-o

https://coord.info/GC5GYR5

Přiložené miniatury

• 4411AB2C-C801-4626-A48E-7F9B6BDF3176.jpeg

• 2

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#1059 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2019 - 18:23

Nevím, jestli nad tím už nebylo hovořeno, ale pokud se někdo jmenuje AB-Cdefg a loguje se jenom AB v kroužku, neměl by mít dotyčný problém s tím, že je jeho log neplatný, jelikož existuje jiný kačer s nickem AB a log tedy patří jemu? :D

Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 05 duben 2019 - 18:23

• 0

#1060 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2019 - 18:52

Ten log me prijde jak pres kopirak s jednim jeho uz starsim. Asi na to ma nejakou ulozenou sablonu.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka