Mi se tyhle keše líbí. Oživily hru, přinejmenším u nás na Ostravsku. Kvůli nim jsem si koupil 6m teleskopickou tyč; levná teda nebyla. Ale viděl jsem u jednoho kačera i parádní skládací proutek. A jestli jde někdo v chumlu a "má bod zadarmo" je mi šumafuk. Koneckonců, ten má to a ten zase tohle a dohromady je to pak tím větší zábava. Takže za mne osobně andělským keším palec nahoru; mimochodem, také mi nepřijde, že by to měla být D5. Možná D3.5, ačkoliv pokud někdo loví sám, je to krapet obtížnější.
Keše na stromech bez lezení (Biltema, Angel...)
Publikováno 11 leden 2019 - 7:16
Ja ji mam 5 metru, to se da s prutem za 400,-.
Prijde mi, ze treba v lese je to dobra ochrana proti myslivcum.
Myslivci se nezdržují sundaváním, mají flinty.
Publikováno 11 leden 2019 - 8:45
Myslivci se nezdržují sundaváním, mají flinty.
No jo, ale to by ji museli nejdriv najit.
Tento příspěvek byl upraven od panzerstepan: 11 leden 2019 - 8:48
Publikováno 11 leden 2019 - 9:13
Keše jim nevadí, vadí jim kačeři v revíru. Docela by mě zajímalo, jestli taky ničí houby, aby jim do lesa nechodili houbaři.
Publikováno 15 leden 2019 - 23:33
Koukám, že jsem si asi docela dobrovolně sám už před lety vytvořil vlastní kategorii keší, jelikož jsem ze země už "řešil" víc keší umístěných na stromech. Vzhledem k ne zcela zdravému koleni je mi totiž lezení na mnoho stromů zapovězeno...
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 16 leden 2019 - 12:34
Hm, zpestření oživení. Asi jo, svým způsobem.
Kolem keší je mi vtloukáno do hlavy, že nejdůležitější je být strašně nenápadný (třeba s T5 výbavou je to celkem oříšek). Jak to udělat, aby byl člověk nenápadný s teleskopickou tyčí? Na příchodu i při práci?
Publikováno 16 leden 2019 - 13:25
Normálně, řekneš, že plašíš škrkny
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 16 leden 2019 - 13:32
Keše jim nevadí, vadí jim kačeři v revíru. Docela by mě zajímalo, jestli taky ničí houby, aby jim do lesa nechodili houbaři.
Já mám s myslivci a stromovkou dvě zkušenosti. Založil jsem keš na stromě (klasickou lezecí) poblíž houští. A FTFkaři mi pak psali, že tam přišel myslivec a říkal jim, jestli by se to mohlo dát jinam, protože přímo pod ten strom sype žrádlo pro divoká prasata, co jsou v houští vedle. A pak je tam chodí střílet. A druhá byla, když jsem kdysi byl někde se Slanečkem a najednou přišel hajný a chvíli se díval. Pak řekl, že konečně ví, co a proč tam je, že už to chtěl několikrát zkusit sestřelit. :-) Takže že si hajný nebo myslivec nevšimne petky na stromě není vždycky pravda. :-)
Publikováno 16 leden 2019 - 14:01
No já když jdu s tím bidlem, tak se tvářim, že to je normální, nikdo se mně se zatím neptal na co to mám, neb na konci mám naostřený haček (no spíš hák z nerezové šestky trubky) tak asi na velkého žraloka a ten budí respekt. Navíc jsem v zeleném, jsem zarostlý a 120kg těžký a to též budím respekt tak mne většina mudlů nechává svému osudu a otázky si nechávají pro sebe.
Při práci mne zatím nikdo neviděl a pokud by mne viděl a měl nějaké připomíky, tak myslím, že budu docela úspěšně fabulovat.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 16 leden 2019 - 14:55
Mít na konci místo háčku trháček a tvrdit, že jdu na jablka a spletl jsem si strom.
Publikováno 16 leden 2019 - 15:42
Detektiv se nebude ptát, detektiv se vysleduje, co nenápadně se chovající bidelník dělá.
Publikováno 16 leden 2019 - 16:49
Já mám s myslivci a stromovkou dvě zkušenosti. Založil jsem keš na stromě (klasickou lezecí) poblíž houští. A FTFkaři mi pak psali, že tam přišel myslivec a říkal jim, jestli by se to mohlo dát jinam, protože přímo pod ten strom sype žrádlo pro divoká prasata, co jsou v houští vedle. A pak je tam chodí střílet. A druhá byla, když jsem kdysi byl někde se Slanečkem a najednou přišel hajný a chvíli se díval. Pak řekl, že konečně ví, co a proč tam je, že už to chtěl několikrát zkusit sestřelit. :-) Takže že si hajný nebo myslivec nevšimne petky na stromě není vždycky pravda. :-)
Spis asi videl ty co pro tu PETku lezli, nez tu PET samotnou.
Publikováno 16 leden 2019 - 23:38
Spis asi videl ty co pro tu PETku lezli, nez tu PET samotnou.
... a chtěl je zkusit sestřelit
Publikováno 19 leden 2019 - 1:11
Taky bych byla ráda, pokud by někdo měl nějaký bookmark.
Nejlépe i s přibližnou výškou keše od země.
Neplánujeme hromadný odlovy, ale pokud bychom zjistili, že je nějaká biltema keš blízko a v rozumný výšce (na odlov s nějakým domácím udělátkemú, tak bychom to rádi zkusili.
Publikováno 19 leden 2019 - 6:59
Nebo si věk do batohu pár stahovacích pásek a třeba háček z ramínka. To přidělej na tu větev a po lovu sundej.
Publikováno 19 leden 2019 - 18:37
Tam kde jsem byl já stačilo najít v lese dlouhou větev na konci s rozdvojením. A už to odlovíš.
Nebo si věk do batohu pár stahovacích pásek a třeba háček z ramínka. To přidělej na tu větev a po lovu sundej.
Děkuju za tipy, to zní celkem zábavně
Publikováno 20 leden 2019 - 17:46
Nedělá někdo bookmark těchto keší ?
https://www.geocachi...c9-416ace931abd
https://www.geocachi...6c-e2aa0db187ae
https://www.geocachi...61-f4ab19c6194e
Publikováno 21 leden 2019 - 9:29
Vyborna vec je z wish alebo aliexpres - teleskopicka tyc. Ja som si kupil 6m tyc, po poskladani to ma okolo 80cm. Stala myslim 10euro
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů