Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#401 mlog

mlog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 261 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 17:19

martinracek26 napsal/a:

zemekoulani napsal/a:

Vidíš a já to zas typicky dělám tak, že jedu autem, telefon v držáku, zobrazenou mapu a pěkně vidím, kolem jakých krabic se pohybuju... Řekl bych "vyzkoušej to a nebudeš chtít nic jiného", ale to by teď vyznělo fakt divně... ;)

Přesně tenhle způsob právě taky používám.

Pokud bych telefon používal jako hlavní přístroj na hledání, pokud bych se pohyboval po předem neznámých lokalitách, pokud by všude bylo spolehlivé online spojení, pravděpodobně bych to používal asi taky tak.
Ale...
Doby, kdy jsem nevěděl, kde budu ten den večer už jsou naštěstí pryč. V oblasti, kudy jezdím do práce už není co cestou na telefonu sledovat, oblast je prázdná, rozuměj vysbíraná. A to jezdím docela daleko, několika různými trasami. Takže bych ten váš způsob opravdu nevyužil.
Jako hlavní navigaci na kešky mám Oregon, kde mám jako GPX uloženu vždy oblast, kde vím, že se budu pohybovat. Tu si připravím z GSAKu. Navíc v autonavigaci mám jako POI body uloženou celou republiku.
C:geo používám spíš jen jako doplněk, když se chci podívat na podrobnosti nebo nejčerstvější stav kešky a logy. Stejně tak můžu použít oficiální aplikaci od Groundspeaku, ale to c:geo mi vyhovuje trochu víc.
Ale jak už jsem psal, jsou pořád oblasti, kde sice chytnu signál, ale data ani náhodou. Zákon schválnosti funguje spolehlivě a už se mi několikrát stalo, že jsem si chtěl něco ověřit a nanačetlo se nic.
A až někdy zase (jestli vůbec) bude vámi popisovaná funkce v provozu, určitě ji vyzkouším, ale obávám se, že se stejně vrátím ke svému způsobu.
Jsem v určitých věcech tak trochu konzervativní...
  • 0

#402 ARKTici

ARKTici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 19:16

Vyšla nová verze - zkuste.
  • 0

#403 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 19:17

Jen tam dali upozornění, že live mapy nefungují a musí se hledat přes nejbližší.
  • 0

#404 ARKTici

ARKTici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 19:26

Přesně tak, na tahu je gs.
  • 0

#405 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 19:28

HaLuMa napsal/a:

zemekoulani napsal/a:
Suktečně??? Dej mi prosím tip na jedinou, která umí zobrazovat keše, které si sama načítá, přímo v mapě. O takovou vážně stojím, ale žádnou takovou jsem zatím nenašel! Předem díky za pomoc.

A co treba ty originalni od Groundspeaku, o kterych tvrdis, ze to neumi? A jinak skoro vsechny mobilni aplikace, ktere podporuji Geocaching Live. Primo na geocachingovem webu mas jejich seznam, tak si je sakra projdi!

Moc pěkně vykřikuješ, ale žádný konkrétní tip jsi nedal. Ofiko aplikace od GS to neumí a, jak jsem prve psal, ani žádnou jinou, která vy to uměla jsme nenašel.
Můžeš být tedy konkrétní a napsat: "ta a ta aplikace umí načítat a zobrazovat online keše přímo v mapě" ?
Předem díky za nezbytečný příspěvek.
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#406 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 19:53

Vsechny Geocaching Live aplikace jaksi z principu pracuji s online daty primo na geocaching.com serveru. Je to podstata Geocaching Live rozhrani. A toto Geocaching Live rozhrani ani neumi vypisovat kese jinak, nez v okoli nejakych souradnic. Tak k cemu by toto rozhrani ti vyvojari mobilnich apliakci asi tak pouzivali? A tak, chte-nechte, vypsat si (a zobrazit na mape) kesky v okoli tve aktualni pozice je prirozena vlastnost techto aplikaci. Na 100% to umi ty oficialni, uz od sve prvni verze pro iPhone. To bylo to uplne prvni, co ty oficialni apliakce vubec umely. Kdyz chces konkretni priklad, tak treba ulohu "stahni mi a ukaz na mape vsechny kesky v okoli" tutove umi treba PocketDrake. Ale ten na tom mnou odkazovanem seznamu podporovanych aplikaci taky byl, vid? Tak ti nejak nevim, co tady tou svatou valkou za jedinecnosti c:geo vlastne sledujes?
  • 0

#407 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 20:06

HaLuMa napsal/a:
Kdyz chces konkretni priklad, tak treba ulohu "stahni mi a ukaz na mape vsechny kesky v okoli" tutove umi treba PocketDrake. Ale ten na tom mnou odkazovanem seznamu podporovanych aplikaci taky byl, vid?

Tak ti nejak nevim, co tady tou svatou valkou za jedinecnosti c:geo vlastne sledujes?

Buď neumíš číst, nebo se neumím vyjádřit.
Takže opakuji. Žádná z vyzkoušených aplikací neumí zobrazit keše tak, že si je bude postupně sama načítat do mapy, podle toho, jak se pohybuješ.

Ostatně, přečti si znovu svou odpověď... Píšeš: "stahni mi a ukaz na mape vsechny kesky v okoli"

Ale já nechci "stáhni a ukaž", ale já chci "ukazuj pořád znovu a stahuj si, podle toho, jak já se pohybuju"

Ještě jednou a po lopatě:
1) jedu a mám zobrazenou mapu
2) dostanu se z mapy
3) aplikace sama načte nové mapové podklady a keše a zobrazí je v mapě
4) opakuje se 1-3 stále dokola

Chápeš ten rozdíl???
  • 0
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#408 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 20:31

Chapu ten rozdil, ale take chapu neprakticnost tohoto reseni. Vyzaduje to prakticky neustalou datovou komunikaci. Zatimco moje reseni, ktere umi kdekodo, znamena, ze nekam prijedes, natahnes si behem male chvilky kese v okoli klidne i dvaceti kilometru, a pak te uz nejake postupne dotahovani netrapi, protoze vsechno v okoli, co mas v realnem dosahu, uz mas v mobilu stazene. A navic je ti jedno, ze treba za kilometr vlezes do oblasti, kde tvuj mobil nebude mit signal.
  • 0

#409 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 20:47

HaLuMa napsal/a:
Chapu ten rozdil, ale take chapu neprakticnost tohoto reseni. Vyzaduje to prakticky neustalou datovou komunikaci.

Zatimco moje reseni, ktere umi kdekodo, znamena, ze nekam prijedes, natahnes si behem male chvilky kese v okoli klidne i dvaceti kilometru, a pak te uz nejake postupne dotahovani netrapi, protoze vsechno v okoli, co mas v realnem dosahu, uz mas v mobilu stazene. A navic je ti jedno, ze treba za kilometr vlezes do oblasti, kde tvuj mobil nebude mit signal.

Aha. Takže obhajuješ něco, co používáš Ty... Ano, chápu výhody (a je-li to efektivní, tak jich i využívám), ale Ty si naopak neuvědomuješ jak praktické je (nebo za určitých situací může být) "moje" řešení... Čili nesuď, cos sám nevyzkoušel... Datová komunikace mne naprosto netrápí...

Takže rekapitulace: jiný program než c:geo, který by toto uměl neznáš, že? A to bylo řečí...

Ještě jednou děkuji za "přínosný" příspěvek :@
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#410 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 21:53

jsi fakt desne prijemny, a jakakoliv vecna diskuze s tebou je vylozene potesenim. :| Zkus se alespon zamyslet nad tim, proc nikdo jiny ten stejny zpusob, co ma c:geo, neudelal taky? Mozna jen vsichni ostatni autori vsech tech ostatnich aplikaci usoudili, ze to az tak vyhodny zpusob neni, a to dokonce i kdyz maji legalni technicke prostredky, aby to udelali taky? Cim si to vysvetlujes ty? ;)
  • 0

#411 yeppi

yeppi

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 22:23

Musím souhlasit s zemekoulani. Dělám to úplně stejně. Když jedu někam do neznámých míst, stáhnu do offline keše na místě určení. Ale cestou se přes aktivní mapu koukám na krabičky podél cesty. A když je nějaká drive-in, nebo jsem třeba najel nějaký čas navíc, tak odbočím a stavím se pro krabičku. A obrovská výhoda c:geo je v tom, že tam mám 100% aktuální info podle CG.com. Dřív jsem si taky nahrával z Geogetu do Oregona, velké množství keší, ale na to se vůbec nedá spolehnout. Ač oficiální aplikace vypadá hezky a připadá mi přehlednější a rychlejší než c:geo, tak aktivní mapu nikdo jiný nemá....
  • 0

#412 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 22:37

HaLuMa napsal/a:
jsi fakt desne prijemny, a jakakoliv vecna diskuze s tebou je vylozene potesenim. :|

Zkus se alespon zamyslet nad tim, proc nikdo jiny ten stejny zpusob, co ma c:geo, neudelal taky? Mozna jen vsichni ostatni autori vsech tech ostatnich aplikaci usoudili, ze to az tak vyhodny zpusob neni, a to dokonce i kdyz maji legalni technicke prostredky, aby to udelali taky? Cim si to vysvetlujes ty? ;)

OK. Já se zkusím zamyslet a Ty prosím na mne reaguj jen pokud máš odpověď na mou otázku. Děkuji za pochopení a tímto s Tebou další diskuzi končím.
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#413 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 22:40

yeppi napsal/a:
Musím souhlasit s zemekoulani.
Dělám to úplně stejně. Když jedu někam do neznámých míst, stáhnu do offline keše na místě určení.
...
Ač oficiální aplikace vypadá hezky a připadá mi přehlednější a rychlejší než c:geo, tak aktivní mapu nikdo jiný nemá....

Ano, taky jsem to takhle vyhodnotil... Mám Dakotu, i kopici aplikací v HTC, ale na aktivní mapu c:geo zatím nic nemá.
Doufám, že autor tohoto skvělého programu, navzdory tomu, co GS poslední dobou převádí, vytrvá a udělá aktualizaci. Jak jsem psal výše, tohle je aplikace, za kterou jsem ochoten zaplatit.
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#414 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 22:51

Podle posledních informací zprovozní znovu live mapu, ale pozice keší nebude přesná (+-50m) a všechny keše budou vypadat jako mysterky. Po načtení konkrétní keše se načte i skutečná pozice a typ a to už by mělo na mapě zůstat. No a měli by to uvolnit během 2-6 týdnů. Nedivím se carnerovi, že na vývoj v takových podmínkách rezignoval.
  • 0

#415 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 22:54

Stranger42 napsal/a:
Podle posledních informací zprovozní znovu live mapu, ale pozice keší nebude přesná (+-50m) a všechny keše budou vypadat jako mysterky. Po načtení konkrétní keše se načte i skutečná pozice a typ a to už by mělo na mapě zůstat. No a měli by to uvolnit během 2-6 týdnů. Nedivím se carnerovi, že na vývoj v takových podmínkách rezignoval.

Díky za informaci. Holt budeme muset vyčkat a doufat, že se na to nevybodne... Ostatně, taky se mu nedivím...
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#416 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 23:28

No právě že carnero se na to vybodl už vloni. Teď na c:geo dělá víc lidí ze světa. A jen doplním, že automatické zobrazování keší na mapě umí taky slovenský Columbus, ale ten je teď taky "nemocný" stejným příznakem. Zkusil jsem i demo Neongeo, které je v seznamu na GC.com, ale na live mapě se mi ukázalo jen pár tradiček. Navíc pro BM má omezení stažení 3 (slovy tří!) detailů keší za den... Takže šlo hned pryč :-)
  • 0

#417 Re:Bell

Re:Bell

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 23:37

Přidávám se k ostatním, kteří naplno využívali online zobrazení keší. Teď jsem byl na nervy, když jsem jel na 4 dny po celé republice a hned druhý den C:GEO přestalo fungovat. Jezdím po republice dost nadivoko a nikdy nevím, kde budu, takže tahle varianta byla pro mě a asi nejen pro mě prostě NEJ NEJ.
  • 0
Motto: Ještěrka je vytuněnej had

#418 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2012 - 23:45

Columbus vypadá dobře! Uvidíme, kdo pustí aktualizaci dřív :)
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#419 Kyong

Kyong

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2012 - 12:00

Taky používám dost to aktivní zobrazování na mapě, pro mě hodně užitečné, když nemám čas si doma připravit oblast do Oregonu, ale taky moc často nevím, kde kdy budu a teď mě to dost překvapilo, jak jsem četl ty změny, že se to teď nezobrazuje na mapě, tak hned zkouším a říkám si, co teď?
  • 0

#420 standa.stakory

standa.stakory

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2012 - 20:06

mam taky ..C:GEO..ale prestalo fungovat zobrazeni kesich na mape..fungujeto nekomu..
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama