K8, proc se tak branis aktivni praci s OSM? Kdybys to sam upravoval, sam si zkontroloval co kde je, jak a kdy bylo zmeneno a podobne, usetril by sis mnoho psani a ostatnim spoustu casu, ktery mohou venovat napr. dalsi udrzbe OSM, ale take treba GeoGetu a podobne. Zamysli se nad sebou.
Publikováno 21 listopad 2018 - 15:01
VasaM:
díky za mapy, vyzkoušel jsem v létě Česko a od té doby ji používám místo TopoCz15
a pro info:
instalace funguje i pro MS 6.16.3 (funkční je i následný export do GPS)
jo a nahrál jsem ji přímo do paměti Or 600 a žádný problém
Publikováno 21 listopad 2018 - 15:15
To mi pripomina, ze na eTrex30 to taky beha v pohode.
Jen je ta mapa dosti neprehledna, hlavne kvuli vyraznym maluvkam ve znackach ploch. Asi nejvice rusiva je zemedelska puda (chtelo by to spise nejakou jednolitou barvu bez maluvek), a stromecky v lesich by mohly byt mene kontrastni.
Publikováno 23 listopad 2018 - 6:29
Díky za Nepál i Maroko.
Publikováno 23 listopad 2018 - 12:38
Co se týče "aktuálnosti" dat... je tam i alternativní budoucnost
konkrétně jsem si všimnul tunelu Praha - Beroun
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/tunel-praha-beroun-se-opet-vraci-do-hry-stat-by-mel-50-milia/r~1decd992c7dc11e890ecac1f6b220ee8/?redirected=1542973017
přímo na
https://www.openstreetmap.org/#map=19/50.02718/14.39232
nic takového nevidím, ale v mapě od VasaM je
Publikováno 23 listopad 2018 - 13:15
konkrétně jsem si všimnul tunelu Praha - Beroun
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/tunel-praha-beroun-se-opet-vraci-do-hry-stat-by-mel-50-milia/r~1decd992c7dc11e890ecac1f6b220ee8/?redirected=1542973017přímo na
https://www.openstreetmap.org/#map=19/50.02718/14.39232nic takového nevidím, ale v mapě od VasaM je
Je tam jako proposed (plánováno). Vloudila se chybička při interpretaci dat... "Samo" to tam neskočilo.
Publikováno 23 listopad 2018 - 17:37
Ještě bych se přimlouval za změnu barvy názvu obcí, ta tmavě modrá je dost nečitelná, viz přiložený obrázek, takže buď něco výraznějšího, nebo tomu dát outline
Stále s touto barvou experimentuji, ale zatím bohužel nemám vhodné řešení. Ostře růžová se neosvědčila, teď zkouším tmavě fialovou.
VasaM:
díky za mapy, vyzkoušel jsem v létě Česko a od té doby ji používám místo TopoCz15
a pro info:
instalace funguje i pro MS 6.16.3 (funkční je i následný export do GPS)
jo a nahrál jsem ji přímo do paměti Or 600 a žádný problém
Díky za otestování MS. Zajímavé je, že export z BC zlobí, zatímco z MS funguje... Jinak sám taky mapy používám ve vnitřní paměti, ale tu (na rozdíl od karty) nemůžeš vytáhnout, kdyby byl nějaký problém - proto to varování.
To mi pripomina, ze na eTrex30 to taky beha v pohode.
Jen je ta mapa dosti neprehledna, hlavne kvuli vyraznym maluvkam ve znackach ploch. Asi nejvice rusiva je zemedelska puda (chtelo by to spise nejakou jednolitou barvu bez maluvek), a stromecky v lesich by mohly byt mene kontrastni.
Taky mapu provozuji na eTrexovy, akorát většinou lovím s mobilem, takže mi GPS spíš leží na poličce... Zemědělskou půdu jsem trochu znevýraznil a stejně tak i stromečky - mrkni na to.
Je tam jako proposed (plánováno). Vloudila se chybička při interpretaci dat... "Samo" to tam neskočilo.
Opraveno
Nově se v licenci mapy (dostupné přes manager map v BC a možná i v GPS?) vypisuje i datum generování.
Publikováno 23 listopad 2018 - 18:50
Trochu jsem narazil - potreboval jsem vyhledat adresu a skoncil jsem u zadani statu. At jsem zadal cokoli, vzdycky mi GPS nahlasila, ze stat neexistuje.
V img souboru jsem nasel "Ceska republika - Va", ale to se mi do pole pro jmeno statu nevejde. Pokud si vzpominam, tak v Topo jsem zadal jen cast a on mi zobrazil vsechny, ktere tomu odpovidaly. Tady se nechytam.
Zkousel jste to nekdo? Funguje vam to?
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 23 listopad 2018 - 20:43
A ani v dnešní aktualizaci tam není.Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že tyto mapy používají nějaký neaktuální zdroj mapových dat. Např. kruhový objezd https://mapy.cz/s/3dZpV na www.opestreetmap.org už zakreslen je, ale na zdejších mapách není.
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 23 listopad 2018 - 20:55
Přišlo mě to divné a našel chybu. Stažená mapa se před generováním dělí do více souborů (aby to Garmin i PC překousal). No a zatímco data se pokaždé stáhla nová, tak pro generování se použili ta již rozdělená a tudíž stará. Nahrávám opravenou verzi.
Publikováno 10 leden 2019 - 18:46
Měl dva návrhy na zlepšení. Když si dám navigovat po předem nahrané trase, tak je čára strašně úzká, prakticky neviditelná (1-2px?). Dala by se zesílit? Na kolo by se hodila klidně víc než míň.
No a pak jestli by bylo reálný odstranit nebo zmenšit názvy naučných stezek? U HK jsem narazil na stezku, jejíž název je snad půl kilometru dlouhej (TANKEM I KOSOU ZA PLACHTU PESTŘEJŠÍ). Na osm.cz není vidět.
Díky
Publikováno 10 leden 2019 - 22:41
Publikováno 11 leden 2019 - 6:49
Jo, přepnul jsem na jinou mapu a čára byla najednou vidět ... až se dostanu k přístroji a přijdu na to, jak se dělaj screenshoty, tak zkusím poslat.
Publikováno 12 leden 2019 - 13:19
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 12 leden 2019 - 19:20
Mapa je perfektní! Zkusil jsem ji cyklocomputeru a i na malým displeji perfektně čitelná.
Díky
Když si dám navigovat po předem nahrané trase, tak je čára strašně úzká, prakticky neviditelná (1-2px?). Dala by se zesílit?
Jak už zaznělo, toto je záležitost nastavení zařízení, ne mapy. Na Garminech lze tuším změnit pouze barvu.
No a pak jestli by bylo reálný odstranit nebo zmenšit názvy naučných stezek? U HK jsem narazil na stezku, jejíž název je snad půl kilometru dlouhej (TANKEM I KOSOU ZA PLACHTU PESTŘEJŠÍ).
Popřemýšlím o tom, pravda, že se nejedná o pro orientaci nezbytný údaj.
Publikováno 14 leden 2019 - 20:47
Nojo, měli jste pravdu, jak na to mám čas jen večer, tak jsem se nechal zblbnout tmavým a světlým zobrazením. Čára je fakt stejná. Tohle je originál mapa od Garminu:
122.bmp 85,56K 367 Počet stažení
A tohle je mapa od VasaM:
161.bmp 82,08K 318 Počet stažení
Edit: ani napodruhý jsem nevložil obrázky tak, aby šly zobrazit rovnou, tak aspoň takhle.
Přiložený soubor (y)
Tento příspěvek byl upraven od Paw&lucima: 14 leden 2019 - 20:51
Publikováno 15 leden 2019 - 8:39
Technická - BMP obrazky nejsou vhodne pro internetove prohlizece. Na tento typ screenshotu je nejlepsi PNG.
Publikováno 19 leden 2019 - 22:12
Ahoj.
mohl bych se zeptat ,jestli někdo tuhle mapu používáte na hodinkách Fenix 5 Plus?
Mapy jsem si stáhnul a dle návodu, nainstaloval do BaseCampu. Když jsem připojil hodinky a dal instalovat mapu otevřel se Mapinstall a mapa se do hodinek instalovala.V mapách je vidět ,ale kdyz dám zobrazit mapu , tak není nic vidět.Mapa je slepá
Publikováno 20 leden 2019 - 7:34
Publikováno 20 leden 2019 - 16:21
..tak bohužel,ani jedno mi nefunguje.
Jěště jednou dík
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, linux, mapa, návod
Ostatní →
Témata mimo geocaching →
Mapa vhodná pro zobrazení bodůZaloženo od Kreten8 , 13 lis 2023 mapa |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →
eTrex SEZaloženo od hkstaripraha , 14 bře 2023 garmin |
|
|
||
Odpovězeno
Geocaching →
Poradna →
Nalezli jsme kešku, nenašli jsme ji ovšem na mapě.Založeno od Tomysak , 28 pro 2022 mapa, logbook |
|
|
||
Projekty →
GeoGet →
export poznámek z GG na geocaching.comZaloženo od Irwing_W , 29 lis 2022 návod, geoget |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Kruhy v aktivní mapě Project-GCZaloženo od Dan-Sam , 16 lis 2022 mapa |
|
|
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů