Poslední týden a něco jsem se věnoval tomu problému co jsem nakousl, a to, že k srpnu bude muset aplikace cílit na Android 11, tzv. API 30. To s sebou nese ten problém se čtením souborů v jiných složkách. Zatím jsem nevymyslel nějaký jednoduchý způsob, jak db nahrát z počítače do telefonu tak, aby ji appka mohla číst.
Ta chyba co se teď hlavsičovi zobrazila byla právě způsobena tím, že už jsem v appce nastavil to cílení na API 30, tím pádem Android už appku nepustil do původně nastavené složky kdesi v telefonu.
Ve verzi 1.07 už je cílení zpět na API 29 (tj. Android 10), takže už to funguje jako předtím. Už jsem ji nahrál na Play, během pár hodin bude k dispozici.
Byl jsem požádán uživateli GSAKu, jestli bych neudělal doplněk i pro ně, protože ten původní už také nefunguje. Ve verzi 1.06 jsem přidal do tohohle doplňku experimentálně podporu pro db z GSAKu, protože dělat samostatný doplněk se mi pro GSAK nechce, z mého pohledu je to více méně mrtvý projekt. Každopádně to funguje, zatím velmi omezeně, ale db to načítá, žívá mapa funguje, blbnou ikony, to vím a hromada jiných neduhů, ale funguje to.
Takže musím vymyslet, jak to udělat, aby to bylo efektivní. Určitě nebudu vedle sebe ladit dva úplně stejné doplňky, u kterých je rozdíl jen v SQL dotazech. Zatím si doplněk sám pozná, jestli je vstup db z GeoGetu nebo z GSAKU. Dokonce mohou být obě ve stejné složce a při výběru té oné se doplněk přepne.
Jediný funkční problém zůstává v názvu a ikoně doplňku. Možná to udělám jako tzv flavor, kdy při exportu (kompilaci) appky se vytvoří druhá s jinou ikonou a názvem. Ale zdroják je jen jeden. Promyslím to. Smysluplné návrhy vítány z obou táborů.