A dá se k nim ještě nějak dostat?
Já žádal skrze tento již uzavřený formulář, tedy nejspíš momentálně ne.
Mě v týdnu přistála v mailu gratulace k možnosti vytvoření LABky tak budu muset vymyslet co s tím vyvedu má někdo zkušený nějaká doporučený. Já mám z LABek odloveno jenom Terezínský LABky při eventu jinak nic. A zase nechci aby to byla nějaká další obyčejná LABka ;-)
Nevím tedy, zda jsem zrovna ten zkušený. Labky jsem lovil na Skořápkách 2013, 2014, pak při I <3 Geocaching (tedy všechno byly nadprůměrně provedené fyzické krabičky), a pak jsme lovili až dvě labky při Great Olomouc, kdy jsme si říkali jestli nějak nestíhali že je vše virtuálního typu, až pak jsme zjistili že je to dnes víceméně klasika.
U labek máš tu výhodu, že mezi nimi nemusíš měřit žádné kolize. Tedy pokud máš pět nápadů na nějaké úkryty (můžeš se inspirovat třeba tady), u kterých se bojíš že by ti je někde v lese mudlové vykradli a zničili, můžeš ty kešky mít třeba po dvaceti metrech okolo domu. Zároveň nemusí každá keška být vevnitř stejná - jednu máme na výměnu XWG, v druhé je kolem stovky věcí na výměnu pro děti, ve třetí je namísto toho vymodelovaný ptáček sedící na vejcích v hnízdě.
Další věcí je zjišťování kódu, které může být provedeno více způsoby. Tedy "odpověz" (např. Co visí na levé stěně budky?), "opiš" (např. Kód je napsán na přední straně logbooku.), nebo "zjisti" (např. přehráním kazety na magnetofonu, připojením k Chirpu nebo BlueGeu, zapnutím nápisu z ledek, z paměťové karty kde je kód ve formě obrázku, zjištěním názvu tvé domácí wifi, připojením se k "rádiu" vysílanému z garáže skrze FM transmiter, zvednutím sluchátka na telefonním automatu - které ve skutečnosti bude protažené do 3,5mm jacku do nějakého přehrávače v bytě, ...).
Pak bych doporučil udělat k sérii labek bonusovou krabičku. Jednak podle ní zjistí i nelovci labek že tam něco takového je, jednak tady podle GC kódu vytvoří GPX. Já ji neudělal a budu ji dodělávat až na jaře, tak jsem zvědav, jaké tu budou reakce na třetí verzi GPX, navíc s jiným GC kódem.