Přejít na obsah

Fotka

Novy server pro Adventure Lab a plugin pro GG

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1524 odpovědí na toto téma

#181 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2020 - 8:27

Dik za vysvetleni jak to je s LabId.

Vcera jsem mel takove neblahe tuseni, ze je v pluginu chyba, ted uz vim, ze to chyba nebyla ale jen doplneni tezko zjistitelnych LabId.

Jeste jednou dik za nelehkou praci.

• 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#182 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2020 - 8:54

Jde na RSS feedu si nastavit pouze notifikace na české labky? Jelikož zahraniční mě tak nezajímají a celkem to spamuje :D.

Ne, to zatim nejde. Mozna nekdy casem, vytvorime treba samostatny feed pro ceske labky. Ale ted je priorita nekde jinde.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#183 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2020 - 8:57

Dik za vysvetleni jak to je s LabId.

Vcera jsem mel takove neblahe tuseni, ze je v pluginu chyba, ted uz vim, ze to chyba nebyla ale jen doplneni tezko zjistitelnych LabId.

To bych se teda moc divil, kdyby v tom pluginu chyba nekde nebyla. (V kazdem programu je chyba. Kazdy program delsi nez 1 radek lze zkratit. Takze vytvorime program s jednim radkem a ten je spatne. :P )

• 2

GeoGet:

#184 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2020 - 9:21

To bych se teda moc divil, kdyby v tom pluginu chyba nekde nebyla. (V kazdem programu je chyba. Kazdy program delsi nez 1 radek lze zkratit. Takze vytvorime program s jednim radkem a ten je spatne. :P )

Jo to znám. Jednou jsem u zákazníka upravoval program a nechodilo mne to a šéf, který tomu nerozumí, tak se mi koukal přes rameno a najednou ukázal na monitor a zeptal se " Co to je?". Já se tam podíval a hned jsem viděl, že tam je tečka místo čárky a to jsem do toho čuměl půl hodiny a nic. Ale on mi neukazoval chybu, ale jen se ptal co znamená to bizardní pojmenování proměnné a shodou okolnosti přesně ukázal na chybu :wacko:.

• 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#185 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2020 - 9:32

Zamena tecky a carky ... fortran ... nejdrazsi chyba v dejinach programovani, kvuli tomu "uletela" neovladatelna druzice. Ve fortranu jde nasekat spoustu nadhernych a spatne nalezitelnych chyb. Trepa prepsat hodnotu konstanty. A clovek se pak divi, ze A=A+1 neni to, co ocekaval.

• 0

GeoGet:

#186 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2020 - 20:24

Já to znám podobně:

1) V každém programu je nejméně jedna chyba

2) Každý program lze zkrátit nejméně o jeden řádek

Z toho plyne, že každý program lze zkrátit na jeden řádek. Tento řádek je nadbytečný a k tomu chybný.

• 0

#187 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2020 - 15:24

Zdravím, chtěl bych nahlásit chybný datový údaj založení u 2 již archivovaných ev. sérií MeMe2018 Lab Cache Adventure 1 a 2
Je tam 2019-04-28, ale rok by měl být 2018.

• 0

#188 martin_tulak

martin_tulak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 573 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2020 - 16:11

Zdravím, chtěl bych nahlásit chybný datový údaj založení u 2 již archivovaných ev. sérií MeMe2018 Lab Cache Adventure 1 a 2
Je tam 2019-04-28, ale rok by měl být 2018.

Opravil jsem, díky.

• 0

#189 martin_tulak

martin_tulak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 573 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2020 - 11:39

V současné době nikdo moc nekešuje, tak máme čas se trochu zamyslet, jak dál s LABkami. Nejdříve trochu čísel:

• Server labgpx.cz eviduje v Česku (a poskytuje GPX soubory pro) 164 nearchivovaných sérií LABek. Archivovaných (mimo eventových, které skončily s ukončením eventu) je jen jedna (Zřícenina hradu Rokštejn).
  • Z těchto českých sérií má 81 sérií bonusovou keš. V tom jsou i dvě (o kterých vím), které v listingu bonus slibují, ale ještě nebyl publikován - Procházka kolem lágru a Za krásami Kokořínska. A pak mimo tento počet je série Zmizelá Plzeň, která také bonus slibuje, ale ještě není znám ani GC kód bonusu (takže v těch 81 ji nemáme). Pokud se dozvíte o nové bonusové keši, prosím informujte nás (bud zde nebo pomoci SZ) - existence bonusove keše totiž není možno automaticky z API-LAB zjistovat.
  • V blízkém okolí našich hranic dnes eviduje server (nearchivovaných):
    • 13 polských sérií (z toho 5 s bonusovou keší)
    • 37 německých sérií (z toho 25 s bonusem)
    • 15 rakouských sérií (z toho 7 s bonusem)
    • Slovensko - viz dále
  • Slovensko má k dnešnímu datu 32 nearchivovaných (a v jednom případě ještě neuskutečněných eventových) sérií, z toho 10 má bonusovou keš.
  • Pro Slovensko, stějně tak jako pro Česko, se snažíme každodenně (někdy i častěji) sledovat nové přírůstky a doplňovat na server GPX soubory.

Co se nám dělá bez vaší pomoci špatně:

• zjistit, že nějaká neeventová keš se archivovala
  • zjistit, že nějaké sérii přibyl (nebo se výrazně změnil) bonus

A kde potřebujeme váš názor a radu:

• Samozřejmě hlášení o chybách a návrhy na zlepšení (jak pluginu tak serveru) jsou vítána.
  • Máme se pustit do německých, polských a rakouských sérií tak plně, jako to dnes máme pro Slovensko? Ono by jich nebylo málo... Nebo raději počkat na vaše žádosti o konkrétní oblasti? Gordův plugin vytváření GPX souboru velmi ulehčuje, ale úplně bez práce a hledání na netu to není (hlavně dohledání správného, nejlépe bonusového, GC kódu se musí dělat ručně).

• 0

#190 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2020 - 11:49

Za mou osobu bych nechal jen Česko, Slovensko a prihranici a dal jen na zadost. Myslim, ze sledovat labky v německu, rakousku a pripadne dal by byl uz pekny krajic prace a moc lidi z česke komunity by to nepouzilo. Tak bych radsi opecovaval to co mame na nasem uzemi. Treba se v nasledujicich dvou letech nepodivame za hranice :blink: a kdo vi jaky bude vyvoj v labkach a groundspeaku.

• 0

S úsměvem jde vše líp

#191 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2020 - 12:59

Nechal jsem si od Martina udělat Labky v Rakousku a Slovinsku (ještě jednou díky) a bojím se, že je stejně letos nevyužiju.

Stejně jako zakoupené letenky a ubytování v Neapoli a Římě.

Ach jo.

• 0

#192 vojtisekp

vojtisekp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2020 - 19:24

Jinak jsem si teď pulikoval LABky v Jablonci nad Nisou - Jablonecké věže. Snad se mi to povedlo publikovat. Časem bude i bonusovka.

Tento příspěvek byl upraven od vojtisekp: 28 březen 2020 - 19:24

• 0

#193 martin_tulak

martin_tulak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 573 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2020 - 19:32

Díky za novou sérii; dal jsem ji na labgpx.cz. Ozvi se prosím, až bude bonusovka, přidám ji tam.

• 0

#194 vojtisekp

vojtisekp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2020 - 19:53

Já už mám připravené místo i krabičku ale stejně by ji teď nepublikoval.
  • 0

#195 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2020 - 7:05

Jde nam hlavne o GC kod, abychom meli serii pokud mozno od zacatku se spravnym kodem a uzivatele nemeli pozdeji potize se zmenou kodu, poznacenim nalezu, ...

• 0

GeoGet:

#196 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2020 - 12:58

Kdysi jsem tu tvrdil, ze GS odlovene LABky nepocita do streaku. Spousta lidi sem pak psalo, ze to neni pravda. Souhlasim, ovsem ma to hacek - bez nich to snad GS ani neumi.

Zda se, ze datum nalezu se nepocita lokalne podle mista LABky, ale podle jejich casu, tzn. od naseho posun. Kdyz jsem zalogoval kesku v 8:20, chvili mi pak doma trvalo, nez me napadlo proc i kdyz se zmenil pocet nalezu, ve streaku mam stale vcerejsi datum.

Tento příspěvek byl upraven od gord: 31 březen 2020 - 12:59

• 0

GeoGet:

#197 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2020 - 18:06

Ano Labky jsou podle jejich času i kdty appka používá GPS a zná lokální čas.
Tohle by nezblbnul snad ani student po prvním semestru, GS je ovšem na tohle expert.
  • 1

#198 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2020 - 18:31

To vis, at to zkousi - jak to zkousi, jim to prece funguje spravne! :lol:

• 0

#199 martin_tulak

martin_tulak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 573 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2020 - 18:52

Mluvíte o času, ale myslíte tím, počítám, jen datum, že? Nebo někde v mých nálezech je k přečtení i čas? To by byla novinka a překvapení. Ale jinak bych tentokrát kritiku GS neviděl tak ostře, protože je tam sice datum v jiném než lokálním čase, ale ten použitý čas je tam uveden, je to UTC (tedy ani ne ten emerický). Příklad: "Completed: 3/15/2020 UTC".

• 0

#200 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2020 - 20:40

Čas tam není, ale interně se bere. Takže nalezené v den X ráno se ti započítají do dne X-1

Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 31 březen 2020 - 20:40

• 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama