Pamatuji si, že a:Drake si dříve neuměl zažádat při prvním spuštění o oprávnění k souborům a médiím, musel jsem mu to nastavovat ručně. Co jsem nyní koukal, verze 6.10, kterou používám, má u mě oprávnění jen pro polohu a fotoaparát. Zajímavé. Instaloval jsem ji přes verzi 6.09 a vše mi funguje, jen se vyskytuje několik bugů, o kterých jsme si s Gordem nedávno psali.
a:Drake 6.00 - Bonifác
Publikováno 15 září 2022 - 19:29
Na pristup do "vlastniho" adresare (Android/data/cz.dake/files) nejsou potreba zadna prava, ty jsou jaksi samozrejma a automaticky. A sem podle vseho na tom mobilu (a vypada to, ze neni jediny), pristup nema ani na cteni!
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 16 září 2022 - 5:50
Publikováno 16 září 2022 - 9:12
Mnohokrat jsem instaloval a odinstaloval ruzne verze AD (pocinaje letitou 4.22, konce 6.10). Vzdy se to chovalo stejne. Posledni chodiva verze byla 6.09 (a mel jsem pristup k tomu adresari z "original" spravce souboru v telefonu, TC, X-plore, z PC i pres MTP). S verzi 6.10 nikoli, ani pres MTP ani zadnym jinym zpusobem, ktery jsem vyzkousel.
GeoGet:
Publikováno 23 únor 2023 - 7:56
/storage/emulated/0/Android/data/cz.adrake/files/ je spravna a plna cesta do uloziste kde je bezne pristup skrz java.io.File a neni na toto potreba prava. sem se dostanu s cimkoliv (Testovano na Samsung S7,S10, S23 a A40).
kamkoliv jinam to opravdu je problem.
Mam aktualne diky prechodu na S23 upravene nacitani Mapsforge map pomoci SAF pricemz temata budou jako ZIP a nebude nutne je mit v telefonu rozbalene == rychlejsi kopirovani malych souboru a vyreseni performance, ktery pres SAF reportovali v Mapsforge knihovne. Zatim jsem natvrdo si odriznul podporu mapsforge map postaru. tj. neumim pouzit(==v UI nastavit) mapsforge mapy z privatniho prostoru a kvuli zip jsem musel zmenit i map-config.xml.
Dalsi nevyhoda je, ze aby to fungovalo, tak se musi kazdy soubor s mapou naklikat v aplikaci aby si aDrake ziskal permission na cteni daneho souboru. Nicmene mapy i tema paws4.zip mi jedou korektne z /storage/emulated/0/mapsforge. A to vse bez permission MANAGE_EXTERNAL_STORAGE, ktere googlu vadi. interne jsem ho mel u sebe povolene, ale vypada, ze ani s nim uz mi to nechtelo jet na A13 a po poslednich update na A12.
teoreticky se daji povolit permission aplikaci primo pres adb. GSAM battery monitor to resi pro povoleni lepsich statistik.
=> adb -d shell pm grant cz.adrake android.permission.MANAGE_EXTERNAL_STORAGE
by melo pridat aplikaci prava na cteni skoro v celem telefonu. Pokud to projde, tak se da zkontrolovat v nastaveni aplikace zda
pres MTP mam v posledni dobe problem, ze mezi smazanim a nahranim noveho souboru musim telefon odpojit. abych tam dostal novou verzi souboru.
Publikováno 23 únor 2023 - 17:46
U novych Androidu se mi stava, ze je treba ukonci AD, aby bylo mozne aktualizovat databazi.
GeoGet:
Publikováno 03 březen 2023 - 22:12
Starý systém map někdy musím použít, protože se mi někdy mapa zblázní a nejsou vidět keše - pomůže na nějakou dobu přejít na starý systém. Taky je starý systém nutný pro bitmapové mapy.
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 06 březen 2023 - 8:23
Když se mi kdykoliv mapa zblázní a nechce ukázat keše, tak dole dlouze podržím ikonku keše, a tím se vynutí jejich ynovunačtení.
A bitmapové dlaždice mi v novém systému normálně fungují.
Publikováno 31 říjen 2023 - 10:59
Tak na S23 vysel Android 14.
Kdo v nejblizsi dobe planuje jit na kesky, tak neaktualizujte. aDrake, ktery je ve store aktualne pada na SecurityException kvuli Broadcastum.
Vim jak to opravit a v nejblizsich dnech pravedpodobne poslu na store opravu. (Mam ji odzkousenou v jine branchi, s mnoha zmenami, ktere zatim nechci comitovat)
O vikendu se mi podarilo spojit s Ludkem a aktualne mam prava na release, coz jsem vyzkousel. Vcera vysla 61002 (jako apk) a dnes jsem tam posla opravu 61003 ktera se vraci k formatu aab (nevsiml jsem si, ze to je v novem formatu:)
Jedine co to fixuje oproti 61001 je odstraneni veci, ktere vadily Google Store
- ukladani HW ID v config file
- target na min A13. Targetuji rovnou na A14, ale zatim bez fixu.
Mym cilem neni aktualne nejaky velky refresh ci masivni vyvoj. Spis udrzet aDrake pri zivote a ve store
Tj aktualne si od brezna nejak cistim zdrojaky od deprecated veci, odstraneni starych veci. Minimalni Android pak bude 8.0 API 26. ale mozna i vyssi. Od brezna jsem si na nej nasel cas asi 3x-4x
Tento příspěvek byl upraven od lnavrat: 31 říjen 2023 - 11:00
Publikováno 31 říjen 2023 - 19:14
pozdě, aktualizoval jsem včera. Pozítří jedu na školení, ale zkusím přinejhorším oprášit Garmina
Publikováno 31 říjen 2023 - 19:53
ted jsem poslal do beta testu 61004, tak mozna budes mit stesti:) ta by mohla fungovat.
Publikováno 31 říjen 2023 - 22:27
Přiložený soubor (y)
Publikováno 01 listopad 2023 - 9:03
Odzkoušeno, funguje.
Díky!
Jen dotaz. Na obrázku od Mikroma je uvedena verze SQLite: 3.39.2
Já v popisu mého telefonu vidím jinou verzi: 3.28.0
případně v dalším telefonu mám verzi:3.22.0
Čím je to způsobené?
Či spíše proč tomu tak je?
Souvisí to s verzí Androidu?
Publikováno 01 listopad 2023 - 12:13
Divam se do zdrojaku a cte to primo z databaze, takze to asi souvisi s verzi v telefonu. resp. verzi androidu.
Tady jsem nasel tabulku: https://stackoverflo...used-in-android
Publikováno 03 listopad 2023 - 16:40
po aktualizaci mi nejde nastavit zdroj dat - databáze, samo se to přepne na api. díky
Publikováno 04 listopad 2023 - 8:19
Tak včera se mi aktualizoval, pak to psalo, že se nezdařilo, pak to ale vidím jako aktualizované, funguje to, neřeším. 6.10-release, jen verze SQLite se liší. Byl bych rád, kdyby to bez viditelných změn fungovalo co nejdéle.
Publikováno 01 prosinec 2023 - 18:03
Buď v a:drake nebo v geogetu je nějaký problém s novými atributy
challengecache
hqsolutionchecker
po přenosech sem-tam mi tam v geogetu zbylo místo
challengecache-yes
hqsolutionchecker-yes
jenom
-yes
-yes
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 10 prosinec 2023 - 19:59
Buď v a:drake nebo v geogetu je nějaký problém s novými atributy
challengecache
hqsolutionchecker
po přenosech sem-tam mi tam v geogetu zbylo místo
challengecache-yes
hqsolutionchecker-yes
jenom
-yes
-yes
jak se divam na tridu GeoAttribute, tak aDrake tyto atributy nezna.
aktualne konci u Id 66 a posledni je 72. a ty 2 jsou prave 71 a 72
Takze chybi:
geotour
bonuscache
powertrail
challengecache
hqsolutionchecker
Tento příspěvek byl upraven od lnavrat: 10 prosinec 2023 - 20:15
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů