Přejít na obsah

Fotka

Rušení kanálovek

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
195 odpovědí na toto téma

#101 Loo36

Loo36

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2018 - 9:06

..... jsou to vesměs mysterky a někdy je finálovka dost dobře schovaná...

Dovolím si nesouhlasit.... v kanálech, které mám já odlovené, tak naopak byly finálky velmi dobře viditelné (přimontované ke stupadlům revizních šachet, ev. položené někde na římsách ve spojných komorách/oddělovačích), takže pro pracovníky provozovatele není problém je najít při pravidelné kontrole stok a následně je odnést. A to obzvlášť teď po tom průšvihu v Motolském potoce.

• 0

#102 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2018 - 17:45

mpik: já psal, že mám zkušenost s jednotlivou keškou u který někdo zastavil tak krásně, že jsem ho po vyjetí že zatáčky malém sundal. Bohužel opravdu nepředpokládám, že řidiče napadne zastavit za zatáčkou. Že ho nenapadlo zastavit rovnou v zatáčce...
phrkt: jo jo, ona to byla spíš taková řečnická otázka. Je mi jasný, že bych to byl já. Na tom, koho bych býval sundal už by si nikdo nic nejspíš nevzal.

Lidi nepřemýšlí ani v jiných oblastech "života" tak proč by přemýšleli zrovna u řízení, nebo teda při stavění u krajnice.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#103 DanielKotmel

DanielKotmel

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2018 - 18:02

Takže keš v podzemí části potoka může být revirníkem schválena?
  • -1

#104 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2018 - 21:15

Jo, že se ruší podzemní krabky VaK em jde jen a pouze ruku v ruce s tím, že jim to místo někdo nabonzoval, jsou to vesměs mysterky a někdy je finálovka dost dobře schovaná.

To jako někdo ještě věří (nebo předstírá), že geocaching je skrytá, tajná aktivita, o které nic netušící mudlové nic netuší? Že například místní u skrýší v civilizaci nevidí stovky nenápadných lidí, kteří ročně přijdou, že různí majitelé a správci neznají své revíry? Nepokládal bych lidi za tupce jenom proto, že nejsou geocacheři.

• 5

#105 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2018 - 21:24

mpik: já psal, že mám zkušenost s jednotlivou keškou u který někdo zastavil tak krásně, že jsem ho po vyjetí že zatáčky malém sundal. Bohužel opravdu nepředpokládám, že řidiče napadne zastavit za zatáčkou. Že ho nenapadlo zastavit rovnou v zatáčce...

Lidi nepřemýšlí ani v jiných oblastech "života" tak proč by přemýšleli zrovna u řízení, nebo teda při stavění u krajnice.

Ona to nemusí být ani keška. Nedávno v protisměru vidíme, jak paní zastavila auto za horizontem a šla si natrhat třešně.

Copak je okurková geo-sezóna, že se tady řeší neřešitelné, a to je lidská hloupost? Ta byla, je a bude, všude a ve všech podobách.

• 0

#106 Barrandoff

Barrandoff

Barrandoff

• Members
  • PipPipPip
  • 405 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 12:54

Přátelé, dnes mi přišla zpráva od PVK, který si kvůli tomu udělal i profil na GC. Stručně: odnesli mi finálku Měsíčky a tlačí na mne, abych Měsíčku archivoval. Ačkoliv samotný zaklenutý Motolák není kanál, dešťové přepady do něj ústící už kanálem jsou. A přesně tam je jedna stage a finálka Měsíčky. V závěru mě ještě vyhrožují skrz navádění k trestnému činu poškozování obecně prospěšného zařízení, což bych bral jako tradiční právnické bububu, protože by těžko u soudu dokazovali, že neoprávněným vniknutím do kanálu by někdo poškodil či ohrozil provoz kanalizace.

Nicméně s Měsíčkou, tak jak ji znáte, je konec. Asi nemá smysl se jim štajfovat, protože PVK by pak tu archivaci zkusili protlačit přes Groundspeak, který jim zcela jistě půjde na ruku. Zkusím vykoumat, zdali by se Měsíčka v původní podobě dala nějak provozovat mimo systém GC.

Dobrý den,

v souvislosti s nedávnými událostmi v povodí Motolského potoka, které skončily tragickou ztrátou životů při hledání keší, se naše společnost Pražské vodovody a kanalizace, a.s. (dále jen „PVK“) jako provozovatel vodovodů a kanalizací hlavního města Prahy připojila k výzvě k odstranění keší z kanalizačního systému v hlavním městě Praze.

Oslovujeme Vás jako vlastníka keše umístěné v pražské kanalizační síti.

Jak vyplývá z pravidel geocachingu, při zakládání a umísťování keší je třeba vždy dodržovat zákony a regionální pravidla geocachingu dané země. Keše umístěné v kanalizaci jsou v rozporu s těmito pravidly a mohou být archivovány, stejně tak keše umístěné na majetek vlastníka bez jeho svolení.

Kanalizace je definována v ustanovení § 2 odst. 2 zákona o vodovodech a kanalizacích, které uvádí, že kanalizace je provozně samostatný soubor staveb a zařízení zahrnující kanalizační stoky k odvádění odpadních vod a srážkových vod společně nebo odpadních vod samostatně a srážkových vod samostatně, kanalizační objekty, čistírny odpadních vod, jakož i stavby k čištění odpadních vod před jejich vypouštěním do kanalizace.

Z výše uvedeného je zcela nepochybné, že kanalizace, kanalizační stoka a další její části a zařízení jako oddělovací komory nebo obecně kanalizační systém zahrnující stavby a zařízení jsou věcí a jako takové mají svého vlastníka. V případě kanalizací na území Prahy je tímto vlastníkem hlavní město Praha.

Vlastník kanalizace – hlavní město Praha má právo se svým vlastnictvím v mezích právního řádu libovolně nakládat a jiné osoby z nakládání s tímto majetkem, včetně jeho užívání jakýmkoliv způsobem, včetně vstupu do svých objektů, vyloučit. Vlastník kanalizace převedl právo užívat kanalizaci na třetí osobu (PVK) a rozsah těchto užívacích oprávnění, jakož i korespondujících povinností vlastníka (nájemce, podnájemce) je dán smlouvami uzavřenými mezi těmito subjekty. Žádná další třetí osoba (ať fyzická nebo právnická osoba) nemá bez dalšího právo předmětný majetek, který je vymezený v příslušných evidencích vedených podle zákona o vodovodech a kanalizacích a v příslušných smlouvách mezi hlavním městem Prahou, Pražskou vodohospodářskou společností a.s. a společností Pražské vodovody a kanalizace, a.s., užívat nebo vstupovat na něj.

Výše uvedené platí jak pro umísťování keší v kanalizačních stokách, tak pro jejich vyhledávání hráči.

Současně si Vás dovolujeme upozornit, že neoprávněným vstupem do kanalizace nebo nabádáním k němu může dojít k naplnění skutkové podstaty trestných činů Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení dle § 276 trestního zákoníku a Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti dle § 277 trestního zákoníku.

Prozatím nebudeme podávat trestní oznámení pro tyto případy výskytu keší v pražské kanalizační síti. Pakliže by se v budoucnu situace nezměnila nebo opakovala, budeme nuceni takové oznámení vůči orgánům činným v trestním řízení učinit.

Na základě výše uvedeného Vás proto žádáme o archivaci listingu keše do tří dnů od obdržení této výzvy. V případě, že z Vaší strany nedojde v této době k archivování keše, obrátíme se se svou žádostí o archivaci a uzamčení keše přímo na headquarters geocachingu - Groundspeak, Inc.

Fyzickou schránku z místa jejího umístění jsme již odstranili, v případě, že o schránku budete mít zájem, je možné si ji po dohodě vyzvednout v provozovně naší společnosti na adrese Na Rozhraní 2154/1, Prosek, Praha 8, kontaktní osoba p. Zbyněk Venkrbec, tel. 284013280, email: zbynek.venkrbec@pvk.cz nejpozději do jednoho měsíce od tohoto oznámení.

Z pohledu zajištění bezpečnosti zdraví a života osob a ochrany majetku hlavního města Prahy je nezbytné, aby Váš krok byl učiněn co nejdříve.

Ing. Petr Mrkos
generální ředitel a člen představenstva
Pražské vodovody a kanalizace, a.s.

Tento příspěvek byl upraven od R-A-von-B: 27 červenec 2018 - 12:56

• 0

#107 tarmara

tarmara

Air-cooled

• Members
  • PipPipPip
  • 974 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 13:21

Přátelé, dnes mi přišla zpráva od PVK, který si kvůli tomu udělal i profil na GC. 

Na tohle dobroserství naše civilizace jednou dojede....teda spíš už dojíždí...

• 6

#108 VitDLa

VitDLa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 13:37

Na tohle dobroserství naše civilizace jednou dojede....teda spíš už dojíždí...

Dávám geocachingu pět, maximálně deset let. A pak půjde všechno do kopru. Tož je na čase přejít do ilegality :D

• 0

#109 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 14:13

Přátelé, dnes mi přišla zpráva od PVK, který si kvůli tomu udělal i profil na GC. 

Na jednu stranu smutné, na druhou stranu se tomu řediteli vlastně ani nedivím. Sice taky věřím tomu, že o těch keších se sice třeba i vědělo (ono se všechno vykecá nejen přes hospodské kamarády, ale i přes lidi ve firmách), ale mohlo se nad tím mávnout rukou a dalo se předstírat, že nikdo o ničem neví.

Jenže momentálně jsme v situaci, kdy o Měsíčce ví opravdu kde kdo a zapřít se to nedá.

Navíc nepochybuji o tom, že jakmile novináři nemají o čem psát, někdo si na ni vzpomene a začne na VaKu prudit s žádostí o další vyjádření. A nejjednodušší a konečné řešení to má přesně tohle - poslat Frantu, ať tu kešku odnese, pověřit někoho tím, aby si dal tu práci a našel přes GC.com kontakt na vlastníka a nechat firemního právníka zformulovat dopis, který se píše hlavně proto, aby bylo možné si ho založit do šanonu a vytáhnout na každého prudiče, který začne zjišťovat, jestli se přijala opatření a jaká. V konečném důsledku je to pro firmu míň práce než se k tomu opakovaně vracet a donekonečna vysvětlovat, že se jich to v podstatě netýká a že by měli lidi taky používat vlastní hlavu.

Zkusím vykoumat, zdali by se Měsíčka v původní podobě dala nějak provozovat mimo systém GC.

Obávám se, že to nemá smysl do doby, než minimálně veřejnost a novináři na věc zapomenou a i ve VaKu se to dostane hodně do pozadí - a to je věc řádově měsíců, spíš roku. Do té doby si myslím, že by jen docházelo k přetahování s VaKem - jeden kešku dá, druhý uklidí.

Nakonec ještě můžeme být rádi, že si s tím dali tu práci zkontaktovat vlastníka, a jasně řekli, že tam ta krabka až do chvíle, než se na záležitost zapomene, nemá sebemenší šanci. Protože můj překlad z úřední češtiny do normálního jazyka je přesně takhle.

Tento příspěvek byl upraven od majkaz: 27 červenec 2018 - 14:14

• 7

#110 Loo36

Loo36

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 14:52

Obávám se, že to nemá smysl do doby, než minimálně veřejnost a novináři na věc zapomenou a i ve VaKu se to dostane hodně do pozadí - a to je věc řádově měsíců, spíš roku. Do té doby si myslím, že by jen docházelo k přetahování s VaKem - jeden kešku dá, druhý uklidí.

Obávám se, že to pro pražské kanálovky to je opravdu konečná.... PVK je stát ve státě a něco s nimi dojednat bývá hodně velkej problém........

• 0

#111 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 17:14

...až nakonec by se to každý naučil bezmyšlenkovitě odklikávat, podobně jako to děláme s těma stupidními hláškama ohledně cookies. Kačer ví, co jsou hvězdičky terénu a atributy. Kačer ví, že si má přečíst listing, v tom je případné varování obvykle zmíněno. A každý (nejen kačer) si na místě samém vždycky může uvážit, jestli na něco má nebo ne.

Míň dobroserství a víc osobní zodpovědnosti. Jinak skončíme zasypaní pod varovnýma hláškama a regulacema.

• 9

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#112 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 17:18

Obávám se, že to pro pražské kanálovky to je opravdu konečná.... PVK je stát ve státě a něco s nimi dojednat bývá hodně velkej problém........

Myslím si, že pro kešky kanálovky obecně je to konečná. Na dotčená místa se stejně poleze dál, jenom to nebude v souvislosti s geocachingem.
  • 3

#113 Loo36

Loo36

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 17:42

Míň dobroserství a víc osobní zodpovědnosti. Jinak skončíme zasypaní pod varovnýma hláškama a regulacema.

a my ještě nejsme zasypaní hov*kými vyhláškami? ..... myslím, že to už tu dávno je...

• 0

#114 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 17:46

No tak jeste furt je jedna krajni moznost a zacina to vypadat ze v nekterych konkretnich pripadech asi jedina. On takovej archiv nemusi byt konecna, ale naopak. V urcity fazy lze archivaci kes formalne uklidit. No a ze tam nekdy casem voda odnekud prinese nejakou krabicku s notyskem uz neni vec ownera. Uredne vec neexistuje, nikdo o ni nevi, starosta ji nema na mape, nikoho neohrozuje. Obcas si nekdo archivku logne a muze tam zit do aleluja.

• 0

#115 Hamerinski

Hamerinski

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 359 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 18:03

No tak jeste furt je jedna krajni moznost a zacina to vypadat ze v nekterych konkretnich pripadech asi jedina. On takovej archiv nemusi byt konecna, ale naopak. V urcity fazy lze archivaci kes formalne uklidit. No a ze tam nekdy casem voda odnekud prinese nejakou krabicku s notyskem uz neni vec ownera. Uredne vec neexistuje, nikdo o ni nevi, starosta ji nema na mape, nikoho neohrozuje. Obcas si nekdo archivku logne a muze tam zit do aleluja.

Obávám se, že tady bude tlak na uzamčení listingu.

Za mě Měsíční naprosto bezpečná keš v potoce. Nezodpovědní a namyšlení jedinci dojeli na absolutní ignoraci předpovědi počasí a reálný stav nad jejich hlavama než tam vlezli. Takže takovýto archiv by klidně mohl být.

• -1

#116 Sólista

Sólista

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 18:42

Ono nejde o to, aspoň podle mě, že se zruší kanálovky, ale vžijte se do role odpovědné osoby za kanalizaci v Praze, Brně nebo v Horní Lhotě, když Vám v tom kanálu někdo zařve.

Je úplně jedno zda hledal kešku, byl zvědavej nebo ožralej a machroval před kámošema, že tam vleze...

Prostě tam vlezl a dopadl jak dopadl.

Teď přijede POLICIE ČR a z důvodu vyšetřování Vám začnou klást otázky zda se tomu dalo zabránit. Teoreticky vždy se dá všemu zabránit, ale vy jako odpovědná osoba za kanalizace jste to měla předvídat a řešit to!

Samozřejmě to nemůže nikdo uhlídat a vyřešit, ale VY, VY jste to měl vědět.

Chudák ten kdo tohle absolvoval...

A druhá věc:

Dva roky + - je pravidlo nedávat keše do kanalizace, do blízkosti kolejí od vlaku, ke školám a nemocnicím.

A já neustále nacházím nově založené keše schválené našimi revírníky.

Tam by se mělo začít!

Prostě ownerům řící ne!!

Revírnický život je těžký, ale prostě neustoupit a nepublikovat!

Tento příspěvek byl upraven od Jurasa 100: 27 červenec 2018 - 18:46

• 8
Kdo chce psa bíti, ten si hůl vždycky najde!

#117 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 19:25

Obávám se, že tady bude tlak na uzamčení listingu.

Proto pisu ze mozna je jeste cas to decentne uklidit, nez se to vyhroti jeste vic. Za normalnich okolnosti neni duvod listing zamykat. Kor kdyz tam zadna kes neni. Tim mene by byl duvod necemu takovemu vyhovet.

• 0

#118 ModříPanteři

ModříPanteři

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2018 - 23:34

Hele, tady mizí příspěvky. Zrovna toho Myškinova výlevu je mi líto, protože to byl krystalicky čistý příklad určitého typu uvažování. Měl by se zachovat už jenom ze studijních důvodů.

• -1

#119 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2018 - 6:04

Hele, tady mizí příspěvky. Zrovna toho Myškinova výlevu je mi líto, protože to byl krystalicky čistý příklad určitého typu uvažování. Měl by se zachovat už jenom ze studijních důvodů.

V případě další takovéto provokace bude následovat varování.

• 0

#120 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2018 - 7:04

Nechápu, co myslíš provokací. Ja tam žádnou nevidím.
  • 2

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka