Kdybyste vy provozovali podobný web, kam by vám mohli uživatelé vkládat obsah, taky byste je nechali, ať si tam vkládají libovolný javascript? Který nemáte pod kontrolou a může si tam dělat, „co chce“?
Já tedy ne.
On zas tak "libovolný" nebyl. Pouze in-line jako akce na nějakou událost, třeba kliknutí. Dalo by se říci, že byl skoro problém to zneužít i na podobně nebezpečné věci, jako bylo skrytí jednoho <div> a odkrytí jiného. Čímž netvrdím, že to teoreticky zneužitelné nebylo. 99,999 % uživatelů tam mělo maximálně statistiku s tím přepínáním (troufnul bych si i pár devítek přidat). Takže udělali rázné opatření proti teoretické hrozbě a s tím zároveň znefunkčnili profil statisícům kačerů...
Povolil bych tak maximálně omezenou množinu formátovacích prvků, např. nějaký klon BBCode, a šmytec.
Ale jo, klidně. Ale to musí udělat hned na začátku. Tohle pokusničení, utahování šroubů, povolování a zase utahování je dost amatérská písnička.
A ke statistikám v profilu: HaLuMa to tady už zmínil ze svého pohledu programátora, který pracuje s API. Já to zmíním z pohledu normálního uživatele, který občas chce nahlédnout do veřejného profilu některého z hráčů, např. aby mu poslal zprávu, nebo se podíval na jeho založené nebo odlovené keše: Někdy u toho opravdu rostu, když má dotyčný do profilu vloženou jako kráva velkou statistiku, která mě (minimálně v tu chvíli) ale vůbec nezajímá, a já stejně musím počkat, než se načte. Fakt si nepamatuji, že bych se někdy zajímal o to, kolikrát který hráč obešel rovník, jak má vyplněnou D/T tabulku, kolik FTF ulovil a o podobné skvělé informace.
Ale jo, souhlas. Jenže by úplně stačilo vrazit uživatelský obsah na zvláštní záložku profilu, která se načte až po kliknutí na ní. Stejně jako to mají se svými statistikami. A jestli si vzpomínáš, tak to chvíli (asi týden) podobně bylo. Jenže pak pokus č. 1 vystřídal pokus č. 2 a zase to skončilo na defaultní stránce.