V seriich se to temi ID jen hemzi :-) Jedno ID ma cela serie a dalsi ID ma kazda z labek v serii (a pak jeste obrazky, ...). ID maji format GUID, ale u GS tomu rikaji jen ID (tady ID a nekde jinde klidne GUID).
Serii nebo jednotlivou labku lze smazat a vytvorit znovu (zmeni se jeji ID) nebo jen prejmenovat a/nebo upravit obsah - texty (ID se nezmeni). Tyhle dva postupy lze pochopitelne kombinovat.
Webovy seznam nalezu labek uvadi jen ID serie, jeji jmeno a jmena jednotlivych nalezenych labek v serii. ID u kazde jednotlive labky v tomto seznamu neni ID labky, ale ID serie (a to hned 2x u kazde labky).
Pri parsovani HTML souboru tedy jednoznacne identifikuji serii podle jejiho ID, a to bez ohledu na pripadnou zmenu jmena, tam zadny problem neni. Ten nastava ve chvili, kdy chci priradit nalez konkretni labce v databazi. Tam mi nezbyva nez porovnavat jmeno. Pokud doslo k jeho zmene proti tomu, co je v databazi GG, tak to proste priradit nedokazu a plugin pri parsovani nalezu hlasi problem (labka neni v GG). V tom pripade jsou 2 moznosti:
- aktualizovat serii tak, aby se jmena labek shodovala v GG i u GS a pak znovu nalezy parsovat
- rucne si nastavit nalez, to ovsem znamena, ze pri pristim parsovani nalezu bude opet hlasen problem, ze prislusna labka neni v GG
Pokud doslo ke zmene jmena labky, v nalezech GS zobrazi jako nalezenou labku noveho jmena bez ohledu na to, zda byla nalezena pod starym nebo novym jmenem.
Jeste zajimavejsi je situace, kdy labka nebo vice labek byly smazane a vyvorene znovu. I v tom pripade v nalezech bude oznacena za nalezenou nova labka, ale protoze ma jine ID, tak odhaduji, ze to oznacuji jen podle poradi labky v serii (poradi labky v serii take nikde neuvadeji). To si ovsem uzivatel muze zmenit, takze muze dojit k situaci, ze nalez bude hlasen na labce, kterou jsem nenasel, a naopak nebude hlasen na labce, kterou jsem nasel. A dokoce se to muze nekdy jevit i tak, ze v serii je o labku vic :-)
A kdyz v tom ma takovy zmatek GS, ktery ma vsechny potrebne informace, aby v tom zmatek nemel, tak plugin to srovnat nedokaze, protoze GS mu potrebne informace v HTML strance neposkytuje (tedy alespon jeste to ID labky, ktere by pomohlo v pripade zmeny jmena).
Tento příspěvek byl upraven od gord: 22 červenec 2022 - 5:45