Nejlepší odpověď MiroslavRouta , 16 srpen 2020 - 11:57
Nový reviewer je na světě a stal se jím slovenský kačer orsagovci.
Profil https://www.geocachi...2f-1153476a3d7c
Přejít na celý příspěvek
Nejlepší odpověď MiroslavRouta , 16 srpen 2020 - 11:57
Profil https://www.geocachi...2f-1153476a3d7c
Přejít na celý příspěvek
Publikováno 30 červenec 2020 - 22:28
Publikováno 31 červenec 2020 - 6:14
You can submit an EarthCache for a location that is far from your home if you visited the site no more than two months before the submission.
Zdroj: https://www.geocachi...&id=51&pgid=292
Pak je otázkou, jestli owner tuhle podmínku u všech svých založených EC splnil... A pokud nesplnil, pak není divu, že to vypadá, že si jdou s reviewrem na ruku a pokud sám nezakládal důsledně v souladu s pravidly, je v tom případě malinko nebo možná i víc pokrytecké vyžadovat natolik konkrétní fotografii a v případě, že není, mazat logy
brundi
Publikováno 31 červenec 2020 - 7:15
S tímto ze své zkušenosti nesouhlasím. Po mně revírník chtěl seznam keší v oblasti navštívených, a to ne starší jak dva měsíce. Dokonce to mám dojem je někde v pravidlech EC, že autor musel na místě v poslední době být.
Publikováno 31 červenec 2020 - 9:04
Mám také pár EC mimo dosah svých HC. Revírník jedné mojí EC se také zajímal o to, kdy jsem danou lokalitu navštívil, na což má dle pravidel nárok. Jako "důkaz" mu postačilo pár logů na keších, které jsem měl v okolí umístění nové EC odlovené. Moc jiných možností, jak zjistit přítomnost v dané lokalitě, ne starší než 2 měsíce totiž nemá.
Publikováno 01 srpen 2020 - 19:00
Pak je otázkou, jestli owner tuhle podmínku u všech svých založených EC splnil... A pokud nesplnil, pak není divu, že to vypadá, že si jdou s reviewrem na ruku a pokud sám nezakládal důsledně v souladu s pravidly, je v tom případě malinko nebo možná i víc pokrytecké vyžadovat natolik konkrétní fotografii a v případě, že není, mazat logy
Jako, ze mu treba ty v Saudske Arabii schvaloval Galdra? Nebudte xxxx nez uz jste ...
Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 01 srpen 2020 - 19:45
tomy.22: bez urážek to jde také
Publikováno 01 srpen 2020 - 20:11
Jako, ze mu treba ty v Saudske Arabii schvaloval Galdra? Nebudte xxxx nez uz jste ...
My se známe? Absolutně netuším, kdo jste, a už vůbec mi není jasné, proč si mně za slušnou reakci berete do úst. Díkybohu to vypovídá mnohem více o vás než o mně.
brundi
Publikováno 16 srpen 2020 - 11:57 Nejlepší odpověď
Publikováno 16 srpen 2020 - 12:28
Publikováno 16 srpen 2020 - 18:46
Publikováno 21 srpen 2020 - 18:47
Musím říct, že takových nesmyslů, lží a doměnek už jsem dlouho nikde nečetl. Naházeli jste tady na mě všechnu špínu světa, takže alespoň pár detailů.
1) Galdra kvůli mě opravdu neskočil. Co vím, tak důvodů bylo více, ale poslední byl Pattttrickovo hulvádské chování v konverzaci, kdy zacházel při komunikaci s ním do osobní roviny a Galdra potom řekl, že už toho má dost. Teď důvodů bylo určitě víc (zejména osobních a nejspíše by skončil do několika měsíců stejně). Pattttrick se stejně jako mnoho jiných na něj obrátilo kvůli smazanému logu (což je naprosto v pořádku - to je jeho právo, ale mohl to udělat slušně) a on jim jako mnohým dalším řekl, že toto nebude řešit a odkázal ho na HQ, protože ti mají možnost ověřit kdy byl log skutečně proveden, mají právo požadovat např. fotografie dokládající návštěvu atd. Takže jeho se ta kauza více méně nedotýkala. To, že si Pattttrick poté, co mu HQ vyhovělo potřeboval pocit vítězství vychutnat a jak mě, tak Galdrovi napsal další várku jedu... to si myslím, že bylo zbytečné, ale každý jsme jiný.
2) Že se chlubím tím, že s ním mám nadstandardní vztahy? Nikdy. To je pohádka hejtrů už dost dlouho, protože hodně lidí nemůže přenést přes srdce, že mám několik EC a někdo nezaložil ani tu jednu, protože GeoawareCZ měl na ně podle nich přehnané nároky. Já s tím nikde nešermoval.
3) Fotografie - víte, než jsme měnil podmínky logů (v souvislosti se změnou pravidel) nechal jsem si to v HQ odsouhlasit, abych to u 150 keší nedělal blbě. Hodně se odkazujete na to, že v pravidlech přeci stojí, že může být fotka "Nějakého osobního předmětu"... ale otázka zní, kde to stojí... stojí v podmínkách, co mohou / mají owneři vyžadovat a kapitole, co musí hráči udělat pro uznání logu. Je to na stejném místě, kdy např. řečeno, že mohu požadovat informace související s pokusem atd... z logiky věci pak vyplývá, že si ten osobní předmět sám mohu určit a jelikož GPS navigace je předmět nutný při hře Geocaching, každý by ho měl mít u sebe. Pokud to by bylo jinak - hráč by např. mohl na místě, kde je geologická expozice říct, že pravidla mi umožňují měřit PH vody a tak jsem vložil lakmusový papírek do nedaleké kašny a ty mi log musíš uznat, protože to tady je. S tímto názor se velmi dlouho ztotožňoval i HQ, ale...
.... je to komerční firma, proto po mnoha zamítnutých stížnostech otočili a názor změnili, což je jejich právo, protože jim ta hra patří a je to jejich majetek. Nebo si snad myslíte, že Pattttrick byl první, kdo si stěžoval??? To snad ne? Dokonce se to propíralo i na oficiálním fóru a tehdy mi HQ ještě dalo za pravdu.
Nové podmínky jsem přijal a respektuji je.
A že jsem ke smazání logu nedal vysvětlení a nijak jsem to neobhájil? Ano - neobhajoval jsem to, protože na rozdíl od PaTTTTricka jsem neměl potřebu se vypisovat v několika diskuzních skupinách na FB a zde také ne, protože si nemyslím, že v Geocachingu platí jaké si pravidlo veřejných soudů a tom, že by měl na každou věci každý psát svůj názor (zejména, když ví polovinu a někdy i méně skutečností).
4) O tom, že publikuji cache od stolu aniž bych místo navštívil a přezentuje se to tu jako hotová věc - totální kravina. Každý reviewer Vám může potvrdit, že speciálně u mého profilu je už hoooodně dlouho v reviewerských poznámkách poznámka o tom, že po mě mají Geoawaři požadovat doklad navštívení místa, protože si X lidí stěžovalo, že tak moc cestovat nemohu - mohu. Od té doby mi pustili právě např. Saudskou Arabii, Egypt, Rusko, Krym a dalších asi 20 zemí. Všude to dokládám - dokonce i letenkami kvůli datumu. Když už nevíte, co byste na mě našli, takže vymýšlíte lži.
5) Asi si to neuvědomujete, ale já nejsem veřejná osobnost, nejsem politik ani herec a nemáte právo mě urážet, napadat, hodnotit...
6) Novému GeoawaroviSK přeji mnoho štěstí - již spolu jednu cache máme ve schválovacím procesu a těším se na další...
Tento příspěvek byl upraven od Alke04: 21 srpen 2020 - 19:25
Publikováno 21 srpen 2020 - 19:26
... jelikož GPS navigace je předmět nutný při hře Geocaching, každý by ho měl mít u sebe.
No jenže to je trošku problém. Nepoužívám GPS navigaci, ale mobil. A foťák používám taktéž ten v mobilu. A teď mi řekni, jak třeba já mám splnit podmínku, že mám vyfotit svou GPS na místě.
Tedy je fakt, že EC nijak nevyhledávám, mám jich dost obejitých, ale nezalogovaných. A to víceméně proto, že leckdy nerozumím tomu, jak jsou položené otázky a i díky tomu, že nedokážu vyfotit svůj mobil svým mobilem.
Tam, kde je vyžadován můj xicht se vůbec neobtěžuju. Rozumnému ownerovi stačí např. mé cwg a na pozadí objekt zájmu. Mám k tomu své důvody, takže já se přizpůsobím tím, že tu keš ignoruju. Je spousta dalších.
Publikováno 21 srpen 2020 - 19:31
No jenže to je trošku problém. Nepoužívám GPS navigaci, ale mobil. A foťák používám taktéž ten v mobilu. A teď mi řekni, jak třeba já mám splnit podmínku, že mám vyfotit svou GPS na místě.
Tedy je fakt, že EC nijak nevyhledávám, mám jich dost obejitých, ale nezalogovaných. A to víceméně proto, že leckdy nerozumím tomu, jak jsou položené otázky a i díky tomu, že nedokážu vyfotit svůj mobil svým mobilem.
Tam, kde je vyžadován můj xicht se vůbec neobtěžuju. Rozumnému ownerovi stačí např. mé cwg a na pozadí objekt zájmu. Mám k tomu své důvody, takže já se přizpůsobím tím, že tu keš ignoruju. Je spousta dalších.
Opakuji - HQ to odsouhlasil.
Pokud máš to smůlu a chodíš na cache sám, tak není problém vzít si druhý telefon (cena do 1000), foťák či třeba zrcátko (buď kreativní - jsou lidi, co se fotili ve vodní hladině) a problém vyřešen. Některé cache holt potřebují své vybavení. Budeš si stěžovat, že na stromovky potřebuješ lano, na biltemy tyč a na některé EC lakmusový papírek? Asi ne, co? Na EC je třeba se předem připravit, přečíst si listing, ať víš, do čeho jdeš (slova bývalého reviewera)....
.... a nebo máš ještě jedno možnost: Vyfotit sebe? Proč by ne?
A že rozumnému onwerovi stačí CWG... no, všichni tu nadáváme na podvodníky a X let jsme říkali, že škoda, že nejsou fotky u EC povinné, že to každý loguje z domova, protože odpovědi jsou na finálkových serverech. Teď to povinné je, ale fakticky to nic neřeší, protože X hráčů nosí v kapse X CWG a fotí je za kamarády a takto navzájem. Že by někdo v kapsa nosil třeba 6 různých navigací asi nehrozí, stejně jako nehrozí, že 6 hráčů má stejnou navigaci se stejným škrábnutím.
Ale jak říkám, HQ změnil svůj názor a já ho respektuji a vždy jsem respektoval.
Tento příspěvek byl upraven od Alke04: 21 srpen 2020 - 19:34
Publikováno 21 srpen 2020 - 19:46
Já se přizpůsobil podmínkám tak, jak jsem psal. Ano, na keše víceméně chodím sám, vyhovuje mi to. A podmínkám ownerů jsem se přizpůsobil tak, jak jsem psal. Víc o tom nebudu diskutovat, jen jsem sdělil svůj názor a to, jak jsem se k tomu postavil já.
Publikováno 21 srpen 2020 - 19:49
Tak ještě musím reagovat:
Vyfotit sebe? Proč by ne?
A proč je geocaching anonymní hra? Ano, je, protože nepoužíváme svá občanská jména, nýbrž nicky. A mám i další důvody a nejsem ani zdaleka sám. Takže ne, na keše, kde se chce můj portrét, chodit nebudu. Na skály a T5 nejdu taky.
Publikováno 21 srpen 2020 - 19:58
Na EC je třeba se předem připravit, přečíst si listing, ať víš, do čeho jdeš (slova bývalého reviewera)....
.... a nebo máš ještě jedno možnost: Vyfotit sebe? Proč by ne?
Aleši promiň, ale pořizovat druhou navigaci jen proto abych plnil STUPIDNÍ podmínku vyfotit navigaci, to opravdu nebudu !
Musí být dostačující, když vyfotím sebe. Pokud to bude zakázané, tak smůla - ale pořizovat nějaké další zařízení opravdu a ze zásady nebudu. A to přítelkyně sebou většinou tahá zrcadlovku, ale i tak mobil ze zásady fotit nebudu!
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 21 srpen 2020 - 20:03
Aleši promiň, ale pořizovat druhou navigaci jen proto abych plnil STUPIDNÍ podmínku vyfotit navigaci, to opravdu nebudu !
Musí být dostačující, když vyfotím sebe. Pokud to bude zakázané, tak smůla - ale pořizovat nějaké další zařízení opravdu a ze zásady nebudu. A to přítelkyně sebou většinou tahá zrcadlovku, ale i tak mobil ze zásady fotit nebudu!
Ale samozřejmě - vždyť můžeš fotit sebe :-D.
Publikováno 21 srpen 2020 - 20:04
Tak ještě musím reagovat:
A proč je geocaching anonymní hra? Ano, je, protože nepoužíváme svá občanská jména, nýbrž nicky. A mám i další důvody a nejsem ani zdaleka sám. Takže ne, na keše, kde se chce můj portrét, chodit nebudu. Na skály a T5 nejdu taky.
Anonymní hra s eventy, megaeventy a gigaeventy, kde se fotí o stošest. Ještě jsem na eventu nikoho neviděl s černou kuklou, ale vzhledem k tomu, jak se hra vyvíjí.. tomu dávám rok, maximálně dva. Nic méně pokud k tomu máš jakýkoliv důvod, tak to chápu a jak říkám - HQ své podmínky změnil.
Tento příspěvek byl upraven od Alke04: 21 srpen 2020 - 20:06
Publikováno 21 srpen 2020 - 20:22
Ještě k navigaci - ta na žádné keši povinná NENÍ. Spoustu tradiček, mysterek i multin jsem našel bez ní, první rok všechno, protože jsem jí neměl. A na EC půjdu klidně bez ní, protože tam je místo většinou jasné. Ale nemám problém vyfotit sebe. A poradil bych si asi i kdybych tam byl sám a jen s mobilem. Ale nemám ani problém ignorovat něco, co nechci. Třeba hledat odpověď na nejednoznačné otázky. Ale i to jsem schopen vyřešit, napsat třeba jak to vidím, jaké vidím možnosti - a nikdy jsem s tím problém neměl.
Publikováno 21 srpen 2020 - 20:58
Publikováno 21 srpen 2020 - 21:17
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů