S Erikem hgodne diskutujeme, jak s tim dal nalozit a dohodli jsme se zverejnit nas pohled na vec s tim, ze treba napadne nekoho jeste neco.
Rozhodne nechceme zrusit stavajici stav, kdy na vlastnim serveru chodi vse podle ocekavani. Resime vsak uzivatele, kteri z nejakeho duvodu nechteji, nemohou nebo neumeji pouzit svuj webovy server (hosting). Navic predpokladame, ze velka cast takovych uzivatelu ma statistiky v zakladnim stavu, vicemene tak jak byly navrzeny nami. Nejake velke zasahy do statistiky od nich nemuzeme ocekavat (jinak by si je asi dali mimo GS servery).
Navic se da predpokladat, ze GS bude postupne aplikovat dalsi omezeni.
Zatim nam vycazeji nasledujici moznosti:
1. ignorovat uzivatele, kteri si nedaji statistiku mimo GS, ma vicemene smulu. To je extrem, o nem nijak vazne zatim neuvazujeme.
2. zaskrtavatkem umoznit uzivateli vygenerovat statistiku v rezimu GS: upravit generovani staistiky tak, ze statistika bude jedna dlouha nudle, ze zalozek vzniknou klikaci odkazy a budou skakat nekam doprostred te nudle. Nebude to moc prehledne, proto bude treba vydenerovat na zacatku toho, kde ted zacina zalozka, nejaky nadpis, zrejme i nejake dalsi odskoky na dalsi casti statistiky, aby se nemuselo zase rolovat na zacatek a pak teprve skakat na dalsi cast. Krome toho bude treba upravit ruzne moduly tak, aby bylo vzdy zobrazeno vse (nektere moduly vsak ztrati svuj smysl, napr. puntikate mapy po letech). Urcite to nebude bez prace.
3. vytvorit uplne novou zakladni statistiku, ktera bude sama v rezimu GS, nebude pouzivat zadne zalozky, jen staticky blok, zadne skryvani a podobne. To ale znamena, ze uzivatel bude muset svou statistiku nahradit touto a pak ji pripadne poupravit. Take to nebude bez prace, ale urcite toho bude mene nez v 2. pripade. Navic bude uzivatel muset vyvinout nejakou aktivitu sam.
Erik preferuje variantu 2, ja bych se asi klonil k variante 3.
Vase nazory? Napada vas nejake dalsi reseni?