Publikováno 25 květen 2020 - 18:19
Dík
HW: Sansung S22 + ADrake+, Garmin Monterra
Publikováno 10 červen 2020 - 15:56
Dnes jsem nainstaloval Cesko_VasaM do hodinek Garmin Fenix 6. Takhle se zobrazují.
Tento příspěvek byl upraven od satik: 10 červen 2020 - 16:06
Publikováno 11 červen 2020 - 10:12
Dnes jsem nainstaloval CzechRep_by_Dave_Luv (Česká republika) http://mapygarmin.wz.cz/ do hodinek Garmin Fenix 6. Takhle se zobrazují v různém měřítku.
Tento příspěvek byl upraven od satik: 11 červen 2020 - 10:26
Publikováno 21 červen 2020 - 10:54
Velmi bych uvital, kdyby na mape byly odliseny uzavrene nebo soukrome cesty. V tuto chvili jsou nakreslene uplne stejne jako normalne pristupne. (Navic, kdyz na tu cestu dam sipku, nedozvim se o ni vubec nic, ani ze je to cesta.)
Dam sem ukazku z mapy VasaM a pro porovnani z mapy pro Android take z OSM dat.
A znovu bych pripomnel nemoznost vyhledavani podle adres. Napr. v teto oblasti ulici Pracskou ani Mikanovu (ale i mnoho dalsich) vyhledat nejde.
Tento příspěvek byl upraven od gord: 21 červen 2020 - 10:55
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 21 červenec 2020 - 17:09
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 21 červenec 2020 - 18:01
... na http://garmin.openstreetmap.nl/ mají nějaký problém a tak se nedá naklikat vlastní mapa, kterou by to vygenerovalo a bohužel i kdybych si tam odsud stáhnul jednotlivé státy (což je jediná aktuální možnost), tak se všechny jmenují stejně, takže je najednou do navigace nedostanu. ...
stačí v hexaeditoru (PSPad) najít ten název a přepsat, funguje to
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 22 červenec 2020 - 5:23
Chtěl bych poprosit o aktualizaci map. My pojedem na Slovensko a budeme lehce přebýhat do sousedních zemí, takže jestli by šlo zaktualizovat ČR, SK, Polsko, Ukrajinu, Maďarsko a Rakousko.
Tady máš všechny mapy co potřebuješ a jsou aktualizovaný pravidelně. http://garmin.v0174..../d.php?j=cs&k=1
Publikováno 22 červenec 2020 - 8:25
ocnibulva díky zkusím to, neboť na http://garmin.openstreetmap.nl/ mají nějaké větší problémy, než jen to, že nejdou ručně vybírat dlaždice, zkusil jsem jak mi radil dr.vota si slovenskou mapu přejmenovat a když jsem se na ní pak kouknul v navigaci, tak tam některé dlaždice úplně chyběly viz přiložený obrázek
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 22 červenec 2020 - 14:42
Publikováno 23 červenec 2020 - 5:51
Zkoušel už někdo stáhnout odtud Chorvatsko a zobrazovalo se správně? Mě se ukázaly jen hlavní cesty a bodově města, třeba Pirovac byla jen jedna cesta a bod. Stahoval jsem to dvakrát po roce, bylo to stejné. Teď tam nepojedu a když tak bych asi hledal s telefonem a ten to ukazuje v pořádku, př. bych si našel jiný zdroj. Prostě se mi zdá, že je tam něco jako špatné mapové téma, nebo takové, co O450 nevzala. A netuším, jestli je to i u jiných států, Rakousko se mi ukazovalo dobře.
Publikováno 23 červenec 2020 - 5:59
To by chtelo resit s autorem, ne? Kdyz uz jsi to tak mel pred rokem, ted to mohlo byt uz spravne.
GeoGet:
Publikováno 23 červenec 2020 - 6:14
Před více než dvěma roky a ještě asi 2-3 roky před tím. A neumím holandsky, nebo odkud autor je. A zase tak moc mi to nevadilo, hledat krabičky se podle toho daly a na turistiku jsem už tehdy měl telefon. Pokud tedy vůbec byla mapa třeba.
Publikováno 23 červenec 2020 - 7:11
Tak jsem stáhnul mapy z http://garmin.v0174.net/ a narazil...
Zkoušel už někdo stáhnout odtud Chorvatsko a zobrazovalo se správně? ...
Z vyse uvedeneho jsem usuzoval, ze jde o v0174.net a autorem je rozhodne Cech, diskutoval jsem s nim po mailu vicekrat.
Tento příspěvek byl upraven od gord: 23 červenec 2020 - 7:12
GeoGet:
Publikováno 23 červenec 2020 - 7:41
Když stahuju něco z domény nl, předpokládám, že to Čech není. Možná chybně, může to být kdokoli. A už existuje asi i víc možností, kde OSM stahovat a narenderované různě. I Čechy už používám OSM, originál koupená TOPO už mi nevyhovovala. A pro šťouraly - displej na O450 je malý a při přeplácání podrobnostmi nečitelný. A při nízkém měřítku, kde by podrobnosti byly vidět, už hraje roli nepřesnost navigace. Tj. dokážu do ní dostat i katastrálky, ale věřit, že jsem na správném pozemku nemůžu.
Publikováno 23 červenec 2020 - 10:15
Precti si jeste jednou, co jsem napsal. Kde vidis domenu nl? Pokud jsi pred tim odpovidal na nejaky pred-pred chozi prispevek, mel jsi je citovat. Takhle se predpokada, ze odpovidas na posledni a tam je jednoznacne v174.net. Ale koncim s tim, to neni plodna diskuse, ktera by neco resila.
GeoGet:
Publikováno 23 červenec 2020 - 12:53
Jo, uznávám to, ta nl byla o jeden příspěvek před tím. A je to server, který funguje léta, jeden z prvních, co nabízel OSM ke stažení. Automaticky jsem se ptal na něj.
Publikováno 11 srpen 2020 - 15:03
Vypadá to, že mapy nám už uzrály a tak je možné vydat verzi 1.00. A co je nového? Vlastně nic, všechny změny proběhly pod povrchem. Konkrétně:
- Nové webové stránky - http://garmin.vasam.cz (stejně tak i RSS http://garmin.vasam.cz/feed)
- Předělaný skript pro generování doplněný o podrobný návod (viz GitHub). Budu rád, pokud si vyzkoušíte ho nainstalovat a případně si i vygenerovat vlastní mapu. Pokud jste skript používali už dříve, věnujte pozornost změněným argumentům.
- Nové ID pro mapy. Původní návrh nepočítal s takovým množstvím map. Proto pokud používáte mapy v PC, tak je nejdříve odinstalujte. Další aktualizace už můžou probíhat normálně. Pokud nahráváte mapy přímo do GPS, tak změnu ani nepoznáte.
Mimo to jsem na stránky nahrál i aktuální mapy. Když tak napište, pokud chcete přidat další státy.
Publikováno 18 srpen 2020 - 13:25
Zkousim novy skript, a v navodu se na nekolika mistech jeste odkazujes na skript makeMap.py, ktery tam uz neni. Asi pozustatek puvodni dokumentace.
Publikováno 19 srpen 2020 - 15:12
Dobry den
super projekt. Nainstaloval jsem CZ mapu do BaseCampu a tam chodi vyborne.
Pokud-li naistaluju .img do GPSsky (Garmin Edge Explore), nezobrazuje se sparvne (viz obrazky v priloze kde jsou videt otazniky na mape a v menu)
Ze zvedavosti mam jeden dotaz. Odkud berete data na turistické znacky? Jestli se nemylim tak ty nejsou v OSM nebo v OpenTopoMaps.
Dik,
Tento příspěvek byl upraven od JanC: 19 srpen 2020 - 17:14
Publikováno 19 srpen 2020 - 16:50
V OSM ty turisticke znacky prave jsou! OSM obsahuje mnoho dat, a ne vsechny odvozene mapy vykresluji vsechno. Kazda mapa si vybira, co a jak vykresli. Tahle mapa si tim padem turistickych znacek vsima a vykresluje je zpusoem, na ktery je nasinec zvykly.
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, linux, mapa, návod
Ostatní →
Témata mimo geocaching →
Mapa vhodná pro zobrazení bodůZaloženo od Kreten8 , 13 lis 2023 mapa |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →
eTrex SEZaloženo od hkstaripraha , 14 bře 2023 garmin |
|
|
||
Odpovězeno
Geocaching →
Poradna →
Nalezli jsme kešku, nenašli jsme ji ovšem na mapě.Založeno od Tomysak , 28 pro 2022 mapa, logbook |
|
|
||
Projekty →
GeoGet →
export poznámek z GG na geocaching.comZaloženo od Irwing_W , 29 lis 2022 návod, geoget |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Kruhy v aktivní mapě Project-GCZaloženo od Dan-Sam , 16 lis 2022 mapa |
|
|
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů