Neumím navigovat na waypointy. Kdo to na Garminu umí, ať mi to předvede. Tedy abych navigoval multinu od jednoho WP na druhý a nepletly se mi do toho WP jiné multiny a všechno ostatní. Jak to dělám? Pokud nemám vyluštěno předem, přijdu na výchozí, který bývá totožný s 1 stagí, pak kouknu do mapy a naklikávám si jeden WP po druhém. Z mapy. Často ani ne, protože předem vím (z domácí přípravy) kde jsou a jen si kontroluju podle mapy, že k němu jdu. Zapnutou mívám navigaci na multinu v GPX, abych pořád mohl do listingu a zpět. Pokud je to křížek, osamělý strom, dům s čp., nemusím se na něj navigovat. Pokud musím další postup dopočítávat, používám Enter next stage, tak zůstávám pořád v multině a mohu do listingu. Když naviguju na WP, do listingu se nedostanu. Proto taky POI používám jako nouzovku, když nemám GPX, což někdo považuje taky za chybu, jedině POI.
U vyluštěné multiny je to jinak. V okamžiku vyluštění se z ní stává tradička a já chci jít přímo na ní. Nechci aby mě Garmin při volbě Hledat poklad táhnul na ten otazník. Ani AD. Ono to může být tak, že k otazníčku to mám 100m, což bych třeba do odjezdu vlaku stihl, ale k finálce 2 km. Ta vzdálenost 100 m je mi v té chvíli úplně na nic.
Pochopitelně jak jsem napsal. AD má práci s WP mnohem lépe řešenou, než Garmin. Tam by mi nutnost přepínání na WP ani tak nevadila, kdyby nešlo přesouvat. A v GG je to řešeno správně, přidá se jen WP a další zpracování je na exportním pluginu nebo na AD, který tu databázi použije. Blbost je přesouvat to na webu, tam se opravdu nedá rozlišit přesunutá od nepřesunuté.
A nevím, co je nesystémového na tom, že mi to ukazuje přímo tam, kam chci jít. A ne na nějaký fiktivní bod, ze kterého musím někam přepínat. Nebo že u tradiček naviguju přímo na keš, ale u mysterek na WP. Když pominu, že v GPX na Garminu ani nejde přepnout z otazníčku na související WP.
Každý ať si to dělá jak chce. Každý může mít důvod dělat to po svém.