No, musim po dvou dnech s GPSkou rict, ze mapa dobra, jen to chce jeste doladit tech par detailu, o kterych uz se tu mluvilo, takze se nemuzu dockat dalsi verze
Moc diky!
Publikováno 06 červenec 2018 - 17:24
No, musim po dvou dnech s GPSkou rict, ze mapa dobra, jen to chce jeste doladit tech par detailu, o kterych uz se tu mluvilo, takze se nemuzu dockat dalsi verze
Moc diky!
Publikováno 08 červenec 2018 - 9:36
Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/
Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/
....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak
Publikováno 08 červenec 2018 - 9:53
Doporucil bych jeste do instalacniho skriptu pridat info ze nespoustim jako spravce
https://stackoverflo...or-admin-rights
Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/
Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/
....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak
Publikováno 08 červenec 2018 - 11:01
Publikováno 08 červenec 2018 - 18:11
Obavam se, ze tohle asi mapa tezko ovlivni...
Edit: A nic ti nebrani pouzit vlastni ikony kesi. A nemam pocit, ze by nazev cesty prekryval kes, spis naopak. Jedu s gpSkou a touhle mapou uz tyden a jeste jsem s tim problem nemela.
Publikováno 08 červenec 2018 - 22:20
Publikováno 06 srpen 2018 - 18:57
nefunguje to
Webhosting je vypnutý
Tento webhosting je vypnutý. Pro více detailů zkontrolujte vaši e-mailovou schránku či kontaktujte zákaznickou podporu.
Další informace a návody hledejte ve znalostní bázi WEDOS.
Publikováno 06 srpen 2018 - 21:27
Ještě bych se přimlouval za změnu barvy názvu obcí, ta tmavě modrá je dost nečitelná, viz přiložený obrázek, takže buď něco výraznějšího, nebo tomu dát outline
Publikováno 07 srpen 2018 - 6:36
Publikováno 07 srpen 2018 - 12:06
nefunguje to
Už ano...tedy, jen co se vše sesyncuje na straně wedosu.
Díky dovoleným, stěhování apod. jsem zapomněl na platbu za hosting...
EDIT: Už to běží zase.
Tento příspěvek byl upraven od brazajar: 07 srpen 2018 - 12:44
Díky.
Jarda (brazajar)
Zítra je taky den!!!
Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon
Publikováno 10 srpen 2018 - 8:18
Muj prvni pohled na TYP soubor a provedene upravy, ktere doporucuji:
...
Přebral jsem tvoje úpravy linií. Jinak kdyby někdo vyrobil kompletní typ soubor, není problém ho přidat do instalačního skriptu a dát uživateli na výběr.
Jo, a vsiml jsem si dobre, ze ucelove komunikace kreslis jako lesni cestu Grade1? Mozna bych je zkusil kreslit jako silnice/ulice.
Máš pravdu, změněno.
První co mě praštilo do očí je chybějící řeky. Zobrazuje se jen modrá čára řeky (mainstream) ale plocha řeky (tag: waterway=riverbank) už ne.
Vidíš, na to jsem nějak úplně zapomněl, opraveno.
Tak jsem si teď chtěl stáhnout mapu z toho nového webu http://www.osmg.brazovic.cz/ a na W7 s IE11 mám trochu problém - když kliknu na odkaz Stáhnout ve sloupečku gps, tak se mi ten img soubor rovnou otevře v prohlížeči a nenabídne mi to jeho stažení a uložení a když zkusím druhou variantu - kliknout na odkaz pravým tlačítkem a dát volbu "Uložit cíl jako..." tak mi to ten img soubor nabídne uložit ale s příponou htm, takže po stažení si ho musím přejmenovat.
A nešlo by u toho img souboru zveřejňovat taky jeho CRC, SHA nebo něco podobného, aby si člověk mohl ověřit, že je stažen celý a správně? Protože jeho velikost mi úplně nesedí na stránce je uvedeno, že má 399MB a já když si na něj kliknu pravým tlačítkem v průzkumníku a dám si zobrazit vlastnosti, tak vidím 380MB a 399 179 776 B
Web byl jen velmi rychlý náčrt. Kontrolní součet je fajn nápad, ale udělám ho až v září.
říkejte mi klidně grammar nazi, ale ty hrubky jsou na webu schválně? jsou do očí bijící
Díky, opraveno.
Konečně jsem se k tomu dostal abych tvoji mapu stáhl a nainstaloval a musím říct, že to je více méně to, co už dva roky marně sháním. Mapa, aby v ní byly vrstevnice, turistický značky a když už ne MTB trasy, tak aspoň cyklotrasy. Teď si už jen upravit TYPek a bude. Tím nechci říct, že by byl ten tvůj špatný, ale postupem času zjišťuju, že méně je někdy více a všeho moc škodí. Takže třeba na turistické mapě nemusím vědět kde je obchodní centrum, JZD a další pdobný blbosti, ale úplně mi stačí že tam je zástavba, případně betonová plocha. Stejně tak i ikony. Krom takových těch klasických co bývají na normální turistické mapě, je ten zbytek až na vyjímky skoro k ničemu. Tohle ale pochopitelně neber jako kritiku, ale jen jako připomínku. Sám jsem těch barevných TYPků taky několik stvořil. Doba je ale už jinde...
Svůj příspěvek jsem ale původně psal hlavně proto, abych ti poděkoval, že ses do toho pustil a zdárně to dovedl ke kýženému cíli.
Takže ti DĚKUJI
PS. Kdyby to šlo, tak bych se přimlouval za zakomponování těch MTB tras
JZD beru jako z dálky rozeznatelný orientační bod, což se mlže hodit. A např. obchodní centrum ve východních zemích značí i tržiště, což je minimálně pro mě důležitý orientační prvek. Ostatně právě pro tyto úpravy je to celé opensource, takže klidně můžeš vytvořit odlehčený TYPek a když budeš chtít, tak ho pro ostatní uživatele zařadím do instalátoru.
Na MTB trasy kouknu, ale až v září
Doporucil bych jeste do instalacniho skriptu pridat info ze nespoustim jako spravce
Díky, přidáno
Já bych měl jen ještě jednu prosbu - nešli by ikony keší vykreslovat v nejvyšší vrstvě? Teď jsme byli na sérii letem světem a tam jsou cesty popsány - viz přiložený obrázek a ten název té cesty dost často překrýval ikonu kešky - v tomto případě otazník a šlo ho snadno přehlédnout. Ono i ty samotné otazníky na podkladě lesa jsou dost nevýrazné.
Toto já neovlivním, otestuj to s originální mapou. Buď má chybu Garmin ve svém FW nebo je špatně generátor mkgmap.
Chudinky Jindřichohradecke uzkokolejky nejsou vůbec vykresleny. Pokud se nechce kreslit kdejaká zahradní železnice, tak by asi stačilo přidat kreslení rozchodu 760mm. To zviditelní i Osoblahu.
Přidáno
Publikováno 12 srpen 2018 - 13:42
ahoj, nějaký způsob jak to dostat do Basecamu v Mac OS? dík
Publikováno 12 srpen 2018 - 13:47
První odkaz z dotazu na Google mě přesměroval na program MapConvertet. Bohužel, ten běží pouze pod Windows. Tedy cesta tu je (a dokonce vcelku snadná), ale bez Windows to nejde...
Publikováno 12 srpen 2018 - 13:59
ten jsem zkousel a porad mi pada. Uz jsem odesla lchybu na Apple. Dik
edit: je tam program I pro Mac a ten mi padá.
Tento příspěvek byl upraven od MaLuPeS: 12 srpen 2018 - 14:09
Publikováno 04 září 2018 - 17:39
Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 04 září 2018 - 17:43
Publikováno 04 září 2018 - 17:49
Publikováno 04 září 2018 - 17:55
To zelené je úzký pás křoví. Stačí si to trochu přizoomovat... (A ve skutečnosti tam opravdu je!)
To červené je červená turistická značka, překvapivě. Dříve tam myslím opravdu vedla, ve starých datech je, v aktuálních je už smazaná. Podle mapy.cz by tamtudy měla vést naučná stezka, ale nevím, jestli je značená i v terénu.
Až tam půjdeš, tak to omrkni.
Publikováno 04 září 2018 - 17:58
Publikováno 04 září 2018 - 18:00
no já bych to viděl třeba na tu purpurovouBarvu změnit můžu, ale navrhni, která by byla dobrá? Černá mi přijde ještě horší...
Publikováno 04 září 2018 - 18:35
V okolí Úholiček jsou místní stezky značené jen dřevěnými šipkami. Na infotabulích je mají barevně rozlišené.
V OSM datech jsou, ale nemají běžné tagování jako KČT trasy.
https://api.openstre..._na_krakove.jpg
Mapoval jsem to tam zhruba před dvěma lety.
Ostatní →
Témata mimo geocaching →
Mapa vhodná pro zobrazení bodůZaloženo od Kreten8 , 13 lis 2023 mapa |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →
eTrex SEZaloženo od hkstaripraha , 14 bře 2023 garmin |
|
|
||
Odpovězeno
Geocaching →
Poradna →
Nalezli jsme kešku, nenašli jsme ji ovšem na mapě.Založeno od Tomysak , 28 pro 2022 mapa, logbook |
|
|
||
Projekty →
GeoGet →
export poznámek z GG na geocaching.comZaloženo od Irwing_W , 29 lis 2022 návod, geoget |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Kruhy v aktivní mapě Project-GCZaloženo od Dan-Sam , 16 lis 2022 mapa |
|
|
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů