Hele mh.maile je tento tvůj příspěvek projevem argumentační chudoby nebo hloupost? Aneb komentář, který krásně ukazuje, jak je zdejší diskuze o ničem. Podsunu někomu něco, co nikdy nenapsal. Jak jsou někteří zdejší diskutéři schopni chápat psaný text, tak to je opravdu zarážející a pro mě už tady docela úsměvné.
No nevím, nevím, k-lorde, kdo je na tom jak s argumentační chudobou nebo nepochopením psaného textu. Přečti si ještě jednou pasáž ze svého příspěvku, na kterou jsem reagoval:
Takže, jestli tu chceš zveřejňovat nějaké seznamy a dělat reklamy podvodníkům, začni třeba námi třemi. A jestli dokáže nějak podvádět i Kapsa, tak proč né i jiní. Já si iluze o kačerech nedělám. I tady na diskuzi bude několik "čístých" pokrytců. Ale nazývat někoho kvůli hře, kterou si každý může hrát, jak chce, podvodníkem, opravdu nebudu. Já vidim problém u lidí, co keše ničí... a obecně ti, co dokáží tuto hru kazit ostatním. Jedno čím, jestli si pořád něčím vyhrožují nebo kradou trasanty apod. To, že si někdo alternativně pomůže ke keši mi hru fakt nekazí a to ani jako ownerovi.
Takže jsi dal větu „hra, kterou si každý může hrát, jak chce“ do souvislosti s, jak říkáš, „alternativním způsobem zjištění finálky“. A napsal jsi, že to ti nevadí, že ti vadí víc lidi, co keše ničí a obecně kazí hru.
Pro mě patří všechny tebou zmíněné případy do kategorie „obeně kazí hru“. Ty jsi to rozdělil, protože podvodníci ti nevadí (dokonce je podvodníky nazývat nechceš, ale to je jenom tvůj eufemismus), ale ti ostatní ano. Podvodníkům dáváš pardon, protože „každý si může hrát, jak chce“, ale těm druhým nikoliv. Takže hraniční čáru vedeš podle toho, co ti osobně vadí a co ne, nikoliv podle charakteru konání. Jestliže HQ definuje další typy keší, které mají stanoveny specifické způsoby jejich odlovu, pak cokoliv, co tomu neodpovídá, je minimálně neférové jednání (při trošku přísnějším pohledu na věc podvod). Tzn. když multinu odlovíš jinak než projitím trasy, mysterku jinak než vyluštěním, wherigo jinak než odehráním cartridge apod. I to pitomý Člověče, nezlob se nebo karty mají nějaká pravidla a když podle nich nehraješ, tak se tomu říká švindlování a to je synonymum pro podvod.
Mě zase zaráží, že švindl toleruješ, dokonce ho hájíš, zatímco jiný druh neférového jednání zmiňuješ, jak ti vadí. Já jsem ti ve svém příspěvku pouze ukázal, jak by se mohla brát věta „každý si může hrát, jak chce“ dotažená do důsledku. Samozřejmě, že jsi to nenapsal, a samozřejmě, že je to míněno s nadsázkou. Ale když už tou větou hájíš jeden typ nepravosti, proč by se jí nedaly hájit i ty ostatní?
Už jsem to kdysi dávno psal, ale zopakuju to: Věta (nebo motto) „každý si může hrát, jak chce“, byla překroucena a je nyní švindlíři účelově vykládána, jako že si můžou švindlovat, jak chtějí, a co je komu do toho. Jsem na tu větu a především na toho, kdo ji v tom překrouceném významu použije, mírně alergický.
Můžeš mi tedy napsat, proč jsi vytvořil nějakou chemickou D5 mysterku, když ti nevadí, jak ji lidi vyluští? Proč jsi tedy na místě finálky neudělal tradičku? Tohle já neumím pochopit. Přece když udělám nějaký jiný typ keše, než tradičku, tak chci, aby se k ní kačeři dobrali způsobem, který jsem vytvořil. Jinak je to přece zbytečná práce. Co je tohle za pokrytectví?
Budiž, tobě to hru nekazí. Ale jseš ochotný akceptovat to, že někomu jinému to hru kazí a že mu to vadí? Zatím jsem z tvých komentářů pochopil jenom to, že nás de facto okřikuješ, že máme být zticha, protože tobě to nevadí. Nebo jsi to tak nemyslel a jenom jsi se neobratně vyjádřil?
Prostě kritika někoho za ojedinělý alternativní odlov je kravina, které se já účastnit nehodlám.
On je taky rozdíl, KDO ten „alternativní odlov“ provede.