Tak to zkusím ještě jednou.
Autorské právo nechrání samotné myšlenky či ideje; chrání pouze konkrétní díla, konkrétní vyjádření takových myšlenek, dílo v objektivně vnímatelné podobě. Autorským dílem je pouze jedinečný výsledek tvůrčí činnosti autora, dílem není námět, zpráva, informace, metoda, teorie, vzorec ......
Nemluvě o tom, že geocaching je hra kromě jiného zaměřená právě na naprosté otevřenosti celého systému. Krom jiného zde nefigurují žádní autoři, ale naprosto anonymní NICKY. Tedy shrnuto potrefená husa se opět ozvala, stejně jako Jonea který dokonce vyhrožoval soudy, že? Já sám jsem dotčený log nečetl, ani mě nezajímá tohle bahnoidní vlákno mě až tak nebere, ale na tohle jsem musel reagovat.
Log není jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora vyjádřené publikací na stránkách GS? A co fotky v listingu nebo v lozích? Navíc GS má na stránkách copyright, takže žádná svobodná licence pro užití všeho, co tam najdeš. Hele, aby bylo jasno, nikoho se tady nezastávám. Jen diskutuji nad autorským zákonem, ale to asi do nepoctivců nepatří. I když možná svým způsobem i jo.
Tento příspěvek byl upraven od Dan Škareda: 14 červenec 2019 - 10:20