Dejme tomu, že podíl každého škodlivého vlivu je 33%, takže celková škodlivost je 33 x 33 x 33 = 35937 %. Strašné.
Krásná matematika. Tak se dá dokázat cokoli. Připomíná mi to, jak celý týden pracuju na 100%. V pondělí na 10%, v úterý na 20%,...
Publikováno 23 prosinec 2020 - 9:44
Dejme tomu, že podíl každého škodlivého vlivu je 33%, takže celková škodlivost je 33 x 33 x 33 = 35937 %. Strašné.
Krásná matematika. Tak se dá dokázat cokoli. Připomíná mi to, jak celý týden pracuju na 100%. V pondělí na 10%, v úterý na 20%,...
Publikováno 26 prosinec 2020 - 16:20
Včera jsem byl s dětmi na keškách. Cestou zpět jsme projeli kouřem z pneumatik a děti začaly halekat, že to hrozně smrdí. Co smrdí? Já nic necítím...
Publikováno 26 prosinec 2020 - 16:41
Publikováno 05 leden 2021 - 23:25
Snad se nad tímhle článkem (a nad odkazovanými zdroji, další relevatní lze snadno dohledat) někdo aspoň zamyslí.
http://dfens-cz.com/...inu-na-ncov-19/
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 06 leden 2021 - 7:21
Publikováno 06 leden 2021 - 9:32
Snad se nad tímhle článkem (a nad odkazovanými zdroji, další relevatní lze snadno dohledat) někdo aspoň zamyslí.
Ano to se mi líbí, doufám že se toho chytne spousta lidí a na mě se vakcína dostane ještě dříve. Můj kamarád, velký konspirátor a odmítač teď leží na JIPu a foukaj do něj vzduch a cpou všechny možný léky. Zůčastňoval se všech protestních akcí a samozřejmě bez roušky, protože to nenosí ani pan Klaus. Když jsem odmítnul jeho návštěvu u mě v dílně, tak jsem byl "přizdisráč" a zasranej komouš. A když teď to náhodou přežije, tak bude nadosmrti v problémech s dechem. Věk 55 roků, štíhlej sportovec, naprosto zdavej. Jó a na tom JIPu kolem něj poskakuje 24/7 nějakech 5 lidí, co by mohli léčit někoho potřebnějšího.
Publikováno 06 leden 2021 - 10:29
Dosud jsme měli dvě možné strategie - zabíjet lidi nebo zabíjet ekonomiku. Nově přibyla třetí - vakcína. Tak ať si to každý přebere.
Publikováno 06 leden 2021 - 11:38
Je vidět, že se když se chce, dá se napsat článek s jakýmkoliv vyzněním. Za mě jen houšť, jelikož bych chtěl dostat vakcínu co nejdříve.
Na tohle jsou dvě odpovědi:
1. Prima. Dobrovolných betatesterů je zapotřebí jako sůl.
2. Představ si, že máš kontraindikaci a nemůžeš být očkovaná. Stane se z tebe untermensch. Chceš jet do ciziny? Na test a do karantény. Chceš do kina? Na test. Chceš do hospody? Na test. Chceš do fitka? Na test. Jak dlouho to vydržíš, než rezignuješ? Rok, dva, pět let?
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 06 leden 2021 - 13:34
Publikováno 06 leden 2021 - 13:37
Jen ať vznikají články proti očkování, aby se na mě dostalo dřív. No to snad nemyslíte vážně. Nepřipadá vám to kapánek sobecké?
Já ve vakcíně vidím šanci na normální život. Tím, že to kvůli podobným článkům mnohem víc lidí odmítne, se tomu zrovna moc nepomůže.
Publikováno 06 leden 2021 - 13:53
taxoft: Díky za odkaz na článek. Líbí se mi jeho závěr - ať se každý rozhodne sám. Trochu mi připadá, že vláda nutí lidi skákat šipku do rybníka, kde je jen po kolena vody..
Publikováno 06 leden 2021 - 16:15
Fascinuje me, jak se podobne clanky tvari, ze obsahuji jen fakta a nic jinyho. Klasika. Zacnete do toho rejpat a zacnete se divit.
Podival jsem se na prvni deklarovanej fakt, ktery me zaujal - ze "účastníci bezpečnostních testů vakcíny dostali jen poloviční dávku".
Po precteni odkazanyho clanku zjistite, ze diky chybe dostalo mene nez 2800 lidi polovicni davku, dalsich 8900 pak uz dostalo plnou.
A protoze si nehodlam overovat kazdej uvedenej "fakt", u me tenhle nadhernej clanek skoncil.
Publikováno 06 leden 2021 - 16:17
Publikováno 06 leden 2021 - 16:46
Vy jste to dokázali přečíst celé? Já skončil někde tak na 10. řádku, to se nedá
To jsi dobrej. Mně stačil nadpis. Po přečtení Tvého příspěvku jsem tedy přečetl asi prvních 6 řádků. Trochu jsem na ten web mrknul. Co jsem zběžným pohledem zjistil:
1) V podstatě popírá pokus o vraždu Navalného, resp. vyvrací oficiální verze.
2) Honoruje Trumpa a článek z půlky prosince tvrdí, že vlastně vůbec není jisté, kdo americké volby vyhrál.
3) Piráti a celá koalice v Praze jsou to nejhorší, co mohlo Prahu potkat. Pokusem o upozornění na "kauzu" kávovar tomu fakt nasadili korunu.
4) Cituji: "ČT24 a podobná individua".
5) Z nadpisů článků mám pocit, že podle autorů a celého webu covid vlastně neexistuje.
6) Měli by si pořídit korektora.
To mi stačí. Za mě to má asi podobnou hodnotu jako třeba Parlamentní listy. Uf. Sdílení takových webů bych čekal od lidí na intelektuální úrovni seedcorpa. Zrovna od taxofta, kterého mám za velice chytrého člověka s širokým rozhledem napříč obory, bych tohle nečekal.
Tento příspěvek byl upraven od MiroslavRouta: 06 leden 2021 - 16:50
Publikováno 06 leden 2021 - 17:57
Jo, dfens ma podobnou hodnotu jako parlamentni listy, a jako vetsina dalsich medii. O clanek vubec nejde. Jde o neco jinyho.
Cela ta ockovaci masirka mi pripomina masirku na vstup do EU. I tenkrat byla politiky vytycena jedina spravna cesta, ke ktere je treba kazdeho donutit. I tehdy sly stranou racionalni argumenty, verejne penize se pouzily ne na osvetu, a diskuzi, ale na zcela jednostrannou masaz. Kdo se odvazil mit opacny nazor nez ten "spravny" byl dehonestovan. Dnes kdo ma pochybnosti o ockovani, je vrah duchodcu. Tenkrat kdo mel pochybnosti, tak byl komous ktery nechce abysme se meli jak v Nemecku. Racionalni argumenty nikdo slyset nechtel. Uplynulo nejakych 15 let, nez te stadni vetsine zaclo postupne dochazet ze ta mensina tenkrat mohla ve spouste veci mit uplnou pravdu, a ze realita je v nekterych vecech jeste mnohem horsi, nez si tenkrat ti odpurci dovedli predstavit. Dnes je spousta lidi u kterych kdyz na to jejich tehdejsi vhozeni hlasu do urny dojde rec, tak otevrene priznaji ze se tenrat hrube mylili, nedokazali raconalne vyhodnotit o co jde a dnes by postupovali jinak.
S tim ockovanim je to podobny. Nemusi to nutne dopadnout stejne, ale taky muze. Duvodu k pochybnostem je docela dost. Uz treba jen fakt ze vyrobci vakciny se predhaneji v ucinnosti a deklaruji ji jako neuveritelne vysokou (mnohem vyssi nez byva u podobnych veci zvykem) vzbuzuje znacne pochybnosti o tom jak pravdive informace se nam podsouvaji. Dalsi vec treba je ze vakcina nechrani proti nakazeni ani proti prenosu, jen snizuje mozne nasledky. Toto oficialne deklaruji i vyrobci. Pokud by ale toto byla pravda, docela to zpochybnuje podstatu plosneho ockovani (zejmena pak povinneho) a nebyl by celkem duvod lidi bez ockovani exkomunikovat, protoze i ti ockovani sice covid snaze preziji, ale neznamena to ze ho nebudou prenaset. O eventualnich vedlejsich ucincich ani nemluve, snad nikdo soudny si nemuze myslet ze je prusvih vylouceny, kdyz nikdo z principu nemel sanci to dlouhodobeji testovat. Atd., atd. Naopak co je naprosto zjevne je, ze jsou za tim obrovske penize a eventualni tlaky na to aby se z toho vyzdimalo co nejvic muzou snadno prevazit nad skutecne racionalnim hodnocenim veci.
Tim chci rict pouze to, ze ti co maji ve vecech naprosto jasno, vidi sama jasna a primocara reseni a o nicem nepochybuji, mohou byt casem ponekud prekvapeni v konfrontaci s tim jak se skutecnost vyvine. A ze to ve finale nemusi dopadnou tak, jak jim to mainstream prezentoval. Oficialni strategie vlady v tehle vecech neni o nic verohodnejsi a podlozenejsi fakty nez tenhle clanek, a to at uz se jedna o opatreni lekarsko-hygienicka, nebo treba ekonomicka. Pokud v nekom postupy jako zakaz piti kavy, nebo zvysovani vydaju za soucasneho snizovani prijmu (zcela neopodstatneneho, jako treba u snizeni spotrebni dane na naftu) za situace kdyz je stat financne v krizi a mel by postupovat zcela opacne vzbuzuji vetsi duveru nez clanky na dfens, tak se bude casem divit podobne, jako se dnes divi jak je mozny ze to doslo tak daleko ze si nekdo svrchovanemu statu troufa nutit migranty ktere si sam pozval.
A jestli fakt nekdo ma za odborniky squadru Schillerova, Venezuela, Hamacek, Blatny co se uz tyden po nastupu blysknul protiustavnim navrhem zakona, Havlicek ktery chce delit lidi na dve kategorie (bude i povinna hvezda na kabatu?) a vrchni STBak Bures a ma predstavu ze zrovna tito lide maji jako hlavni zajem nase blaho, a ne neco uplne jineho, tak to teda pak jsme fakt v haji.
Ockujte se jak chcete nebo nechcete. Ale neberte lidem s opacnym nazorem pravo ten nazor mit. Neni az tak vyloucene ze pravdu maji oni.
Publikováno 06 leden 2021 - 18:27
Fascinuje me, jak se podobne clanky tvari, ze obsahuji jen fakta a nic jinyho. Klasika. Zacnete do toho rejpat a zacnete se divit.
Podival jsem se na prvni deklarovanej fakt, ktery me zaujal - ze "účastníci bezpečnostních testů vakcíny dostali jen poloviční dávku".
Po precteni odkazanyho clanku zjistite, ze diky chybe dostalo mene nez 2800 lidi polovicni davku, dalsich 8900 pak uz dostalo plnou.
A protoze si nehodlam overovat kazdej uvedenej "fakt", u me tenhle nadhernej clanek skoncil.
Já si tak zas cvičně rozklikl hned první odkaz v článku o průzkumu zájmu o vakcínu. Jednak je zajímavé, ze průzkum je z přelomu října a listopadu, tedy v této překotné době až ne tak aktuální , o tom ale v článku není zmínka. A když jsem se proklikal k nějakým obrázkům z toho průzkumu, tak jsem zjistil, že 32+29 je 64 :-) Ale třeba to jen špatně chápu .Takže i za mě palec dolu...
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 06 leden 2021 - 18:36
Modráku, máš v mnohém pravdu, i když třeba při tom hlasování o vstup do EU byla EU úplně jiná než teď. Ale k tématu: Jasně, ať se každý nechá nebo nenechá očkovat podle svého svědomí, ale jaké vidíš řešení toho koroňáckého průšvihu? Já vidím nejnadějnější (ač určitě ne všespasitelné) řešení vakcínu včetně všech rizik z toho vyplývajících. Zkrátka je to pro mě nejlepší řešení ze všech špatných.
Publikováno 06 leden 2021 - 19:25
Modráku, máš v mnohém pravdu, i když třeba při tom hlasování o vstup do EU byla EU úplně jiná než teď. Ale k tématu: Jasně, ať se každý nechá nebo nenechá očkovat podle svého svědomí, ale jaké vidíš řešení toho koroňáckého průšvihu? Já vidím nejnadějnější (ač určitě ne všespasitelné) řešení vakcínu včetně všech rizik z toho vyplývajících. Zkrátka je to pro mě nejlepší řešení ze všech špatných.
EU byla uz tenkrat uplne stejna jako ted, jen to nebylo jeste tak do oci bijici. Ale ty procesy byly davno nastartovany a kam to smeruje bylo jasny a nikdo se tim netajil. Jen to lidi nechteli videt. Jinak paralela je az neuveritelna. Nez jsem to stihnul napsat, tak uz tu mame tu ukazkovou masirku. https://www.idnes.cz...622_domaci_vank. Nikdo nediskutuje o problemu, zase jde jen o to lidi zmasirovat a vmanipulovat kde je nekdo chce mit.
Jinak ja reseni nevidim. Kdyz to mam rict natvrdo, tak podle me je to vetsi prusvih nez si lidi dovedou predstavit. V podstate zatim se vse miji ucinkem. Treba ta vakcina nejak pomuze, doufam ze jo, ale byl by to docela zazrak kdyby to fakt fungovalo. Vzdyt se ani nevi jak dlouho bude pusobit. Jestli to vysumi za pul roku, tak nebudeme delat nic jinyho nez se periodicky ockovat furt dokola. Treba to vydrzi dele. Ale upinat se k tomu jak nejakymu jasnymu a definitivnimu reseni je blbost. Muze to dost zfailovat. Muze se to ukazat jako stejne neucinny, jako plosny testovani, ktery jisti silenci prosazovali a ktery nevede vubec k nicemu, jen k vyhazovani penez.
Muj odhad je ze se s tim bude bojovat postupne ruznymi opatrenimi z nich zadne nebude vec skutecne resit s plnou paradou, az si to casem nejak sedne. Lidi ktery to ma zabit tak to zabije, odolnejsi prezijou a probehne normalni darwinovska evoluce a zbyde z toho bezna nemoc jakych mame spoustu, ale nejsou zadna velka hrozba. Naucime se s tim zit. Bude to existovat, ale nebude to takovej masakr jako je to ted. Tohle mi prjde nejpravdepodobnejsi. Rozhodne pravdepodobnejsi nez mezni scenare jako ze vychcipeme vsichni, nebo ze si pichmeme zazracnou vakcinu a tim to bude odbyte provzdy. A docela dulezity je aby to civilizace prezila i ekonomicky. To co se deje ted je dlouhodobe neudrzitelny. Pokud to dozeneme k ekonomickymu rozvratu ktery povede k anarchii, muzou nasledny skody bejt mnohem vetsi nez co napacha covid. A to vcetne poctu mrtvejch. Mrzuty na tom je ze to ridej lidi kteri evidentne nemaji zadnou soudnost. Otazka je jestli ale kdyby se tam nasadili kompetentnejsi, tak jestli vubec by zmohli neco vic, nebo by to dopadlo stejne. Je strasna spousta veci v cem bych postupoval uplne jinak nez vlada, protoze fakt se dela spousta totalnich kravin. Ale v tomhle pripade si vubec nejsem jistej jestli jiny postup by zarucil lepsi vysledek. Ekonomicky jiste, tam nepochybuju, to delaj fakt uplne diletantsky. Ale po ty epidemiologicky strance mam cim dal vic pocit ze je to docela bezmoc. Urcite by tomu ale pomohla vetsi soudnost a zodpovednost jednotlivcu, nez nesmyslna likvidacni narizeni ktera pachaji silene skody a stejne nemaji velky respekt a pravdepodobne ani efekt. Ale fakt nevim. Uvedom si ze dodnes nikdo nema seriozni data jak se to siri. Co je nejrizikovejsi a co je v pohode. Ani po roce nevime jestli vubec ma nejaky smysl drzet zavrene plosne vsechny bezne obchody. Nevi to nikdo, ale zavrene jsou. U skol je to asi evidentni, tam to riziko vidim velky. Ale obecne proste nevime. Ale treba co vidim kolem sebe v prumyslu, tak firmy do znacny miry kaslou na to co jim vlada narizuje, delaji si opatreni sami vlastnim rozumem, v necem prisnejsi, ve necem mene, a jsou schopni funkcnost celkem udrzet. Proste kde se lidi chovaji racionalne, celkem to jde. Ale to nedelaji takove kraviny, jako ze me de facto donuti pouzivat v samosce ochmatanej vozejk, i kdyz jdu jen pro dve veci ktery bych mohl vzit do ruky, pipnout je bezkontaktne u samoobslusny poklady a vypadnout. Spousta tech veci nedava vubec zadnej smysl. Opatreni jsou blby a kontraproduktivni. Jenze lidi jsou jeste blbejsi, takze kdyz se veci nechaji osudu, dopadnou jeste hur nez kdyz se ridi temi nesmyslnymi narizenimi. Viz ten lubbezuv kamos. Ale zase na druhou stranu ja mam ve svem uplne nejblizsim okoli vlastne jen jednoho cloveka co to mel. A ten zrovna patri mezi ty nejopatrnejsi, zadny zbytecny rizikovy veci nedelal, zije sam, neni nijak spolecenskej, bydli sam, chodil jen z domova do prace a zpatky + nejnutnejsi nakupy + obed (pokud na nej slo jit), vyhejbal s vsem zbytecnejm kontaktum, chodil do ty prace pesky a nevlezl ani do MHD, polejval se dezinfekci atd, a stejne to koupil zrovna on, ani nevedel odkud. Proste je to marnost.
Publikováno 06 leden 2021 - 19:26
Dalsi vec treba je ze vakcina nechrani proti nakazeni ani proti prenosu, jen snizuje mozne nasledky. Toto oficialne deklaruji i vyrobci.
Prosím o uvedení zdroje.
Publikováno 06 leden 2021 - 19:57
Chcete se nechat očkovat co nejdřív? Začněte se rychle přežírat.
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů