Nutnost stejne site je zminena tucne v dokumentaci.
GgDrake - komunikace mezi a:Drake a Geogetem
Publikováno 17 November 2018 - 17:40
Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 17 November 2018 - 17:40
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 17 November 2018 - 17:58
Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 17 November 2018 - 17:59
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 17 November 2018 - 18:10
Publikováno 17 November 2018 - 18:41
Multicast je trochu zlo, tcp/ip implementace na různých systémech ho nepodporují správně (vývojáři přece nebudou číst RFC), takže u většiny "levných" routerů asi nebude fungovat, na profi routerech (cisco a tak) to sice nastavit lze, ale není to jednoduché. Ale multicast není vůbec nutné používat, stačí, když všechna zařízení s a:drakem mají známou (nejlépe pevnou) adresu, ta se napíše do GGDraku a vše je vyřešeno (jak píše HaLuMa). Rezervaci pevné IP adresy na základě MAC adresy v DHCP umí skoro každý router, takže to lze poměrně snadno zařídit.
Takže ještě jednou: pro různé subnety nebude fungovat automatické vyhledávání mobilu kvůli neroutování multicastu, ale běžný TCP/IP provoz mezi navzájem směrovanými sítěmi (subnety) bude fungovat normálně .
Složitějším problémem je propojení geogetu a a:draku přes internet, ale i to má několik řešení, to ale přesahuje tohle vlákno, příp. zájemce přes SZ.
Publikováno 19 November 2018 - 7:41
To, ze multicast nefunguje uplne spolehlive (spis funguje dost nespolehklive), je duvod, proc AD zobrazuje svoji IP adresu a proc je mozne nastavit IP adresu rucne a navic si to i zapamatovat. Puvodne to tak nebylo, ale pri testovani jsme zjistovali potize s multicast a tuto moznost doplnili.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 28 November 2018 - 21:39
Mám nový telefon a tak jsem si řekl, že nebudu vracet starý aDrakeSync, ale vyzkouším si, jaké to je, když nováček zkouší Ggdrake.
Nejdřív že přenesu pár keší do aDrake čistého jak padlý sníh. Tak jsem si vybral posledních pět odlovených a ponechal je jediné v seznamu.
Spojení s telefonem se podařilo a zvolil jsem přenos z Geogetu do a:Drake - "Keše v okně Geogetu". Ponechal jsem výchozí volbu "Zobrazené".
U přenesených keší chybí waypointy a tagy. Předpokládám, že dělám něco špatně, něčeho takového byste si všimli. Netušíte co?
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 28 November 2018 - 21:40
K těm waypointům - máš aktuální verzi GGDrake? Viz diskuze na minulé stránce.
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Publikováno 28 November 2018 - 21:52
Aha, teď zpětně vidím (měl jsem se mrknout předtím), že už to pár lidí reklamovalo.
Gord 9. listopadu zveřejnil novou verzi pluginu. Já předpokládám tedy, že ji mám - nevybavuju si přesně, ale během uplynulých týdnů se mi nějaké pluginy v Geogetu nahlásily, že mají novou verzi a vše vždy aktualizuju. Myslím, že mezi nimi byl i GgDrake. Mám verzi 0.0.8.
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 28 November 2018 - 21:55
Tak nejprve aktualizuj, to co používáš je pravěk :-)
Jinak nemusíš hádat, lepší je podívat se do správce pluginů, případně na web.
Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 28 November 2018 - 21:56
Publikováno 28 November 2018 - 22:00
Tu verzi mám ze Správce pluginů, přímo v GgDrake se nezobrazuje.
Zkusím tedy aktualizovat ručně - asi mi nějak selhala automatika...?
Publikováno 28 November 2018 - 22:23
Tak poslušně hlásím, že mám verzi 0.2.1 a funguje přenos (do telefonu) jak waypointů, tak tagů. Další experimenty zítra.
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 28 November 2018 - 22:24
Publikováno 29 November 2018 - 19:34
Vyzkoušel jsem přenos celé aktuální databáze (má 129 MB) a trvalo to skoro dvě minuty (1:51) přes wi-fi. V manuálu se k tomu píše následující:
Celou aktuálně používanou databázi
- funkce je dostupná jak při připojení přes WiFi, tak přes MTP. MTP protokol je výrazně rychlejší
- plugin si zjistí, jakou databázi a:Drake používá a aktuální databázi odešle tak, aby ji a:Drake použil - předá ji tedy do správného adresáře a pod příslušným jménem
- !!! POZOR !!! protože databáze v a:Drake obsahuje i tzv. ad-hoc waypointy, dojde překopírováním databáze k jejich ztátě. Ad-hoc waypointy je možné přenášet do databáze Geogetu samostatně nebo si soubor s nimi před kopírováním databáze načíst a po zkopírování zase vrátit.
- ...
- při kopírování celé databáze je zatím podstatný rozdíl v tom, zda kopírování probíhá přes WiFi nebo přes MTP. Přes MTP je vždy databázový soubor zkopírován do místa, kde jej a:Drake očekává. Při kopírování přes WiFi je databázový soubor uložen vždy do datového adresáře, což je vždy v telefonu. Pokud tedy je aplikace přesunuta na externí SD kartu, měla by být i databáze na SD kartě. Zatím tomu tak při přenosu přes WiFi není
Z těchto zmínek se zdá, že stále jde o kopii souboru z Geogetu do aDrake podobně, jako to dělal aDrakeSync. Nicméně ten to zvládl za 13 sekund. Co vlastně přenos oproti klasickému FTP o tolik prodlužuje?
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 29 November 2018 - 21:17
Publikováno 29 November 2018 - 20:54
FTP a HTTP nejsou stejne protokoly. HTTP ma vyrazne vetsi rezii. V tomto pripade jde o prenos souboru skrz AD a z technickych duvodu je soubor posilany po nejakem kroku (tusim asi 60 MB, je to videt pri zapnutem podrobnem protokolu na strane AD) a tim ta rezie jeste roste. Soubor je ukladan jako pracovni a po uspesnem prenosu je jeste puvodni soubor smazan a novy zkopirovan na spravne misto. I to muze chvilku trvat. Podrobnejsi casovy rozbor jednotlivych akci asi bude muset rict Ludek, stranu AD nijak podrobne neznam.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 29 November 2018 - 21:49
Ta režie HTTP bude možná několik desítek procent ve srovnání s FTP, to je fakt, nicméně i tak by to znamenalo jen zanedbatelných pár sekund navíc. Na to opravdu dá odpověď Luděk.
Jinak jsem vyzkoušel i přenos zpět, poznámka, waypointy, tagy, časová známka nálezu, vše se krásně přenáší, je to paráda! Díky moc, pánové, za tuto noblesní záležitost, zas bude geocaching o něco větší radost.
Publikováno 29 November 2018 - 22:40
Těm 13 s přes wi-fi moc nevěřím, byla to opravdu stejná wi-if? Zkoušel jsem to na cca 600MB databázi, přes GGDrake asi 6:45, přes FTP asi 3 minuty. Takže poměr zhruba 2:1. Větší režie u GGDrake je určitě, ale ani já nevidím do detailů obou protokolů. Každopádně pokud je po ruce USB kabel, je to nejrychlejší přes něj.
Publikováno 29 November 2018 - 23:06
Mám tu 5 GHz wi-fi a upload souboru přes FTP do telefonu se drží mezi 10 a 11 MB/s. I teď jsem si to pro jistotu několikrát za sebou ověřil pomocí Filezilla klientu. Nekecám. ... aDrakeSync ukazovával při uploadu taktéž 10 MB/s.
Teď s GgDrake to je 1,16 MB/s...
U tvé 600 MB db vychází FTP přenos na 3,3 MB/s a to tipuju na 2,4 GHz.
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 29 November 2018 - 23:48
Publikováno 30 November 2018 - 8:10
No, jelikoz do obou protokolu vidim (na oba jsem psal implementaci klienta i serveru), tak popravde nechapu, proc by melo mit HTTP vetsi rezii nez FTP? Opak je pravdou.
Vetsi rezie muze vzniknout tim posilanim po kouskach, kdy zalezi na technice rozsekavani souboru i na technice skladani, ale vzhledem k velikosti kousku 60MB to nebude nijak zasadni. Zasadni bude implementace toho zabudovaneho HTTP serveru, kde ale asi nebude mit moc moznosti na vyber, netusim, jake jsou na Androidu v tomto smeru moznosti.
Publikováno 30 November 2018 - 8:19
Je tam použitý nanohttpd, ten primárně není stavěný na přenosy velkých objemů dat. Potíž může být v tom, že si data někam uloží a pak je musím překopírovávat do cílového souboru a to stojí čas. Každopádně to předělávat nebudu, je to spíš nouzovka, kdo spěchá, musí mít kabel :-)
Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 30 November 2018 - 8:19
Publikováno 30 November 2018 - 8:39
MTP jsem se v minulých letech dvakrát na mém systému pokoušel zprovoznit a nepovedlo se mi to. Z diskusí na tomto fóru jsem pochopil, že jsem nebyl zdaleka jediný. USB mi tedy těžko používat, protože mi nefunguje.
Jako přežiju to. Moje databáze je relativně malá a její kompletní přenos možná nebude ani často nutný...
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 30 November 2018 - 9:05
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů