Roman_Jaromer napsal/a 07 Led 2021 - 17:02:
Pokud chcete jet někam do exotických krajin, potřebujete mít očkování na spoustu nemocí. Budete se taky hádat, že je to vaše svoboda se nechat naočkovat?
Buď tam chcete jet, tak se necháte naočkovat, abyste při návratu nezatáhli nějakou exotickou nemoc zpět.
..................
Modrak napsal/a 07 Led 2021 - 17:48:
Tak bohuzel jsi naprosto mimo a vubec nemas tuseni jak to funguje. Samozrejme existuje povinne ockovani pro cesty do nekterych rizikovych zemi. Ale to ockovani je povinne a kontrolovane pri vstupu do techto zemi, ne pri odjezdu z CR. Kazda zeme ma pravo dovnitr pustit jen koho uzna za vhodne.
...................
Teda tohle je už velká filozofie ;-) Ale když už teda komentujeme osobní svobodu a kdo ji pochopil a kdo ne, tak v tomhle případě a příkladu teda souhlasím s Romanem. Moje osobní svoboda a práva končí tam, kde začína osobní svoboda a práva druhé OSOBY. Tečka.
Takže z tohohle pohledu je úplně fuk, jestli mi přechod hranice nebo očkováni čehokoliv zakáže/přikáže česká nebo německá vláda a z jakého důvodu, obojí je špatně. Jediná osoba, která by měla právo mě v právech omezit, je německá babka, která se bude bát, źe se ode mě nakazí ;-)
Tohle je samozřejmě ideální a nereálná představa. Že jsou osobní práva lidi zakotvena v zákonech jednotlivých zemí je fakt, ale neznamená to, že je to správně. Koneckonců, za komančů byla taky osobní práva v zákoně nějak zakotvena, že....