Tak jeden takovy ukazkovy modul zkus udelat.
Stator 1.7.1
Publikováno 13 únor 2019 - 13:08
No já Stator nepoužívám, takže o něm a o tvorbě modulů nic nevím, jen mi přišlo, že byste se nemuseli upírat na Google a je tu možnost jít vlastní cestou, navíc pokud statistika bude php soubor, tak se dá zakázat kešování stránky, dá se jí nastavit vypršení platnosti, takže si prohlížeč vždy stáhne stránku z webu - mám zkušenosti hlavně s Firefoxem, že ten tvrdošíjně vrací html stránku ze své keše a tu novou na webu ignoruje
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 13 únor 2019 - 13:15
Díky za reakce Tak možná to také jen píšete v poznámkáči, ale aspoň víte, co tam píšete.
Ne vždycky víme...
A co se týče limitů Google Chart, jak to zvládá graf vývoje nalezených keší? Tam mi přijde, že těch dat je mnohem víc, obzvlášť když mám nálezy rozděleny podle typu.
Třeba se k tomu někdy dokopu a hlavně najdu dostatek času na to nějaký takový graf zkusit udělat. Když už jsem si přetvořil jiné moduly, tak bych to mohl zvládnout taky
Jak psal Gord. Graf vývoje je zcela na hraně. Problémem je i to , že graf má omezenou velikost URL, do které spadá všechno - datové řady, popisky os (hlavně té horizontální, často časové apod. Tím se vše vzájemně ovlivňuje. Roli hraje i převod pro URL nevhodných znaků a když jsem to testoval, nebyl Google ve svém názoru na nepřípustnost délky zrovna pevný. Prostě jde o celkem velké laborování a můžeš si s tím hrát dost dlouho.
Ještě k motivaci. Moje první keška je multinka v lese a sbírá nálezy pomalu. Oproti tomu další mysterku jsem založil o pár let později v Brně a tam to šlo rychle nahoru na trojnásobek počtu nálezů té první - až to skončilo archivací. A právě tohle prolínání bych tam rád viděl Tedy časová osa od založení první keše po dnešek a podle dat založení by tam přibývaly další čáry (respektive do data založení by byly hodnoty rovny nule). Klidně v takovém případě oželím i zvýraznění disable, postačí "jen" označení archivace.
Nula je taky číslo a v časové řadě ho nemůžeš vynechat. Dokonce časové řady všech vlastněných keší musí být stejné, takže pokud jedna keš bude existovat od roku 2005 a všechny ostatní od 2015, pak tam bude 10 let nul pro všechny keše. Aby se ti vše vešlo do omezené délky URL pro všechny případy, tj. pro keše s několika nálezy i pro stařenky s několika desítkami tisíc nálezů, musíš vymyslet algoritmus redukce datových řad.
Publikováno 13 únor 2019 - 13:18
No já Stator nepoužívám, takže o něm a o tvorbě modulů nic nevím, jen mi přišlo, že byste se nemuseli upírat na Google a je tu možnost jít vlastní cestou, navíc pokud statistika bude php soubor, tak se dá zakázat kešování stránky, dá se jí nastavit vypršení platnosti, takže si prohlížeč vždy stáhne stránku z webu - mám zkušenosti hlavně s Firefoxem, že ten tvrdošíjně vrací html stránku ze své keše a tu novou na webu ignoruje
Prave .. ta tvoje rada je pekna, ale nemas naprosto predstavu, co ta vlastni cesta obnasi. Krome mnoha dalsich problemu urcite budou i stejna omezeni jako u googlu, velmi pravdepodobne jich bude vic. A pak jeste nemaji vsichni statistiku na stejnem miste ...
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 13 únor 2019 - 13:18
Když už chcete nějaké grafy a statistiky běží na jiném serveru, tak ten by mohl umět PHP a šlo by využít nějakou knihovnu na kreslení grafů v tom PHP - např. https://jpgraph.net/download/
Tak jeden takovy ukazkovy modul zkus udelat.
Ale jo, K8 má pravdu. Omezení na Google Image Charts byla hlavně z důvodu zákazu javascriptu na straně profilu GS. Teď se nám otevírá pole netušených možností. Jen nevím jak a kdy do toho stihneme hrábnout. Ona je to totiž celkem nepředstavitelná kupa práce...
Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 13 únor 2019 - 13:18
Publikováno 13 únor 2019 - 13:26
Ne vždycky víme...
Vime vzdycky, ale zdaleka ne vzdycky je to spravne
GeoGet:
Publikováno 13 únor 2019 - 13:28
Možná je to i odpověď pro Shashlicka. V Google Image Charts (tedy v generátoru, který na základě URL s daty a parametry vrátí obrázek grafu), je graf nálezů všech vlastních keší na samé hranici realizovatelnosti, ne-li za ní. Efektivně by podobná věc šla řešit přes javascript, např. Google Charts API. Pak bych ale doporučoval následující postup:
- otestovat dostupné technologie, které umožní nahradit stávající grafy novými
- vybrat tu nejvhodnější
- začít postupně grafy předělávat
Publikováno 13 únor 2019 - 13:31
Ale jo, K8 má pravdu. Omezení na Google Image Charts byla hlavně z důvodu zákazu javascriptu na straně profilu GS. Teď se nám otevírá pole netušených možností. Jen nevím jak a kdy do toho stihneme hrábnout. Ona je to totiž celkem nepředstavitelná kupa práce...
