Publikováno 20 únor 2012 - 23:26
Ahoj všem,
narazil jsem úplně náhodou na tuto diskusi, když jsem hledal nějaké bližší info proč přestal fungovat c:geo. A protože patřím také do skupiny neposedných cestovatelů (někdy nevím, kde budu druhý den a na přípravu není čas), vyhovuje mi online řešení c:geo. Proto jsem hledal aplikaci s podobnou funkcionalitou a chtěl bych se s Vámi podělit o zkušenosti s NeonGeo.
Než budete číst dále, upozorňuji, že tato aplikace bezproblémově funguje pouze s premium účtem!. Jedná se o omezení API na straně groundspeaku, protože s basic membership je sice možno zobrazovat všechny keše,atd... ale detailní informace je možno načíst jen o 3 keších denně. c:geo toto uměl obejít, ale pouze za cenu toho, že porušoval licenční ujednání groundspeaku pro jejich API.
Takže k NeonGeo:
Aplikace obsahuje obdobu mapy v c:geo s tím rozdílem, že kešky se při pohybu nenatahují automaticky, ale kliknutím na malou ikonu kostky v pravém horním rohu. V tu chvíli se načte nejbližších 50 keší okolo středu mapy. Načtení je velice rychlé! Tj. pokud někde cestuji, zjištění stavu v mém okolí je otázka jednoho kliku na ikonu - není to sice plně automatické, ale je to lepší než jiná řešení. Problém live-mapy je plně vyřešen, pokud nejedete v autě, ale pohybujete se pěšky - v takovém případě se dá zapnout funkce "Auto Cache Download", která každých 5 minut automaticky načte keše okolo Vaší aktuální polohy za předpokladu, že jste se posunuli alespoň o 500metrů. Neříkám, že je to naprosto dokonalé, ale mě si po jednodenním zkoušení aplikace natolik získala, že jsem si koupil plnou verzi (za cca 79 Kč). Po prostudování musím ríct, že v sobě kombinuje to nejlepší z oficiální aplikace od Groundspeaku a z aplikace c:geo. Lze ji využít i pro offline hledání, v nastavení settings je volba, kterou se dají dávkově stáhnout mapové podklady okolo keší načtených v telefonu, takže není třeba "dotahovat" například fotomapy v terénu. Aplikace umí samozřejmě logovat trasovatelné předměty, pracovat s pocket querry nebo například přidávat do logů fotografii. A co mě naprosto dostalo - aplikace si umí přečíst obsah "Personal cache note" (pole je dostupné přes PC webové stránky) a pokud si do této poznámky dáte text ve formátu GPS souřadnic - například řešení mysterky - tak neongeo těmito souřadnicemi automaticky nahradí původní souřadnice keše a naviguje Vás přímo na finálku! Takže doma udělám přípravu, na pohodlné klávesnici napíšu do PC, v terénu pak jen načtu online keš, souřadnice se samy přepíšou a já jdu pro finálku. :-)
Trochu jsem se rozepsal, snad to nebudete považovat za příliš off-toppic, ale domnívám se, že to je k tématu a pro někoho by tato apliakce mohla být důstojným nástupcem za nedávno zesnulé c:geo...RIP
Hezký den všem :-)