Tak jsem si dnes jen tak pro kontrolu abych zjistil kolik lidí odlovilo a zjistil jsem že mi tam zvesela logují po 10 dnech pp přepnují do private !
Jestli to ale není do depresivního koutku
Publikováno 13 November 2020 - 9:40
Tak jsem si dnes jen tak pro kontrolu abych zjistil kolik lidí odlovilo a zjistil jsem že mi tam zvesela logují po 10 dnech pp přepnují do private !
Xiaomi Redmi Note 10 Pro => Locus 4 gold, WhereYouGo, Mapy.cz ; Samsung J5 (iGo navi) ;
GeoGet (+Stator)
Moje statistika na Geocaching.com
Publikováno 13 November 2020 - 9:42
No private znamena, ze si muzou logovat jen ti, kteri maji odkaz. A pokud uz jsi serii jednou zverejnil, tak odkaz muze existovat treba na labgpx. Cili bych to povazoval za ocekavane chovani.
Publikováno 13 November 2020 - 9:43
Musel bys změnit název, aby nefungoval teď už známý veřejný odkaz.
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 13 November 2020 - 18:04
Co ti na tom přesně vadí? nějak jsem to nepochopil.
Mé labky již se taky asi dostaly na nějaký ten seznam. Vzhledem k tomu, že odloveno LABky má asi 95 lidí a odlovenou bonusovku má jen 75 lidí, tak zhruba 20 si neodlovila bonusovku, která je asi 200 metrů od poslední ze zastávek (všude je doporučený postup). Ale že bych to kvůli tomu rušil? To dělat nebudu.
Krom toho teď jsme lovili s manželkou labky. Na jednom telefonu. A abychom nemuseli neustále překlikávat a přepínat přihlášení, tak jsem využil toho, že si aplikace pamatuje navštívená místa. A tak ten druhý to zalogoval až po návratu z výletu. I když to vypadá jako "podvod" protože aplikace je nedotažená v tomto směru a při pokusu o zalogování nabízela jen úpravu mého logu, takže si ani Dana nemohla napsat svůj log...
Publikováno 13 November 2020 - 20:12
/realme 8 (Android 12) + Locus, Oregon 300 už nepoužívám vůbec/
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur) | GC6N637 - Zubri na Travinach | GC6Q5BT - QIC neboli ctvrtpalec | GC72925 - 7. PLRO Vlkava - Raketaci | GC7FK96 - Beru Ti Stesti | GC92CY5 - Kopec plný bordelu | GC98JF4 - Chrastenhof (Chrastecky dvur) - reloaded | GC9AV0D - Sečtělá | GC9WFCF - Poslední zvonění
Publikováno 13 November 2020 - 22:57
Tak už jsem po rozhovoru s Jazzinkou pochopil jak se k tomu dostal a nemůžu se na nikoho za to zlobit.
Ale pracuje se na změně tématu i zastávek. Těště se.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro => Locus 4 gold, WhereYouGo, Mapy.cz ; Samsung J5 (iGo navi) ;
GeoGet (+Stator)
Moje statistika na Geocaching.com
Publikováno 14 November 2020 - 13:02
Krom toho teď jsme lovili s manželkou labky. Na jednom telefonu. A abychom nemuseli neustále překlikávat a přepínat přihlášení, tak jsem využil toho, že si aplikace pamatuje navštívená místa. A tak ten druhý to zalogoval až po návratu z výletu. I když to vypadá jako "podvod" protože aplikace je nedotažená v tomto směru a při pokusu o zalogování nabízela jen úpravu mého logu, takže si ani Dana nemohla napsat svůj log...
To je zvlastni. Bylo by zajimave testnout, jestli:
* kdyz pod druhym uctem zmenis log, jestli se opravdu zmeni ten Tvuj (tj. jestli existuje nejaka vazba i po odhlaseni)
* kdyz si ve svem telefonu zobrazi zena danou serii (tj. nikoliv na telefonu, ktery jste sdileli), jestli muze napsat svuj log - to bych ocekaval, ze by jit melo
Jinak je to dalsi zaznam do denicku "betaverzi aplikace nikdo poradne neotestoval".
Publikováno 14 November 2020 - 18:05
Když se teď tak hezky předělaly GPX soubory labek - nešlo by tam (jako text) přidat i informaci o tom, jestli je série sekvenční a kolik je labek v sérii?
GeoGet to sice načte přes tagy, ale ostatní programy bohužel ne.
Jinak se mi výsledek té stávající úpravy moc líbí a musím vás za to pochválit
EDIT: prostě klasické podej ďáblu prst...
Tento příspěvek byl upraven od rsc_cz: 14 November 2020 - 18:50
Publikováno 14 November 2020 - 18:25
U tétoLABky mám některé tagy zdvojené. Teď nevím, jak to vzniklo a jestli to není chyba Geogetu - je vůbec možné, aby stejná kategorie tagů měla dvakrát stejnou hodnotu?
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 14 November 2020 - 20:52
Tak jsem prošel dvě série a u jedné mi prostě nešlo přepínat z Adraka, u druhé jo. Stejně jsem to nakonec nevyužil, ale nevěděl jsem proč. Moje blbost. Když jsem si chtěl označit nálezy, zjistil jsem, že tu sérii mám v geogetu TŘIKRÁT. A po kliknutí na ikonu se zřejmě otvírala ta nejstarší. Tak jsem to všechno natvrdo smazal a dotáhnul znova a už je to v pořádku. Asi se něco měnilo, je to stará série a při dalším importu se to tam dalo znovu.
Publikováno 14 November 2020 - 21:16
Tak mi dneska přistála v mailu nabídka od HQ na vytvoření LABek. :-(
Publikováno 15 November 2020 - 0:04
Napiš jim, že se do toho pustíš, až nechají aplikaci nanovo vytvořit někým, kdo je aspoň trošku šikovný.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 15 November 2020 - 11:39
Když se teď tak hezky předělaly GPX soubory labek - nešlo by tam (jako text) přidat i informaci o tom, jestli je série sekvenční a kolik je labek v sérii?
GeoGet to sice načte přes tagy, ale ostatní programy bohužel ne.
Jinak se mi výsledek té stávající úpravy moc líbí a musím vás za to pochválit
EDIT: prostě klasické podej ďáblu prst...
No jo, ale tos mel po tom prstu chnapnout pred pregenerovanim puvodnich gpx souboru. Ted pro tebe muzu udelat jedine - napisu si to a pokud by se nejaka podobna akce delala, muzem to prifarit to k tomu. Ale fakt nevim, jestli na to vube nekdy jeste dojde.
Asi by bylo mozne to jen doplnit do nove vytvarenych gpx soubor, ale to by muselo projit "vnitrnim schvalovacim rizenim".
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 15 November 2020 - 11:41
U tétoLABky mám některé tagy zdvojené. Teď nevím, jak to vzniklo a jestli to není chyba Geogetu - je vůbec možné, aby stejná kategorie tagů měla dvakrát stejnou hodnotu?
Mozne to je, ale spis bych to videl na nejaky binec v datavazi. Treba divider a elevation to rozhodne takto neprideli.
GeoGet:
Publikováno 15 November 2020 - 11:46
Narazil jsem na zvláštní problém s pluginem.
Dal jsem vyhledat a importovat lab v Jihočeském kraji. Některé z již nalezených se vyrobily v DB znovu, se stejným ID. Pak jsem dal aktualizovat nalezení lab (vybral jsem je v okně GG a dal aktualizaci) a některé se naimportovaly zase znovu!
Konkrétní příklad:
GC8H3QA-6 (A walk through the heart of Cesky Krumlov / Budejovicka gate) je nyní v DB dvakrát a pak je zde ještě GC8H3QA-01 pro tu samou Lab vzniklá aktualizací
Geogetu zjevně nevadí, mít stejný ID, ale hledání najde jen jedinečné. Ovšem zobrazení podle filtru je ukáže.
Publikováno 15 November 2020 - 11:49
Tak dneska jsem poprve absolvoval LABky s oteviranim odkazu z LOCUSu, a musim rict, ze je to neskutecny krok dopredu! Adventure LAB appka je opravdu jen na zadani odpovedi!
Jeste jednou diky, funguje to skvele!
Publikováno 15 November 2020 - 11:51
Teď jsem udělal v prázdné databázi test:
1) stáhnu konkrétní LAB podle rodičovské GC8H3QA
2) v DB jsou se suffixem -01 atd.
3) stáhnu znovu to samé
4) v DB jsou původně stažené přejmenovány se suffixem -1 (mají starší čas aktualizace) atd. a nové opět s -01
Něco je fakt špatně
Publikováno 15 November 2020 - 11:54
Narazil jsem na zvláštní problém s pluginem.
Dal jsem vyhledat a importovat lab v Jihočeském kraji. Některé z již nalezených se vyrobily v DB znovu, se stejným ID. Pak jsem dal aktualizovat nalezení lab (vybral jsem je v okně GG a dal aktualizaci) a některé se naimportovaly zase znovu!
Konkrétní příklad:
GC8H3QA-6 (A walk through the heart of Cesky Krumlov / Budejovicka gate) je nyní v DB dvakrát a pak je zde ještě GC8H3QA-01 pro tu samou Lab vzniklá aktualizací
Geogetu zjevně nevadí, mít stejný ID, ale hledání najde jen jedinečné. Ovšem zobrazení podle filtru je ukáže.
To by me zajimalo:
GG urcite nedokaze mit vice kesi se stejnym Gc kodem. Ale protoze labky nejsou normalni kasky, maji ke GC kodu postfix - poradove cislo labky v serii. Cely GC kod je pak tvoren spojenim GC kodu a toho prilepku. Velmi tedy zalezi na tom, jak je ten prilepek vytvoren. Je tozdil, jestli je to GCxxxx-00 nebo GCxxxx-0. To jsou v pricipu dve ruzne kody a tedy dve ruzne kese.
GeoGet:
Publikováno 15 November 2020 - 11:55
Teď jsem udělal v prázdné databázi test:
1) stáhnu konkrétní LAB podle rodičovské GC8H3QA
2) v DB jsou se suffixem -01 atd.
3) stáhnu znovu to samé
4) v DB jsou původně stažené přejmenovány se suffixem -1 (mají starší čas aktualizace) atd. a nové opět s -01
Něco je fakt špatně
Diky, postup vyzkousim.
GeoGet:
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů