Včera jsem řešil problémy s Locusem u jednoho kačera. Bral jsem to jako ajťácký úkol, sám Locus nevyužívám.
Situace: základní databáze Geoget.db3 má cca 2 GB, pracuje bez problémů. Problémy nastanou, když je zapotřebí přejet na území které není základní databází pokryto. V tomto případě část Německa, velikost cca 800 MB. Načítání keší z této alternativní databáze je velmi pomalé, napřed se načte cca 50 tisíc bodů a výsledek je asi 1000 bodů v okolí zadané polohy, to celé trvá asi 5 minut.
První podezření bylo na nějaký zmaat v německé databázi, proto jsem přejmenoval původní základní databázi na GeoGet1.db3 a německou na GeoGet.db3 - a hle, najednou vše v Německu okamžitě bez problémů. Zato pokus o načtení keši v Česku byl katastrofální - chroustalo to asi 10 minut cca 70 tisíc keší a pak se načetl běžný úsek několika tisíc. Viz přiložený obrázek.
Příznávám, nestudoval jsem nastavení pluginu, možná je někde nějaký parametr který by to vylepšil. Nicméně, z mého laicko - ajťáckého pohledu nevidím důvod proč by se to mělo jinak chovat k základní databázi a jinak k té sekundární.