Přichází léto dovolených a začínáme cestovat. Taky přibude několik/mnoho megaeventů, kde budou vyhlášeny krátkodobé série LABek, které se hned po megaeventu archivují. Proto je dobré tady napsat, jak se u takových sérií můžeme dobrat k datům na vytvoření GPX souborů. Pokud je série už archivovaná (megaevent skončil), nestačí nám souřadnice série, ale musíme mít její ID (což je takové dlouhé číslo s několika pomlčkami, např. tohle: 5f79a5fe-8b4b-4419-a45a-50c464d25b30). Pokud někdo z autorů GPX na megaeventu byl, LABky tam odlovil, tak ví, kde v logách odlovených LABek taková ID hledat. Pokud ne, musí ten, kdo má sérii odlovenou (a rád by měl o této sérii GPX soubor), otevřít na přístroji, kde je přihlášet pod svým geocachingovým jménem a heslem, https://labs.geocaching.com/logs. Otevřou se mu jeho nalezené LABky (funguje to jen jemu, nikoliv jeho GC přátelům) a když najede myší na barevné záhlaví dotyčné série, objeví se mu někde v prohlížeči to dlouhé číslo, to ID, které hledá (v Chromu je to vlevo dole). Abyste ho nemuseli ručné opisovat, lze se bud podívat do HTML zdroje těch logů a tam to najít nebo stisknout na záhlaví série pravé tlačítko myši a vybrat volbu "Copy link address". Tím máte v myši i to ID - stačí to poslat autorům GPX souborů a oni (s použitím gordova pluginu) z toho bez problému udělají GPX soubor.
Novy server pro Adventure Lab a plugin pro GG
Publikováno 21 červen 2020 - 21:08
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 21 červen 2020 - 22:37
Publikováno 21 červen 2020 - 23:55
Děkuji. Staré Ústí už bonusovu mělo, Nalžovským Horách jsem ji doplnil.
Publikováno 22 červen 2020 - 8:28
hmm tak jsem spustil LABky a po prvním dni mám 6 návštěvníků a jen jeden to prošel. Celá procházka je tak na max půl hodiny a indicie se zjistí na místě do 0,5 minuty, na webu tak do hodiny. A tak první gaučak to dal za 4 hodiny, druhý za 5 minut (asi to je už na finalkovým servru), alespoň že ten co to doopravdy prošel první byl první a má FTF. Nu což, dělám to pro komunitu a pro svoje potěšení a je mi jedno jak to někteří hrají, ale mrzí mne že někteří přicházejí o zážitky .
P.S. tady je odkaz na generátor statistik http://www.geocachin...lab-adventures/. Poznámka: použij jen když chceš dostat depku.
Tento příspěvek byl upraven od Solim: 22 červen 2020 - 8:45
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 22 červen 2020 - 9:01
hmm tak jsem spustil LABky a po prvním dni mám 6 návštěvníků a jen jeden to prošel. Celá procházka je tak na max půl hodiny a indicie se zjistí na místě do 0,5 minuty, na webu tak do hodiny. A tak první gaučak to dal za 4 hodiny, druhý za 5 minut , alespoň že ten co to prošel první byl první . Nu což, dělám to pro komunitu a pro svoje potěšení a je mi jedno jak to někteří hrají, ale mrzí mne že někteří přicházejí o zážitky .
P.S. tady je odkaz na generátor statistik http://www.geocachin...lab-adventures/. Poznamka: použij jen když chceš dostat depku.
Skoda, byli jsme tam pred mesicem, asi se tam musime zase vypravit. Z gauce to nejspis jde, ale za bod to nestoji.
Privedlo me to ale na jinou myslenku - nemate nejaky tip, jak si jednoduse zobrazit dokoncene serie, u kterych chybi log? Ne vzdy si vecer vzpomenu a aplikace je na filtrovani opravdu neprivetiva.
Publikováno 22 červen 2020 - 9:20
Privedlo me to ale na jinou myslenku - nemate nejaky tip, jak si jednoduse zobrazit dokoncene serie, u kterych chybi log? Ne vzdy si vecer vzpomenu a aplikace je na filtrovani opravdu neprivetiva.Zkušenosti nemám
Zkušenosti s tím nemám, protože nejsem owner žádných LABek, takže k některým částem API LAB nemám přístup, ale rychlým kouknutím vidím, že je v API jedna funkce /api/AdventureLeaderboards/{id} a jiná funkce /Api/ActivityLogs/Search. Ta první (zřejmě) ukazuje všechny, co sérii kompletovali, ta druhá všechny, co zapsali log. Porovnáním výsledků těchto funkcí bys mohl (zřejmě) dostat ty, kdo nelogovali.
Publikováno 22 červen 2020 - 9:35
Zkušenosti s tím nemám, protože nejsem owner žádných LABek, takže k některým částem API LAB nemám přístup, ale rychlým kouknutím vidím, že je v API jedna funkce /api/AdventureLeaderboards/{id} a jiná funkce /Api/ActivityLogs/Search. Ta první (zřejmě) ukazuje všechny, co sérii kompletovali, ta druhá všechny, co zapsali log. Porovnáním výsledků těchto funkcí bys mohl (zřejmě) dostat ty, kdo nelogovali.
Myslel jsem to obráceně - zapomínám po dokončení LAB série zalogovat ownerovi (a minimálně poděkovat). Večer mi do toho něco vpadne a pak zapomenu. Přece jen vyskočí dialog na hodnocení hned po dokončení a to v terénu není vždy možné...
Asi ale nezbývá než v aplikaci jít po absolvovaných sériích a klikat na "Aktivity". Do GS nemá smysl psát, pokud nejsou schopni přidat filtr na již dokončené série, je tohle úplně mimo jejich směr zájmu.
Publikováno 22 červen 2020 - 9:59
Umim si predstavit funkci/plugin pro GG, ktera zjisti pro serii s nalezem
- pocet labek v serii
- pocet labek s nalezem poznacenym v GG
- a pokud se rovnaji, nacist log
Ale to se pohybujeme na urovni GG. Asi by to slo udelat i pres API, ale to asi nebude tak snadne.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 22 červen 2020 - 10:08
Skóre tvých návštěvníků je dost děsivé - mám 10 dokončeno/11 dalo 1 nebo výjimečně i druhou. Takže zatím nikdo, kdo by poskytl data k dokončení. :-) Vypadá to, že Martin_tulak má pravdu - jedna otázka asi vygooglit nejde. Že bych nebyla až taková blondýna?
Jinak pozor na jednu záludnost - včera se mi nechtěně povedlo jen pouhým dotykem po obrazovce telefonu přehodit první a druhou labku a chvíli se nedařilo vrátit do původního pořadí. Pozor na to. Naštěstí v mém případě se stalo kolem půlnoci, kdy jsem se dívala na aktuální stav návštěv - nikdo v tu dobu snad nelovil.
Včera jsem prošla Labky ve Strakonicích ( sešli jsme se u druhé čtyři kačeři a prošli až k bonusu společně ), bonus moc hezký, i když LABky na můj vkus poměrně nahuštené.
Nalžovské Hory poměrně znám z odlovu dřívější multinky, takže jsem je večer při návratu dala drive-in. U jedné docela obavy z bezdomovců, pro samotnou ženskou dost nepříjemný pocit, ale asi jsem šla z druhé strany než ownerka zamýšlela. Místo finálky samotné se mi líbilo, ale doporučila bych nechat auto už někde dole ve vesnici - proč nechci psát, abych neprozradila. Kdyby už se nestmívalo, rozhodně bych šla pěšky - chtěla jsem dokončit, abych neodkládala jako v Klatovech o půl roku. Tam už bohužel finálku/hlavolam někdo rozbil, i když i tak je provedení bonusu pěkné a docela odvážně umístěné.
Publikováno 22 červen 2020 - 10:16
Publikováno 22 červen 2020 - 10:54
Aby z toho nebyly až tak depresivní pocity - poté co ty moje labky zezačátku dalo pár gaučáků, zdá se začínají ti poctiví převládat.
Publikováno 22 červen 2020 - 10:58
A opravdu jsou to gaucaci? Znam lidi, co nemaji na mobilu data a loguji az doma. I ja jsem to tak uz taky delal. Na druhou stranu i gaucaci mohou zalogovat s pratricnou prodlevou mezi jednotlivymi labkami ;-) Podle me fakt neni podle ceho spolehlive gaucaka poznat.
Tento příspěvek byl upraven od gord: 22 červen 2020 - 10:59
GeoGet:
Publikováno 22 červen 2020 - 11:08
A opravdu jsou to gaucaci? Znam lidi, co nemaji na mobilu data a loguji az doma. I ja jsem to tak uz taky delal. Na druhou stranu i gaucaci mohou zalogovat s pratricnou prodlevou mezi jednotlivymi labkami ;-) Podle me fakt neni podle ceho spolehlive gaucaka poznat.
Jsem na tom podobne. Dokonce mam absolvovanou serii, kde jsem nedosel k bonusu (byla to prochazka pred praci a uz jsem vazne spechal). A navstevu bonusu povazuji za dost dobre rozliseni (ne)gaucak, ale sam ji popiram :-)
Publikováno 22 červen 2020 - 11:09
Vzhledem k tomu, že to pár minut po zveřejnění logovalo pár lidí s HC na druhé straně republiky, dokonce i jeden Slovák a nejsou to labky typu "obejít náměstí", jedna je dokonce na vrcholu Čerchova, tak to nepochybně gaučáci jsou.
Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 22 červen 2020 - 11:09
Publikováno 22 červen 2020 - 11:15
Ja casto mam jen jednu LABku z cele serie a tech 5 kesi lovim treba 14 dnu nebo i dele. Beru to jako duvod k tomu, abych byl nucen vzdy udelat nejaky ten krok a cim dele mi to vydrzi, tim vice se hejbu. Beru to jako zdravotni minimum. A stejne to mam i s bonusy. Takze v tomto smeru zrovna u me nepoznas nic. Jedine, kdy odlovim celou serii a bonus, jsou vzdalenejsi mista, kam jedeme treba na vylet.
GeoGet:
Publikováno 22 červen 2020 - 11:21
O tobě přece nic nepíšu, píšu o těch, kdo číhají na nové labky, aby je co nejrychleji "odlovili". Pozná se to podle jejich statistik, mají labek řádově stovky i tisíce.
Publikováno 22 červen 2020 - 11:25
Ja to nebral osobne, jen jsem na sobe ukazoval, ze podle logu se to moc poznat neda.
Vzhledem k tomu, že to pár minut po zveřejnění logovalo pár lidí s HC na druhé straně republiky, dokonce i jeden Slovák a nejsou to labky typu "obejít náměstí", jedna je dokonce na vrcholu Čerchova, tak to nepochybně gaučáci jsou.
V tomto pripade to asi pravdepodobnost velika, uznavam. Navic ten Slovak je tim docela znamy - jeden den na jednom konci sveta, za chvili na druhem ...
GeoGet:
Publikováno 22 červen 2020 - 11:41
No, já mám rozdělané dvě místní série, 4 splněné, na nejvzdálenější jsem ještě nešel. Kde jsou bonusovky, vím, to lze i z těch 4. Kdybych našel a zalogoval bonusovku a neprošel celou sérii, vypadalo by to taky divně, ale bylo by to v pořádku. Ale napsal bych to do logu. Stejně asi si ty zbývající labky obejdu dřív, než půjdu na bonusovky. A že zaznamenám sérii, nenapíšu závěrečný log a nejdu na bonusovku, to je asi taky běžné, třeba už nemám čas, nebo si to jen odložím na jindy. A že je něco jako závěrečný log, jsem zjistil až po několika sériích, takže na těch prvních ho (asi) nemám.
Publikováno 22 červen 2020 - 12:30
Osobně doufám, že časem se poměr na mé sérii také změní ve prospěch těch, co se hrou baví s místo navštíví
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů