Ahoj, pro Challenge Forest - Everyday ... jsem si vyrobil nástroj na vytváření událostí do google kalendáře. Vyrobil jsem ho pro vlastní potřebu, ale řekl jsem si, že bych se mohl podělit.
Nenapojuje se na API kalendáře, pouze vytváří události ve formátu .ics. Používá se tak, že tabulku s ikonami z ověřovače označíte normálně kurzorem jako text a zkopírujete do pole v nástroji.
Nejspíš už takových generátorů může být na světě víc, nevím.
Pozor, opakuji že nástroj jsem vytvořil pro vlastní potřebu a může se stát, že v jiném prostředí vám nebude správně fungovat nebo přestane fungovat kvůli nějaké změně na webu project-gc nebo jinde. Případně se může stát, že na něm budu něco předělávat a nebude fungovat správně.
Při nějakém problému mě můžete kontaktovat, ale řešit to budu, jen když budu mít čas a náladu.
Otestováno v Chromu a Firefoxu na Windows 10 a import událostí do Google kalendáře. Do jiných kalendářů jsem ics soubor nezkoušel importovat.
Doporučuji si na události vytvořit separátní kalendář.
Známý problém je momentálně občas nefunkční download souboru, což se dá obejít zobrazením výstupu přímo na stránce a zkopírováním do ručně vytvořeného souboru s příponou ics. (zaškrtnout v nastavení)
ICS bohužel neumí definovat upozornění (nebo jsem na to jen nepřišel). Je nutné si upozornění nastavit ručně. Naštěstí to v Google kalendáři jde udělat v nastavení konkrétního kalendáře a nemusíte u každé událostí zvlášť.
Snad bude aspoň někomu k užitku.
Tento příspěvek byl upraven od froggiewalker: 08 červen 2020 - 19:44