Nerekl jsem, ze to udelat nejde. Jen mam ted pochybnosti o efektivite te prace vzhledem k vysledku. Znamena to naprogramovat si vlastni "server" pro grafy tak, jak jej mame ted pro mapy. Zpocatku jsme o tom i uvazovali a pomerne brzy to zavrhli. Zminovany balik php scriptu (a urcite existuji i dalsi) to sice trochu zjednodusuje, ale mnoho veci neresi (treba pocet znaku v URL).
GeoGet:
Publikováno 13 únor 2019 - 13:53
I s Javascriptem u googlu driv nebo pozdeji narazis. Staci, aby je napadlo naco jako zakazat pristup neplaticum jako nedavno u map.
EDIT: Drobnost k vybarvovani, ktera me napadla - GS ma vlastni rozum na rozdeleni statu a vlastne i na staty jako takove. To JS nevyresi.
Tento příspěvek byl upraven od gord: 13 únor 2019 - 13:57
GeoGet:
Publikováno 13 únor 2019 - 14:08
I s Javascriptem u googlu driv nebo pozdeji narazis. Staci, aby je napadlo naco jako zakazat pristup neplaticum jako nedavno u map.
EDIT: Drobnost k vybarvovani, ktera me napadla - GS ma vlastni rozum na rozdeleni statu a vlastne i na staty jako takove. To JS nevyresi.
No to máme ale obecnej problém nikdy nevíš kdy google v zápalu rušení pohrobků zruší i ty starý grafy... tuším s tím už vyhrožoval...
EDIT: podpora API do 2015 .... zatím to jede ale můžou to vypnout kdy se jim zachce.
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 13 únor 2019 - 14:23
Tak jsem tam nakopíroval soubory start.html a end.html (z roku 2017´6) a hlášky už nejsou.
Publikováno 13 únor 2019 - 14:28
heh: a budem s tím muset něco udělat asi bleskem
Warning: This API is deprecated and is scheduled to be turned off on March 14, 2019. Please use the actively maintained Google Charts API instead.
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 13 únor 2019 - 14:29
Tak jsem tam nakopíroval soubory start.html a end.html (z roku 2017´6) a hlášky už nejsou.
A taky už to máš uprostřed. (v tagu BODY je text-align:center, to je mj. v tom souboru Start.html). Můžeš si do něj přidat i barvu pozadí, př. obrázek pozadí, jak, to zjistíš třeba na jakpsatweb.cz, nebo jinde.
Publikováno 13 únor 2019 - 14:32
Mimochodem, vůbec do toho nevidím, ale někde jsem viděl grafy pomocí CSS a javaskriptu. Není na to nějaká knihovna? To by nepotřebovalo server jako PHP.
Ale netuším, jestli to byl jen nějaký computer art, nebo jestli je to použitelné obecně a jaké to má limity.
Publikováno 13 únor 2019 - 14:38
Mimochodem, vůbec do toho nevidím, ale někde jsem viděl grafy pomocí CSS a javaskriptu. Není na to nějaká knihovna? To by nepotřebovalo server jako PHP.
Ale netuším, jestli to byl jen nějaký computer art, nebo jestli je to použitelné obecně a jaké to má limity.
no co jsem viděl tak všechno je kombinace CSS a java nebo jQuery... nevím jestli existuje adekvátní náhrada ... spíše si myslím, že ne.
nicméně máme na to od zítřka přesně měsíc
Publikováno 13 únor 2019 - 14:40
heh: a budem s tím muset něco udělat asi bleskem
Warning: This API is deprecated and is scheduled to be turned off on March 14, 2019. Please use the actively maintained Google Charts API instead.
A doprčic. Pravidelně jsem to kontroloval, a stále psali, že zatím nevypínají. No to bude nářez... 14. března je sakra brzo. Jdou na mne mrákoty...!
Publikováno 13 únor 2019 - 14:43
jo ... já jen koukal co kde lítá a BUM ho
Publikováno 13 únor 2019 - 15:00
asi by to chtělo jít do toho google java scriptího ikdyž hrozí zase nějaké google sankce .... tak kličkovat jinam je otázka mít to někde nainstalované
a je jedno jestli java nebo php prostě bude to na něco vázané... a co půjde předělat do HTML tak předělat... ale třeba Mapy asi nepudou jen tak...
Otevřené grafy jsou tohle: (zdrojáky na github)
----
https://d3js.org/ asi nejobsáhlejší
https://www.chartjs.org/ ale bez map
https://gionkunz.git...io/chartist-js/
Publikováno 13 únor 2019 - 15:03
Tos me tedy nepotesil. Prave jsem se chtel venovat necemu jinemu.
Tento příspěvek byl upraven od gord: 13 únor 2019 - 15:04
GeoGet:
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů