Včera jsem měl trochu času, tak jsem se zamýšlel nad synchronizací složek. Už jsme to tu kdysi řešili, ale otevřu tohle téma znovu.
Uživatelé Androidu 10 a nižší nechť žijí šťastně s volbou vlastní složky, ale řeším to hlavně pro ty s A11 a vyšší.
Varianta 1 - Synchronizace lokální složky
- v telefonu mám složku, která není interní, tzn. je přístupná ve všech appkách a buď přes kabel, wifi nebo nějakou appkou (OneSync, FreeFileSync) si do ní přenáším databáze z počítače
- v doplňku si nastavím synch. na tuhle složku a buď na tlačítko nebo při každém spuštění doplňku by to zkontrolovalo jeslti tam není nějaký nový soubor a nabídlo import
Varianta 2 - Google Drive
- na Drivu mám složku, kam si hazím db
- v doplňku vyberu synch. z G.Drive, potvrdím účet, vyberu složku a na tlačítko Synchronizovat by to vždy importovalo nové soubory
Záměrně uvažuji o složkách, aby to případně importovalo nejen db3 ale případně i imc databázi s obrázky, nebo případně další soubory.
Ten současný způsob je hloupý, protože to dovolí jen jeden soubor a z cloudu to nezobrazí průběh atd.
Byl bych možná ochoten uvažovat i o OneDrive, protože ten sám používám, ale další uložiště zatím asi ne.
Co vy na to?