Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#441 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 10:10

Galileo297 napsal/a:Já to zkusil,ale mně se objeví: Nahrávám a pak se zobrazí název místa.
Co je špatně?

Kliknout na název, pak vpravo dole na ozubené kolečko a pak první řádek nově otevřeného menu. Jestli se dá přeskočit vyhledání adresy, netuším.
W&W: Děkuji, je to fakt dobrý!
  • 0

#442 BlackReider

BlackReider

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 11:06

HaLuMa napsal/a:
Chapu ten rozdil, ale take chapu neprakticnost tohoto reseni. Vyzaduje to prakticky neustalou datovou komunikaci.

Zatimco moje reseni, ktere umi kdekodo, znamena, ze nekam prijedes, natahnes si behem male chvilky kese v okoli klidne i dvaceti kilometru, a pak te uz nejake postupne dotahovani netrapi, protoze vsechno v okoli, co mas v realnem dosahu, uz mas v mobilu stazene. A navic je ti jedno, ze treba za kilometr vlezes do oblasti, kde tvuj mobil nebude mit signal.

bohuzel souhlasim s zemekoulani

existuji celkem 2 skupiny..

1) ta tva.. kteri chteji stahovat pouze jen kdyz to naridis
2) ta druha, kam patrim i ja, a kteri chteji neustale stahovat kese dle aktualni pozice

Docasne musim volit Locus (ac nerad) Jakmile vsak c:geo opravi do funkcni podoby, pak se 100pro vracim

tento prg mi proste vyhovuje
  • 0

#443 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 11:20

jenze ti unika ta pointa - to neni tahani jen kdyz to naridis. To nefunguje tak, ze nekam prijedu a zacnu na povel tahat vse, co mam kolem. To funguje tak, ze si v klidu u poradneho internetu na povel stahnu vse, co by mne mohlo v dohledne dobe zajimat. A pak v tom terenu na te mape vidim, co je prave kolem, uplne stejne jako na te zive mape. jediny rozdil je v tom, ze nekoukam na prave aktualni data, ale treba na den - dva stary stav. Nicmene pokud chci, muzu si je v tom terenu na povel kdykoliv zaktualizovat. Proste online data vs. offline data s moznosti online aktualizace. Az se budes nekdy delsi dobu pohybovat v oblasti s mizernym mobilnim signalem, nebo se ocitnes v zahranici s drahym datovym roamingem, tak prijdes na kouzlo tohoto reseni. ;)
  • 0

#444 BlackReider

BlackReider

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 11:26

HaLuMa napsal/a:
jenze ti unika ta pointa - to neni tahani jen kdyz to naridis. To nefunguje tak, ze nekam prijedu a zacnu na povel tahat vse, co mam kolem.

To funguje tak, ze si v klidu u poradneho internetu na povel stahnu vse, co by mne mohlo v dohledne dobe zajimat. A pak v tom terenu na te mape vidim, co je prave kolem, uplne stejne jako na te zive mape. jediny rozdil je v tom, ze nekoukam na prave aktualni data, ale treba na den - dva stary stav. Nicmene pokud chci, muzu si je v tom terenu na povel kdykoliv zaktualizovat.

Proste online data vs. offline data s moznosti online aktualizace. Az se budes nekdy delsi dobu pohybovat v oblasti s mizernym mobilnim signalem, nebo se ocitnes v zahranici s drahym datovym roamingem, tak prijdes na kouzlo tohoto reseni. ;)

Tak presne na tento zpusob mam u sebe Garmina ;)

Ale jak uz zde nekdo napsal.. me cesty jsou nevyspitatelne..a tudiz nemuzu predvidat kam kudy me povedou a kolem kterych kesi pojedu..

Zkousim prozatim Locus, ale ta aktivni mapa mi bude chybet :(
  • 0

#445 YanekR

YanekR

YanekR

• Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 11:40

Zdravim. Mám Sony Ericson Xperia X8 a mam c:geo, kdyz dam aktivni mapa tak sice nacita mapu ale keše vubec... ani jednu keš a mám nastaveno všechny keše :-( nevite co s tim?
  • 0

#446 Schvon_CZ

Schvon_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 122 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 11:42

HloupyHonzaCZ napsal/a:
Zdravim. Mám Sony Ericson Xperia X8 a mam c:geo, kdyz dam aktivni mapa tak sice nacita mapu ale keše vubec... ani jednu keš a mám nastaveno všechny keše :-( nevite co s tim?

Doporucuji si precist predchazejici diskusi a oficialni stranky c:geo. V zasade jde o to, ze aktivni mapa jiz neni a nebude aktivni diky "upgradu" gc.com
  • 0

GC je tu pro radost. Ti, co na to někdy zapomínají, ať jdou hrát navždy na schovku!

#447 MAO

MAO

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 11:42

po překopání webu GC.com již aktivní mapa nefunguje, podle tvůrců už ani nikdy nebude fungovat tak jak ji známe dnes. Za vším stojí GS a neochoto zveřejnit API. A rada na závěr?! Začni (začněte) používat LOCUS, ten funguje ihned po změnách které GS provede na webu. Neříkám že LOCUS lepší ale je funkční a to se v terénu hodí nejvíc ne? :-)
  • 0
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!

#448 YanekR

YanekR

YanekR

• Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 11:44

MAO napsal/a:
po překopání webu GC.com již aktivní mapa nefunguje, podle tvůrců už ani nikdy nebude fungovat tak jak ji známe dnes. Za vším stojí GS a neochoto zveřejnit API. A rada na závěr?! Začni (začněte) používat LOCUS, ten funguje ihned po změnách které GS provede na webu. Neříkám že LOCUS lepší ale je funkční a to se v terénu hodí nejvíc ne? :-)

ale jak si v locusu muzu nachazet kesky? to si je tam musim vlozit pomoci souradnic?
  • 0

#449 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 12:04

gallileo,nic neni špatně. Klikni na ten název :) pokud máš v zařízení addon Locus tak ti to bude šlapat.
  • 0

Člen odboje proti zdejší vtíravé reklamě

#450 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 12:12

HloupyHonzaCZ napsal/a:

MAO napsal/a:

ale jak si v locusu muzu nachazet kesky? to si je tam musim vlozit pomoci souradnic?

přečti si prosím tři mé předchozí příspěvky.
  • 0

Člen odboje proti zdejší vtíravé reklamě

#451 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 12:17

BlackReider napsal/a:

Ale jak uz zde nekdo napsal.. me cesty jsou nevyspitatelne..a tudiz nemuzu predvidat kam kudy me povedou a kolem kterych kesi pojedu..

No toho mam taky, ale neni to vubec totez! Treba ti tam chybi ta moznost online aktualizace.

Napriklad me rozhodne nebavi se predem pripravovat a ladovat nejakych par tisic kesek do Garmina ci telefonu. Nedelam to! Tak proste do obojeho nacpu celou republiku, ona se ta moje nepredvidatelna cesta do toho nejak vejde. A tu celou republiku do PDAcka nacpu mnohem pohodlneji nez do Garmina.

A kdyz mas v kapse celou republiku (pripadne dalsi oblasti, kdyz se clovek chysta do zahranici), tak te ta ziva mapa az tolik netrapi. Maximalne si pak v terenu aktualizujes stavy kesi ci dotahnes novinky. (coz s Garminem taky neudelas...)
  • 0

#452 YanekR

YanekR

YanekR

• Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 12:26

W&W napsal/a:

HloupyHonzaCZ napsal/a:

MAO napsal/a:

přečti si prosím tři mé předchozí příspěvky.

dal jsem si do telefonu ten addon, dal jsem si stahnout asi 80 keší a naskocilo mi vse v pohode... jde udelat aby bylo vse offline? mapu v locusu uz offline mam a kdyz uz jsem si jednou ty keše stahnul do locusu a locus jsem vypnul.... zapnu locus znova a ty keše tam nekde mám? ja to nemuzu najit vidim jen mapu bez kesi... snad nemusim pokazde zapinat addon a stahovat pokazde
  • 0

#453 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 12:38

zafajfkuj "importovat keše" a teprve potom tapni na Stahnout do Locusu"..
  • 0

#454 YanekR

YanekR

YanekR

• Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 12:58

miki6 napsal/a:
zafajfkuj "importovat keše" a teprve potom tapni na Stahnout do Locusu"..

díky :-)
  • 0

#455 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 13:13

HaLuMa napsal/a:
Napriklad me rozhodne nebavi se predem pripravovat a ladovat nejakych par tisic kesek do Garmina ci telefonu. Nedelam to! Tak proste do obojeho nacpu celou republiku

Aha, nebaví tě si připravit tisíc kešek, tak si jich připravíš milion. Kouzlo Locusu (nebo dříve c:geo) spočívá v tom, že si nemusíš připravit vůbec nic! Stáhneš si je aktuálně na místě.
Ale dělej si to, jak chceš, asi k tomu máš důvod.
  • 0

#456 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 13:39

Vis v cem je problem? Ze ta online data nejsou kompletni! Mozna to takto nekomu staci, ale ze bych to nazval idealnim stavem, to v zadnem pripade!

Az v posledni dobe byla pridana moznost vlastnich poznamek ke kesi ci nastaveni finalky u mysterky. Nebylo tomu tak vzdycky, a hlavne, i ted je to takove polovicni.

Co treba finalky multin? Co treba rozdelane dlouhe multiny? Co treba rozdelane letterboxy? Co treba odehrane ale jeste nevyzvednute wheriga? Co treba vylusteny nefinalni bod, treba dalsi stage, pristupovy bod nebo parkoviste? Co treba vlastni poznamka ne u kese, ale u nejakeho waypointu?

Nic z toho v online datech nemas! Mozna to nekomu staci, nekomu to zase nestaci.

Proto je dobre mit svoji osobni databazi, kam si tohle vsechno muzu kdykoliv poznamenat. A kdyz uz tak ci tak mam databazi bodu, neni nic snadnejsiho si ten jeden soubor nahrat do mobilu a pouzit ji, prinejhorsim si v ni zaktualizovat data.

Je mnohem snadnejsi vzit tu celou databazi, nez premyslet, kterou jeji cast bych vlastne potreboval. proto je fakt jednodusi mit s sebou milion kesi, nez vybrat a ladovat nejakych par tisic kesi do Garmina.

• 0

#457 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 14:09

HaLuMa napsal/a:Co treba finalky multin? Co treba rozdelane dlouhe multiny? Co treba rozdelane letterboxy? Co treba odehrane ale jeste nevyzvednute wheriga? Co treba vylusteny nefinalni bod, treba dalsi stage, pristupovy bod nebo parkoviste? Co treba vlastni poznamka ne u kese, ale u nejakeho waypointu?

Vždyť píšu, že k tomu máš nejpíš důvod. Jenom si pod větou "me rozhodne nebavi se predem pripravovat" představuji něco úplně jiného.
  • 0

#458 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 14:14

HaLuMa napsal/a:

Co treba finalky multin? Co treba rozdelane dlouhe multiny? Co treba rozdelane letterboxy? Co treba odehrane ale jeste nevyzvednute wheriga? Co treba vylusteny nefinalni bod, treba dalsi stage, pristupovy bod nebo parkoviste? Co treba vlastni poznamka ne u kese, ale u nejakeho waypointu?

Osobně používám geogetí databázi v Locusu, ale to co píšeš mi není jasný. Pokud opravdu do nějaké lokality zamířím poprvé, přece nic z toho nemohu mít rozdělaný. V databázi to taky hned nemáš..Na první návštěvu je podle mě jedno jestli on-line data nebo databáze.
  • 0

#459 BlackReider

BlackReider

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 14:34

HaLuMa napsal/a:

BlackReider napsal/a:

No toho mam taky, ale neni to vubec totez! Treba ti tam chybi ta moznost online aktualizace.

Napriklad me rozhodne nebavi se predem pripravovat a ladovat nejakych par tisic kesek do Garmina ci telefonu. Nedelam to! Tak proste do obojeho nacpu celou republiku, ona se ta moje nepredvidatelna cesta do toho nejak vejde. A tu celou republiku do PDAcka nacpu mnohem pohodlneji nez do Garmina.

A kdyz mas v kapse celou republiku (pripadne dalsi oblasti, kdyz se clovek chysta do zahranici), tak te ta ziva mapa az tolik netrapi. Maximalne si pak v terenu aktualizujes stavy kesi ci dotahnes novinky. (coz s Garminem taky neudelas...)

Tvuj text jsem resil netbookem a mobilnim internetem :)

Od dob kdy mam mobil s androidem jiz netaham ntb :)

Pripada mi, ze se to toci porad dokola :)

Zkratka patrim mezi ty, kterym se aktivni mapa libi. Netreba toto jiz komentovat ;)

Locus ci Columbus jsem zkousel ale c:geo je c:geo :)

Libi se mi prubezne nacitani kesi dle toho kde jsem a ne, ze si musim klikat aby se mi stahli.

Clovek je tvor od prirody liny a tak hleda, jak si zivot zjednodusit :)
  • 0

#460 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 14:45

miki6 napsal/a:
Osobně používám geogetí databázi v Locusu, ale to co píšeš mi není jasný. Pokud opravdu do nějaké lokality zamířím poprvé, přece nic z toho nemohu mít rozdělaný. V databázi to taky hned nemáš..Na první návštěvu je podle mě jedno jestli on-line data nebo databáze.

Tak uplne jedno to neni treba v pripade, ze je teren predem upraven zurivymi lustici mysterek. (Jo, nekteri z nas takove doma maji!) A i kdyby ne, tak treba my si obcas vylustime mysterku jen proto, ze nas zaujala, i kdyz je nekde uplne jinde. A bylo by hloupe ji pak minout.

Jiste mas pravdu, ze rozdelane jine kesky te pri prvni navsteve asi netrapi. Ale pri druhe a dalsi navsteve uz ano. A tohle je vec, kterou si online nepoznamenas. Leda ze ti tebou pouzivana apliakce dovoli si to poznamenat lokalne, ale pak vlastne uz zase budujes svoji lokalni databazi.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama