Mám dotaz: jak udělat překryvnou mapu? Stáhnul jsem si v Mobacu kousek katastrálek, snad dobře (PNG, SNAD průhledné pozadí), dokážu je zobrazit, ale jen jako samotnou vrstvu. Ne jako překryv. Asi počkám, až bude nová verze GG pluginu, v té současné mi to nejde ukládat. Ale logicky: umístím vrstvu s volbou Overlay pod nějakou Základní a mělo by se mi nabídnout v nastavení, že se tyto budou zobrazovat současně? Něco takového tam v základu je, ale u vrstev, které mi nejdou. A při pokusech mi to nikdy neukázalo, co chci.
A dále: chtěl jsem už jen si stáhnout cofig-map.xml a upravit si ho, myslím, že v XML bych se vyznal lépe, než v tom nastavování v mobilu - viděl bych tu stromovou strukturu. Ovšem při pokusu o zkopírování XML souboru z telefonu (MTP okno) většinou všechno zatuhne. Povedlo se mi to jen jednou. Přitom mapy, databázi, apod. jsem do telefonu takto kopíroval běžně. Je to asi právě tím MTP. Neexistuje nějaká možnost, abych ho viděl ve FREE commanderu (nebo i Total commanderu, už ho nepoužívám, ale asi bych to snesl). Jako jednu ze složek? Jako odchovanci DOSu mi stále připadá nejpřehlednější. Ovšem vím, že MTP občas ukazuje jen to co chce, nebo naopak, soubory, co tam byly naposledy předloni.
Ty překryvné mapy mě zajmají spíš teoreticky, dokážu se obejít bez toho. Lze např. udělat offline překryv přes online mapu (katastrálky nad ortofotem)? Offline rastr přes offline vektor? Musí mít obě mapy stejné měřítko, tj. stejný rozsah zoomu? Nebo se prostě ta překryvná zobrazí jen v těch zoomech, co je stažená? Apod. Vím, někomu ty otázky budou připadat jak z jiného světa, jiný bude říkat, co to chci za blbosti, že to prostě nejde. Vím, že nejjednodušší je to zkusit, ale mě se nevede udělaz ŽÁDNOU překryvnou mapu, takže dál zkoušet nemohu.
Tento příspěvek byl upraven od mpik: 26 září 2018 - 11:34