mpik, on 04 Dub 2021 - 15:54, said:
Něco podobného má v sobě A:drake a někdo to využívá i v terénu. Tj. dokáže z listingu vykopírovat vzorec, dát ho kam patří, normalizovat (automaticky), do poznámky napsat hodnoty a vytvoří to přímo waypoint s vypočítanými souřadnicemi. Mimochodem, ukládá se to ke keši, takže pokud si to nepřemažu aktualizací (tj. přenesu si to do Geogetu), vydrží mi to tam rok, než se k tomu třeba dostanu příště. Jsou problémy s některými nestandardně napsanými vzorečky nebo hodnotami (AB se nenásobí, ale A nebo B může být dvojciferné a dá se vymyslet hodně různých variant). Tento řešitel je na webu, uložím si ho do záložek, ale spoléhat budu pořád na tužku a papír. I s nebezpečím, že když něco nedodělám a vrátím se k tomu za rok, už ten papír nenajdu. Mimochodem, kdysi mě dost vytrestala kalkulačka v Oregonu. Nedodržuje prioritu operací a poslala mě do háje. Už jsem chtěl nosit malou kalkuklačku, ale s telefonem je to už zbytečné. Ale většinou na papíře spočítám rychleji. A hlavně když se jde série a čísla slouží pro finálku, která může být na mapě daleko, pořád bych se musel přepínat, na papíře je to hned.
hlavsic, on 04 Dub 2021 - 16:07, said:
Locus ma take podobnou funkcionalitu. Krome toho, ze umi zpracovat vzoreckem, tak zaroven umi dany vypocteny waipoint poslat do Locusu a zobrazit na mape......
dejwy, on 04 Dub 2021 - 16:22, said:
Nejde přímo o Locus, ale o jeden jeho plugin s názvem Solver/Řešitel.
mirek454, on 04 Dub 2021 - 16:43, said:
Pro Android používám Go(x)°
Vzorečky si většinou předpřipravím doma - nakopíruju z listingů a v terénu už jen doplňuju. Mohu si takto v průběhu času procházet jednotlivé stage multin, postupně je do vzorečků doplňovat a nemusím si tedy psát žádné poznámky ani do keší ani na papír.
Používám už pár let a naprostá spokojenost. Jednou jsem jen ze zvědavosti vyzkoušel a už bez toho nedám ani ránu
Ano, vím, že existují alternativy. Ale buď nezvládají rozmanité záludnosti, které jde vymyslet nebo tyto aplikace nejsou pro platformu iPhone, kterou osobně používám. Naopak velkou výhodou je to, že aplikaci jde využívat všude, kde je prohlížeč (PC, mobil, tablet, ...). Tedy dají se tím řešit i mysterky od stolu bez toho, že bych sahal po mobilu... Tužku a papír mám také rád, protože to mám plně pod kontrolou, ale u tohoto jsem si zvykl na jednoduchost, která mi v 95% funguje a nemusím už dále nic počítat (dobře se na to zvyká).
Třeba toto je lahůdka a se solverem to je práce na pár kliknutí... Nemusím si nikde "bokem" značit 12 výsledků zastávek a pak dosazovat do všech vzorců...
A = N - L - K + R
B = K - T
C = J + P
D = (I * L) - L - N + S - R
E = J - O
F = (M * O) / (S + U)
Výsledek vypadá takto...
Závěrem bych jen napsal, že věřím, že spousty z vás má nějaké své řešení, ale pokud to pomůže jen pár lidem, tak ta práce nepřijde v niveč.