Přejít na obsah

Fotka

Stator 2.3

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
614 odpovědí na toto téma

#41 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 348 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2021 - 22:02

VasaM napsal/a 02 Led 2021 - 20:26:

Ještě jsem se chtěl zeptat, ohledně odznáčku autora. Nebylo by lepší místo FoundCachesCount použít FoundCachesCount? Dávalo by to přesnější výsledky a zároveň by se tím vyřešila i absence logu u LABek...

Nerozumím ... jo aha možná jo chybí tam odpočítat lab keše (jo to mi uniklo) opravím

• 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#42 VasaM

VasaM

VasaM

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2021 - 22:19

gord napsal/a 02 Led 2021 - 20:56:

Druhy ano. Vektorove mapy, jak jsme je prevzali, to neumoznuji. Prioritou bylo dostat mezi lidi mraky zmen a opravy zejmena kvuli labkam. SVG mapy dodelane nejsou. Mam nejakou myslenku, jak tam ty zkratky dostat, ale zatim jsem to ani nezkousel.

Díky za odpověď. Zatím zůstanu u starých a počkám si na další verzi. Jen ještě ta Evropa, nebo další mapy s hvězdičkou. Ty momentálně nefungují nebo je chyba někde u mě?

DrakMrak napsal/a 02 Led 2021 - 21:01:

To fakt už je klikotoč a nikdo to nepoužije...

Souhlasím. Už koukám na zdroják a u sebe si to zatím nějak upravím, ať mi tam nestraší...

DrakMrak napsal/a 02 Led 2021 - 21:02:

Nerozumím ... jo aha možná jo chybí tam odpočítat lab keše (jo to mi uniklo) opravím

Mohl jsem být konkrétnější. Šlo mi o řádek 1122 v souboru CalcBG.Stator.pas.

• 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#43 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 348 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2021 - 22:25

VasaM napsal/a 02 Led 2021 - 21:19:

Díky za odpověď. Zatím zůstanu u starých a počkám si na další verzi. Jen ještě ta Evropa, nebo další mapy s hvězdičkou. Ty momentálně nefungují nebo je chyba někde u mě?

Souhlasím. Už koukám na zdroják a u sebe si to zatím nějak upravím, ať mi tam nestraší...

Mohl jsem být konkrétnější. Šlo mi o řádek 1122 v souboru CalcBG.Stator.pas.

1122 upraven - vyhozeny z toho Labky (uniklo mi to)

1. Value := Value/(StrToInt64(GlobalVarGet('FoundCachesCount',false))-StrToInt64(GlobalVarGet('Calc_CacheLabCount',false)));

• 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#44 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2021 - 23:48

Díky všem tvůrcům za nový Stator.
Měl bych tři dotazy, předpokládám že je chyba spíš u mně:
1) MyLogsLengthStats
Statistiku dle logů. Ta je ale, oproti ostatním, podivně řazena dle "Rozsahu slov" místo % ... to nevím jak ovlivnit.

2) FindsByOwner
Statistika nalezu dle autorů keše. Sloupec autorů je prazdny...
A při geneorvání mi Stator hlási "Pormiňte, ale podpora Geocaching Lie byla ukončena! Použijte místo něj Geocaching API.

3) MapGenFromTag
Mapka vylovenosti Prahy (nastaveno PA mesto - mestse castiú, v GG pridan sloupec s hodnotou TAG CZ: Mestska cast ... ale mapka se nevygeneruje.

Byla by rada? :)

Tento příspěvek byl upraven od brazajar: 03 leden 2021 - 0:22

• 0

Díky.

Jarda (brazajar)

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+  s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     

#45 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 0:10

Jak se používá modul QTHMap? Vygeneruje mi to jen vlaječku a počet obsazených lokátorů, ale mapu ne, misto ní mám jen prázdné místo velikosti mapy. Tagy QTHLocator mám v celé databázi. Bohužel podrobnější popis jsem nikde nenašel.

Vytvořil jsem si novou záložku QTH a do ní jsem vložil modul QTHMap a nastavil jsem Country=Czechia, víc toho stejně nejde nastavit.

• 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#46 VasaM

VasaM

VasaM

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 0:20

DrakMrak napsal/a 02 Led 2021 - 21:25:

1122 upraven - vyhozeny z toho Labky (uniklo mi to)

1. Value := Value/(StrToInt64(GlobalVarGet('FoundCachesCount',false))-StrToInt64(GlobalVarGet('Calc_CacheLabCount',false)));

Dík za opravu. Zároveň jsem si u sebe v badgenu udělal výjimku pro ty státy, které zatím nemají členění a doplnil si je ručně. Pokud by to někoho zajímalo, můžu zkusit sepsat nějaký návod...

• 0

#47 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 891 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 8:26

DrakMrak napsal/a 02 Led 2021 - 15:01:

Badges.CountOfRegions.ini

Známé sekce - doplněno (doplním na server a nová verze se sama stáhne - dělá se to jednou denně takže zítra) - jinak jde ručně doplnit

[geoget-polygons]
Austria=AT Land,9
Bulgaria=BG oblast,28
Croatia=HR zupanija,21
Czechia=CZ kraj,14
Denmark=DK region,5
Estonia=EE maakond,15
Finland=FI maakunta,18
Greece=GR region,14
Hungary=HU megye,20
Kosovo=XK rajoni,7
Liechtenstein=LI Wahlkreis,2
Lithuania=LT apskritis,10
Luxembourg=LU canton,12
Latvia=LV novads,26
Switzerland=CH Kanton,26
Iceland=IS hluti,8
Romania=RO judetul,43
Serbia=RS okrug,5
Slovenia=SI regija,12

Ještě

Andorra=AD parroquia,7

Jinak také děkuji za stále se vylepšující plugin.

• 0

#48 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 836 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 8:37

Ještě bych se chtěl zeptat na mapy. Nově se mají používat ty svg? Zatím se mi nepovedlo je asi správně nastavit, např. neukazují počty nálezů v ploše mapy, jen v tabulce vedle. Je to chyba, nebo vlastnost? Dál se mi nepodařilo udělat mapu okresů, píše to, že mapa nenalezena. Dělám to jen v náhledu, na profilu to mám postaru.

• 0

#49 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 891 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 9:13

DrakMrak napsal/a 02 Led 2021 - 15:01:

Badges.CountOfRegions.ini

Známé sekce - doplněno (doplním na server a nová verze se sama stáhne - dělá se to jednou denně takže zítra) - jinak jde ručně doplnit

[geoget-polygons]
Austria=AT Land,9
Bulgaria=BG oblast,28
Croatia=HR zupanija,21
Czechia=CZ kraj,14
Denmark=DK region,5
Estonia=EE maakond,15
Finland=FI maakunta,18
Greece=GR region,14
Hungary=HU megye,20
Kosovo=XK rajoni,7
Liechtenstein=LI Wahlkreis,2
Lithuania=LT apskritis,10
Luxembourg=LU canton,12
Latvia=LV novads,26
Switzerland=CH Kanton,26
Iceland=IS hluti,8
Romania=RO judetul,43
Serbia=RS okrug,5
Slovenia=SI regija,12

Ještě jsem narazil na malou nesrovnalost u Lucemburska. To má dva tagy:

LU district - kraj

LU canton - okres

V souboru Badges.CountOfRegions.ini by asi tedy mělo být Luxembourg=LU district,3

• 0

#50 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 162 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 9:14

VasaM napsal/a 02 Led 2021 - 21:19:

Mapy s hvezdickou nejsou.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#51 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 162 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 9:25

brazajar napsal/a 02 Led 2021 - 22:48:

2) FindsByOwner
Statistika nalezu dle autorů keše. Sloupec autorů je prazdny...
A při geneorvání mi Stator hlási "Pormiňte, ale podpora Geocaching Lie byla ukončena! Použijte místo něj Geocaching API.

3) MapGenFromTag
Mapka vylovenosti Prahy (nastaveno PA mesto - mestse castiú, v GG pridan sloupec s hodnotou TAG CZ: Mestska cast ... ale mapka se nevygeneruje.

Byla by rada? :)

Modul FindsByOwner pouzival hodnoty, ktere odporuji GDPR a GS je prestal poskytovat. Proto tento modul byl odstarnen. Pouzij FindsByAuthor. Pripadne me doplni/opravi DrakMrak.

Jaky modul na tu Prahu pouzivas, MapPinboard? (Sloupec s hodnotou tagu nema na mapu zadny vliv a nema nic spoplecneho se Statorem.)

• 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#52 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 836 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 10:09

Koukám, že svg mapy už používají SetFiltr, to by se mohlo hodit. Ale víc by se to hodilo u pinboardu, třeba si zobrazit puntíky - nalezené virtuálky, labky, nebo T5. Zatím to nechávám postaru.

• 0

#53 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 348 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 10:20

FindsByOwner - je odstraněná a náhradou je FindsByAuthor - jediný a podstatný důvod je, že se to díky GDPR nedá udělat, nelze získat ID ownera který si zakáže náhled do profilu povolí GDPR a tím celá statistika umřela :) a těch lidí je kupodivu celkem dost proto jsem se to ani nepokoušel předělat na nové API nemá to smysl... vznikne tam jeden superuživatel pod kterého se zařadí všichni s GDPR :) prostě tak... jediná možnost je FindsByAuthor ale to je taky nepřesné, protože u mnoha keší je fake jméno :) a není jak ho dekódovat na reálného Autora

Tímto statistiku dle autorů/ownerů prozatím považuji za uzavřenou není na to prostě šém-ham-foráš

• 0

#54 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 348 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 10:32

VasaM napsal/a 02 Led 2021 - 23:20:

Dík za opravu. Zároveň jsem si u sebe v badgenu udělal výjimku pro ty státy, které zatím nemají členění a doplnil si je ručně. Pokud by to někoho zajímalo, můžu zkusit sepsat nějaký návod...

Já bych ti doporučil odhodit si odznaky států kontinentů a detailního členění tak jak to mám já do speciál sekce nemotalo by se ti to mezi normální odznaky... v nastavení je na to položka (FlagsSeparetly = Yes) - je to přehlednější a nevadí ti pak ty diamanty/nediamanty - se státy prostě bude vždycky nějaký potíž... bude se to pořád nějak dopřesňovat, pořád je šance, že vzniknou nebo zaniknou atd protože svět se vyvíjí... odchází z EU, přichází do EU a další a další geopolitické změny :) a že už jsem jich pár zažil a změn nadělal... vlastně v BG se nejvíc drbu se státy :)

• 0

#55 martin_tulak

martin_tulak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 573 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 10:38

gord napsal/a 02 Led 2021 - 13:52:

Zkus timto souborem nahradit ten, co mas ted v adresari Common.

Ano, zafungovalo to, už mám ikonku tohoto typu keše správně. Díky.

• 0

#56 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 348 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 10:45

MikiHamza napsal/a 03 Led 2021 - 08:13:

Ještě jsem narazil na malou nesrovnalost u Lucemburska. To má dva tagy:

LU district - kraj

LU canton - okres

V souboru Badges.CountOfRegions.ini by asi tedy mělo být Luxembourg=LU district,3

Doplněno - opraveno a ještě chybělo Bělorusko - taky doplněno
Nová verze je na serveru takže by se měla stáhnout

• 0

#57 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 348 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 10:51

Solim napsal/a 02 Led 2021 - 23:10:

Jak se používá modul QTHMap? Vygeneruje mi to jen vlaječku a počet obsazených lokátorů, ale mapu ne, misto ní mám jen prázdné místo velikosti mapy. Tagy QTHLocator mám v celé databázi. Bohužel podrobnější popis jsem nikde nenašel.

Vytvořil jsem si novou záložku QTH a do ní jsem vložil modul QTHMap a nastavil jsem Country=Czechia, víc toho stejně nejde nastavit.

Mrkni na moje statistiky
-----------------------
S podkladovou mapou jsem chvilku bojoval ale zatím to vzdal ale ne úplně
Není to jednoduché... musí se udělat přesný výřez a nějak ho dostat do podkladu nicméně je problém, že ani pak to úplně nepasuje ony ty QTH obdélníky se směrem k severu nebo jihu mění velikostně a nějak to úplně nepasuje a tak jsem to zatím nechal takto s tím, že si pozvolna vyplňuješ čtveri prázdný prostor a pozvolna ti vzniká vlastně mnapa a doplnil jsem kliknutí na čtverec kde tě to pošle na reálnou mapu lokátorů a můžeš se podívat kde jsi a co chybí vedle...

Ber to jako první nástřel :) a moje hračičkování - kdysi to vzniklo jako věc pro hru GeoSpy pro GeoGet a líbilo se mi to a tak jsem prostě udělal něco z toho pro geocaching... pořád to mám rozdělané tak třeba se to dál dotesá a rád přijmu i návrhy co dál :)

• 0

#58 VasaM

VasaM

VasaM

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 10:53

DrakMrak napsal/a 03 Led 2021 - 09:32:

Já bych ti doporučil odhodit si odznaky států kontinentů a detailního členění tak jak to mám já do speciál sekce nemotalo by se ti to mezi normální odznaky...

O té možnosti vím, ale není to úplně to, co bych chtěl :). Každopádně jak jsem psal, pro sebe jsem to vyřešil úpravou zdrojáku, kdy jsem pro tyto státy vyřadil SQL dotaz a místo něj vložil ručně spočítané hodnoty, takže mi vše funguje tak, jak by mělo. Jen si musím pohlídat aktualizaci statoru a případnou novou návštěvu daných zemí ;)

• 0

#59 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 348 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 10:55

VasaM napsal/a 03 Led 2021 - 09:53:

O té možnosti vím, ale není to úplně to, co bych chtěl :). Každopádně jak jsem psal, pro sebe jsem to vyřešil úpravou zdrojáku, kdy jsem pro tyto státy vyřadil SQL dotaz a místo něj vložil ručně spočítané hodnoty, takže mi vše funguje tak, jak by mělo. Jen si musím pohlídat aktualizaci statoru a případnou novou návštěvu daných zemí ;)

Jasný, všem nevyhovím :) vím, že to není dokonalé a nebylo od začátku co ty vlajky vznikly... proto doporučuju to oddělit :) ale chápu, že to chceš jinak tož je to na tobě...

• 0

#60 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 891 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2021 - 11:15

DrakMrak napsal/a 03 Led 2021 - 09:45:

Doplněno - opraveno a ještě chybělo Bělorusko - taky doplněno
Nová verze je na serveru takže by se měla stáhnout

Tak jsem si ještě jednou zkontroloval to Lucembursko, a možná je to nakonec přece jen jinak.

Podle současného členění se Lucembursko dělí na 12 kantonů, tomu odpovídá ten tag LU canton.

Do roku 2015 bylo navíc členění na 3 distrikty, což je ten tag LU district, který by už asi měl být zrušen, a měl by zůstat pouze ten tag LU canton, podle kterého by mělo být určováno splnění badge. Takže to původní bylo v pořádku. Poprosím zase o vrácení, a zároveň se omlouvám za způsobené zmatky. Na project-gc je to také tak.

• 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama