Ahoj všichni, kdo chcete prověřit své FTF schopnosti.
Geokalendář 2020 je schovaný na území ČR na souřadnicích N xx°xx.625' E yy°yy.144'.
Letos jsem si jeho ukládání opravdu pořádně užil. Naše dálniční i silniční síť fungovala na výbornou, nikde žádné kolony ani uzavírky. Není divu, po 10. hodině večer už provoz není nejsilnější. Před půlnocí mě ale nepříjemně zpomalila mlha.
Na místě jsem byl o půlnoci a byl to silný zážitek. Měsíc byl v úplňku, nebe napůl zatažené a nad zemí ležela řídká mlha. Ale to nejpůsobivější byla historie a dřívější význam toho místa. Ostatně prohlédněte si fotohint 1. Třeba vás také čeká podobný zážitek.
Protože letošní Geokalendář 2020 je už desátý, který dělám, a FTF huntů bylo jen o jeden méně, rád bych na ně zavzpomínal. Proto budete pro letošní hledání potřebovat souřadnice následujících míst, poblíž kterých byl Geokalendář FTF hunt v minulých letech.
Nejedná se o přesné souřadnice z loňských ročníků, nebylo by to praktické. U obcí uvažujte jejich obecní úřad.
Dvůr Kamensko poblíž Kopidlna
Obec Nemíž u Vlašimi
Obec Mrlínek u Bystřice pod Hostýnem
Hrad Pravda mezi Louny a Rakovníkem
Kostelní vrch u obce Jítrava na Liberecku
Městská část Lysolaje, Praha
Zřícenina hradu Nístějka u Vysokého nad Jizerou
Poutní místo Rokole u Nového Města nad Metují
A od jednoho z těchto míst k místu letošního uložení Geokalendáře 2020 FTF hunt je to podle www.mapy.cz po silnici 102 km.
Při určování vzdáleností uvažujte krátkou trasu s povolením placených úseků podle serveru Mapy.cz.
"Keš" je velikosti other, D2/T2. Hint: cbq uebznqbh xynpxh
Další informace budou následovat.
Šťasný lov! Dávejte na sebe pozor. Místo není nijak zvlášť nebezpečné, ale může to namrzat.