Unkas, on 07 Zář 2024 - 06:47, said:
Nevím co se to děje, ale pokud otevřu mapu labek na serveru labgpx, vidím téměř všechny labky archivované.
Potvrzuji.
Publikováno 08 September 2024 - 10:34
Bohuzel to take musim potvrdit. A navic priynat, ze ackoli bych mel veet proc, tak to netusim. Na mape se urcite nic nemenilo a v seznamech ty kese archivovane nejsou. Takze zatim mohu jen slibit, ze na to kouknu.
EDIT: sice tomu nerozumim, ale uz je to OK, snad :-)
Tento příspěvek byl upraven od gord: 08 September 2024 - 12:48
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 19 September 2024 - 19:02
Publikováno 19 September 2024 - 20:12
Ahoj. Labgpx je primárně určeno k ukládání sérií labek v Čechách a na Slovensku, plus příhraničí okolních států, kam zasáhnou naše „hlídací kruhy“. S masivním rozšířením labek už zahraničí téměř nepřidáváme, ale každý uživatel má na webu labgpx.cz na kartě „Zahraniční série“ možnost stáhnout GPX soubor série kdekoliv na světě. Na toto bych si dovolil odkázat, to tvůj požadavek vyřeší.
Pokud bude s vytvořením série problém (série byla vypnuta, nebo je privátní (ale tato možnost je už delší dobu deaktivována)), kontaktuj mě na mém e-mailu a pokusím se pomoci.
Publikováno 16 March 2025 - 16:50
Drobné upozornění - brněnská série "Kolik důležitosti má růže" - https://labs.geocach...0b-9bdc66063620 - má bonusovou kešku https://coord.info/GCB00ZF "Pomozte mi se Skácelem".
Publikováno 16 March 2025 - 20:35
Děkuji, opraveno. Takto „zákeřně maskované“ bonusy se nám špatně odhalují.
Publikováno 27 March 2025 - 20:19
Chtěl bych se zeptat, jak funguje ta karta „Zahraniční série“. Konkrétně jak si vytváří GC kódy.
Občas to používám na série z výletů do zahraničí, které v databázi nejsou a nikdy jsem neměl problém.
Teď jsem si stáhnul 68 sérií z výletu do USA, ale část se mi jich jakoby nechtěla načíst.
Nakonec jsem zjistil, že GC kódy u deseti sérií jsou duplicitní a u tří sérií dokonce triplicitní, takže se ty série navzájem přepisovaly.
Je tam tedy nějaký omezený rozsah GC kódů, které to používá?
Publikováno Včera, 8:00
No, uz jsem parkrat podobnou stiznost zaregistroval, ale pricinu jsem zatim neodhalil. Tak treba kdyz to tu zverejnim, nekdo z vas mi v tom pricinu najde.
Kazda keska ma jedinecne ID (numericke cislo) a k ni jedinecny GC kod. Ty jsou mezi sebou vzajemne preveditelne, grouspeak k tomu mam i navod.
Delam tedy to, ze vygenruji dostatecne velke ID a to prevedu na GC kod. "Dostatecne velke" znamena takove, aby nekolidovalo s zadnou v rozumne budoucnosti vytvorenou keskou. Zase to ale nesmi byt moc velke, protoze v nektere aplikace (napr c:geo) maji problem s velkymi ID. Prevodem ID na GC kod tedy dostanu neco jako GC[P-Z]????. ID generuji z data a casu
// [YYYY(MM+12)(DD+31)]+sekundy od zacatku dne
$num=date('h')*3600+date('n')*60+date('s');
$num=(date('Y0000')+(date('m')+12)*100+(date('d')+31))+$num;
Predpokladam, ze v jedne sekunde uzivatel nevybere novou serii a nestahne vytvorene GPX. To si moc neumim predstavit, jak by udelal.
Vidis tam nekde moznost vydat jednim clovekem (z jednoho browseru) pro dve ruzne serie stejne ID a tedy GC kod?
Nevim take, co znamena "jakoby nechtěla načíst" - nechtela nacist kam? S vyladenim toho GPX bylo docela dost problemu, prootze ruzne aplikace maji svuj rozum... napr.
Takze me napada, ze bych jeste mohl mit problem v prevodu ID na GC kod. Maji ty serie stejny GC kod i ID?
GeoGet:
Publikováno Včera, 18:08
Tím "jakoby se nechtěly načíst" myslím to, že jsem všechny GPX soubory načetl, ale obsah některých se neobjevil. Protože se přepsaly body se stejnými GC kódy. Takže se to z mého pohledu tvářilo, jako by se část nenačetla.
To že jsou tam duplicity jsem zjistil až poté, co jsem si vypsal GC kódy ze všech těch GPX souborů.
To co jsem importoval je ke stažení tady https://archaikum.cz/temp/usa_lab.zip
Měl jsem seznam ID
02660f12-2d52-45ef-8b46-28487ec60f30
0526d035-83c2-43d7-8e27-966268b19c1c
0749b6f9-8168-4efe-b014-02f69d74c085
0ac1bc43-9bab-4ef1-89e8-546dcc19d859
102149c5-9323-49a6-8eb1-8aaea76b88ea
116811ec-1aac-4a0e-8b06-2900975eb327
...
které jsem tam postupně vkládal, ale určitě to nebylo rychleji než jedno za sekundu.
Nahrával jsem to do GSAKu, ten pokud vím bere GC kód jako jednoznačný identifikátor bodu a starší bod přepíše. Nebo ignoruje, podle nastavení, ale určitě nevytvoří další bod.
-------------------------------------------------------
A jen tak přemýšlím, ale je nutné, aby GC kód pro labky dodržoval pravidla pro GC kódy?
Myslím tím, jestli něčemu brání použít některé z vynechaných písmen. Takže by GC kód labky začínal třeba GCL (+ počítadlo ve stylu GC kódu) a tím by ani v budoucnu nedošlo k překrývání s GC kódy keší.
Lab série, které mají bonusovou keš nebo jsou k ME/GE by stále měly jejich GC kód.
A pokud by labka začínala GCL, tak by bylo rovnou vidět, že k ničemu přiřazená není.
Ale je mi jasné, že šťourat do fungujícího systému způsobuje různé komplikace. Znám to
Publikováno Včera, 19:03
S dovolenim jsem si stahnul ten zip soubor na pruzkum.
Namatkou jsem vzal serie s GCPC9XC-0. GPX byly generovany
2025-03-27T18:27:25
2025-03-27T18:39:25
2025-03-27T18:40:25
Casy tedy rozhodne ruzne (zajimave, ze jsou stejne sekundy, mozna tedy tam bude nekde chybka). Prozkoumam to.
Diky za poskytnuta data.
GeoGet:
Publikováno Včera, 21:02
rsc_cz, on 28 Bře 2025 - 17:08, said:
A jen tak přemýšlím, ale je nutné, aby GC kód pro labky dodržoval pravidla pro GC kódy?
Myslím tím, jestli něčemu brání použít některé z vynechaných písmen. Takže by GC kód labky začínal třeba GCL (+ počítadlo ve stylu GC kódu) a tím by ani v budoucnu nedošlo k překrývání s GC kódy keší.
Lab série, které mají bonusovou keš nebo jsou k ME/GE by stále měly jejich GC kód.
A pokud by labka začínala GCL, tak by bylo rovnou vidět, že k ničemu přiřazená není.
Ale je mi jasné, že šťourat do fungujícího systému způsobuje různé komplikace. Znám to
Na tohle jsem zapomnel odpovedet.
Venovali jsme pokusum na ruznych aplikacich docela hodne casu. Nerikam, ze jsme vyzkouseli vsechno, ale chovani nekterych aplikaci je opravdu az necekane. Obcas jsme museli volit mensi zlo, kdy neco v nejake plikaci je trochu divne, ale jeste to funguje.
Tohle konkretne narazi taky - neporadi si s neplatnymi znaky a GPX neimportuji. Nerikam, ze to ted plati stejne jako kdyz jsme s tim zacinali, treba to nekteri autori upravili, ale moc se mi nechce venovat spoustu casu dalsimu testovani.
GeoGet:
Publikováno Včera, 22:36
gord, on 28 Bře 2025 - 20:02, said:
Na tohle jsem zapomnel odpovedet.
Venovali jsme pokusum na ruznych aplikacich docela hodne casu. Nerikam, ze jsme vyzkouseli vsechno, ale chovani nekterych aplikaci je opravdu az necekane. Obcas jsme museli volit mensi zlo, kdy neco v nejake plikaci je trochu divne, ale jeste to funguje.
Tohle konkretne narazi taky - neporadi si s neplatnymi znaky a GPX neimportuji. Nerikam, ze to ted plati stejne jako kdyz jsme s tim zacinali, treba to nekteri autori upravili, ale moc se mi nechce venovat spoustu casu dalsimu testovani.
Jen mě to napadlo. Uznávám, že různé aplikace můžou mít svoje problémy, o kterých já vůbec netuším.
Já od začátku používám GSAK, ze kterého jsem to v průběhu let exportoval pro OziExplorer, pak Garmin (GPX/GGZ/POI) a teď jsem skončil u Locusu, kam dávám celou databázi.
A od začátku dělám s GC kódy dost divoké věci, když je u mnou vytvořených waypointů nastavuji jako VS9P54W_s1, VS9P54W_s2, FN9P54W_FINAL a podobně, protože je to pro mě přehlednější a žádnému z těch mnou používaných programů to nevadí. Jen při hraní si s GeoGetem jsem s tím před lety narazil Jo, jsem barbar
Publikováno Dnes, 10:13
No to byla bozi chyba :-)
To 'n' nedava minuty, ale mesic. Ma tam byt 'i'. Takze opravdu ten den, kazdou minutu ve stejnou sekundu byl GC kod stejny.
Dekuju za upozorneni, uz by se to snad stavat nemelo. (Nebojte, vsak ona se najde zase jina chyba.)
GeoGet:
Publikováno Dnes, 10:45
gord, on 29 Bře 2025 - 09:13, said:
No to byla bozi chyba :-)
To 'n' nedava minuty, ale mesic. Ma tam byt 'i'. Takze opravdu ten den, kazdou minutu ve stejnou sekundu byl GC kod stejny.
Dekuju za upozorneni, uz by se to snad stavat nemelo. (Nebojte, vsak ona se najde zase jina chyba.)
Díky za opravu
Vlastně to jako počítadlo funguje, takže jsem spokojený, že by to i do budoucna mělo vytvářet jedinečné kódy...
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů