Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#461 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14532 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 14:54

BlackReider napsal/a:
Zkratka patrim mezi ty, kterym se aktivni mapa libi. Netreba toto jiz komentovat ;)

Locus ci Columbus jsem zkousel ale c:geo je c:geo :)

Nikdo ti to nebere. Vezmi si c:geo a pouzivej si v nem tu zivou mapu.

Ale pockat, nebyl nahodou problem v tom, ze ta ziva mapa uz nefunguje? Takze muzes si tisickrat rikat, ze je to super a ze nic lepsiho neni, ale k cemu to je, kdyz to uz nefunguje?

Co s tim?

- Takze muzes cekat, jestli se to autorum nepodari nejak obejit. Asi se jim to nekdy nejak podari, ale uz to nebude takova krasa, jaka to byvala.

- Nebo muzes hledat jine cesty, jak si usnadnit zivot. k tomu je nejlepsi inspirace u druhych.

Ale reagovat na to tak, ze zpusoby pouzivane jinymi jsou blbost, protoze nejsou tak super jako to bylo v c:geo, to fakt nikam nepovede.
  • 0

#462 B3CrAZy

B3CrAZy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 18:27

tak jsem teda locusu dal jeste jednu sanci a poradne ho prolezl a zkusil nastavit...na hledani cache bude asi dostacujici, ale na praci s nema uz tak moc ne...docela spatny listing, nezobrazuji se vsechny dodatecne obrazky a nejde "prinacist" dalsi log (vim ze se pocet da nastavit, ale co kdyz nemuzu najit konkretni kesku a chci si procist logy kvuli nejake napovede a nemam jak..). takze muj zaver - kesky kolem zjistim pomoci locusu, navigaci zajisti locus a praci s keskou ( zalogovani ci prochazeni listingu a pripojenych obrazku necham na c:geo)
  • 0

#463 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 18:35

Celý ten závěr můžeš dál dělat v c:geo. Stažení nejbližších kešek funguje, navigace funguje, listingy, logy, obrázky... všechno funguje. Jen se bohužel nepodíváš někam jinam, než jsi. Ale i to se dá částečně ošetřit přes hledání podle adresy, souřadnic...
  • 0

#464 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1040 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 18:41

B3CrAZy napsal/a:
tak jsem teda locusu dal jeste jednu sanci a poradne ho prolezl a zkusil nastavit...na hledani cache bude asi dostacujici, ale na praci s nema uz tak moc ne...docela spatny listing, nezobrazuji se vsechny dodatecne obrazky a nejde "prinacist" dalsi log (vim ze se pocet da nastavit, ale co kdyz nemuzu najit konkretni kesku a chci si procist logy kvuli nejake napovede a nemam jak..). takze muj zaver - kesky kolem zjistim pomoci locusu, navigaci zajisti locus a praci s keskou ( zalogovani ci prochazeni listingu a pripojenych obrazku necham na c:geo)

pro tento případ použij v záhlaví listingu ikonku zeměkoule, ta tě přes prohlížeč přímo z Locusu vrzne rovnou na web gc. com a tam si můžeš študovat dle libosti. celkem dobrá fíčurka na jeden klik, ne?
  • 0

Člen odboje proti zdejší vtíravé reklamě

#465 B3CrAZy

B3CrAZy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 18:45

a jo s tou zemekouli mas pravdu...ono me to i nabidne primo skocit co c:geo takze tim by to bylo asi vyresene ;) nejblizsi kesky najdu pres locus a tu konkretni ktera bude treba nejblizsi si uz pak rozkliknu v c:geo ;)
  • 0

#466 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 20:54

Má prvotní otázka zněla, jestli náhodou někdo nezná program, který by uměl aktivní mapu jako c:geo.
Jediná správná odpověď je: "neznám" Teoreticky by ještě mohla být doplněna o "zkus Locus, není špatnej", ale to už zavání tím, že z tazatele děláš blbce, protože přece ten pitomec nezná třeba ani Locus a jeho funkce a tady nám cpe nějaký svoje blbý c:geo...

Je legrační, jak my, kdo c:geo používáme, shodujeme se na jeho výtečných vlastnostech a vy ostatní nám cpete svůj program, který neumí to co c:geo, ale zato ho velikým křikem zatvrzele hájíte...

Jen tak mimochodem - mám LocusPRO, včetně vektorových offline map a addonu pro načítání keší, takže mně už prosím nevysvětlujte, jak to funguje. Vím to!

A mám-li srovnat oba programy, tak musím konstatovat, že c:geo je mnohem lepší například v zobrazování listingu, nebo možnosti logování v terénu včetně TB, nebo možnost volit z opravdu mnoha variant map
Naopak, chybí mi v něm možnost vektorových offline map.

Takže, přátelé, znovu musím konstatovat, že nikdo z odpovídajících neodpověděl na mou otázku, ale nabídl řešení "podle sebe", o které já ovšem nestojím. Respektive, nejspíš ho používám jako druhé, alternativní.
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#467 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1787 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 21:22

zemekoulani napsal/a:
Takže, přátelé, znovu musím konstatovat, že nikdo z odpovídajících neodpověděl na mou otázku, ale nabídl řešení "podle sebe", o které já ovšem nestojím.

To, že jsi položil otázku zrovna ty, neznamená, že odpověď nikoho jiného nezajímá. A protože každý kačer je jiný, tak někomu (např. zrovna mně) se alternativní řešení hodí, protože ho dřív neznal.
  • 0

#468 PIVM

PIVM

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 21:31

Tak šup, šup. Taky čekám na nějakou rozumnou odpověď,
  • 0

#469 B3CrAZy

B3CrAZy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 21:38

Na jakou rozumnou odpoved cekas? ze zadny jiny program nez C:geo neumi (neumel) live mapy? nebo ze live mapy nejdou kvuli zruseni google map na serveru gc.com ? bud konkretnejsi
  • 0

#470 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 21:46

B3CrAZy napsal/a:
nezobrazuji se vsechny dodatecne obrazky a nejde "prinacist" dalsi log ...

ale c:geo stahne jen 25 posledních logů, nepřišel jsem na to, jak z něj vyrazit další.... resp, se proklikat až k publikaci. Jde to vůbec? resp, asi omezení GC.com, než programu c:geo

Live mapa samozřejmě tomu, kdo si zvykl chybí, byla výhoda online (čili neutekla ani novinka) nicméně databáze gsak nebo geoget ve spojení s Locus toto může nahradit. jen je třeba exportovat okruh čítající max. 2000 keší (případně se posunout na mapě dál a zopakovat další várku, takto se fakt dá zobrazit všechny offline keše, čili i při přejezdu napříč republikou jsou na mapě vidět (ovšem, jak jsem už zmínil, novinky můžou utéct...není to online)
Bohužel se smiřme s tím, že LIVE mapy s kešemi dočasně (aspoň doufám) prostě nebudou. A může se stát, že "dočasně" může znamenat i "natrvalo"
  • 0

#471 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 21:50

B3CrAZy napsal/a:
... live mapy nejdou kvuli zruseni google map na serveru gc.com ? bud konkretnejsi

to není kvůli google mapám, to je tím, že c:geo využíval původní( říkejme jí alfa - mapu) tu ale již odstřihli a zrušili. Na bývalou betamapu, ze které se teď stala již jediná, to nešlo napasovat, protože je tam uplně jiná filozofie načítání a zobrazování keší nad mapou ( doufám, že mě programátoři nesetřou, že tu plkám bludy) ...
  • 0

#472 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 22:05

Vláček napsal/a:
...A protože každý kačer je jiný, tak někomu (např. zrovna mně) se alternativní řešení hodí, protože ho dřív neznal.

Naprosto s Tebou souhlasím. alternativa se hodí. Zrovna Locus je opravdu velmi dobrej. Další vcelku solidní je třeba geoquack, nebo a:drake (ten mi přijde jako velmi dobrej).
  • 0
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#473 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 22:17

.... Další vcelku solidní je třeba geoquack, nebo a: drake (ten mi přijde jako velmi dobrej).

... jenže ani jeden není pro uživatele GSAKu je pouze pro uživatele GeoGetu ....
Locus umí oboje, čili nechť si každý vyzkouší, co mu vyhovuje a to pak používá.
Je škoda, že Luděk je skalní zastánce GeoGetu, a podporu pro GSAK neudělá, a to je škoda, protože Kdo používá GSAK nebude udržovat druhou databázzi ještě v GeoGetu, a tím pádem jeho programy jsou nepoužitelné. (což je škoda)

Nemíním se ale přeučovat na GeoGet, s ním pořád nějak nekamarádím ...
a pouhý export dat přes GPX nepřenese uživatelská data (nebo to neumím)
  • 0

#474 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1040 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 22:40

Vy co brečíte nad C:geo by jste se misto toho spíš měli učit zacházet s Locusem protože diky GS Vám stejně nic jineho nezbyde. Locus jakous takous on line mapu poskytuje ale to je některým z vás zcela u zadele viď Zemekoulaní. Místo toho radši budete remcat co vam kdo a jak vnucuje. Nevnucuje, brečte si dál nad nefunkčním C:geo a přeju Vám s ním mnoho nalezených kešek. Sam jsem ho používal do doby kdy skončil oficialní vývoj a poté jsem hledal alternativu kterou jsem našel v podobě Locusu. Všechny keše v cele republice mám na kartě a databazi si můžu kdykoliv obnovit v jakémkoliv místě kde je wifi nebo v dosahu mého operatora. Hlavní vyhoda oproti C:geo je uplný offline režim Locusu který využiju hlavně v terénu kde je duležitá vydrž baterie a ne nějaka online mapa protože cestě i kešce je to uplně jedno jak a s čím ji najdu. Většinu svých pixel jsem našel se starým Javovským HandyGeocaching a kdyby šel do Androida tak s ním lovím dál a to uměl jen stahovat keše po dvaceti kusech a muselo to stačit jen za šipkou bez map. Pokud nějaký zájemce o Locus bude chtít konkrétní radu či online pomoc zde je muj mail a ICQ praus1976@gmail. com 463163260
  • 0

Člen odboje proti zdejší vtíravé reklamě

#475 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 23:15

:D další neadekvátní reakce... asi začnu dělat nějakou studii o podivném chování na diskuzních fórech... Ale k věci: Locus - ano, výborný c:geo - zatím nejlepší, co znám Locus - plně offline - nutná příprava c:geo - plně online - bez nutnosti přípravy Locus - mizerný listing c:geo - plný listing Locus - nemožné logovat v terénu online c:geo - možné logovat v terénu a to včetně trackovatelných A takhle bych mohl pokračovat, ale je to zbytečné a hlavně, je to můj subjektivní názor. Nic víc, nic míň. Kruci, co je tak divnýho na tom, že si každej nacházíme to co nám nejlíp vyhovuje?? Stále tvrdím, že je nejdůležitější používat nástroje efektivně. Tedy, když jsem v terénu a primárně nelovím, ale "co kdyby", pak je online mapa super, naproti tomu, když jedu na Šumavu na týden na vandr, stáhnu potřebné do Dakoty a telefon je v tu chvíli záložní řešení, případně může pomoct při dořešení problému na místě. (čekám, že na tohle někdo napíše, že tam nemusí být signál :D )
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#476 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1787 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 23:19

W&W: Chápu, že to s námi myslíš dobře, ale kdybych s Locusem dřív nepracoval, tak by mě tvé příspěvky od něj spolehlivě odradily. Krom toho jsou kačeři, kteří k lovení přistupují jiným stylem než ty, a těm přechod na Locus fakt nemusí vyhovovat.
  • 0

#477 rumcajs_tr

rumcajs_tr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 23:26

Ahoj všem,
narazil jsem úplně náhodou na tuto diskusi, když jsem hledal nějaké bližší info proč přestal fungovat c:geo. A protože patřím také do skupiny neposedných cestovatelů (někdy nevím, kde budu druhý den a na přípravu není čas), vyhovuje mi online řešení c:geo. Proto jsem hledal aplikaci s podobnou funkcionalitou a chtěl bych se s Vámi podělit o zkušenosti s NeonGeo.
Než budete číst dále, upozorňuji, že tato aplikace bezproblémově funguje pouze s premium účtem!. Jedná se o omezení API na straně groundspeaku, protože s basic membership je sice možno zobrazovat všechny keše,atd... ale detailní informace je možno načíst jen o 3 keších denně. c:geo toto uměl obejít, ale pouze za cenu toho, že porušoval licenční ujednání groundspeaku pro jejich API.

Takže k NeonGeo:
Aplikace obsahuje obdobu mapy v c:geo s tím rozdílem, že kešky se při pohybu nenatahují automaticky, ale kliknutím na malou ikonu kostky v pravém horním rohu. V tu chvíli se načte nejbližších 50 keší okolo středu mapy. Načtení je velice rychlé! Tj. pokud někde cestuji, zjištění stavu v mém okolí je otázka jednoho kliku na ikonu - není to sice plně automatické, ale je to lepší než jiná řešení. Problém live-mapy je plně vyřešen, pokud nejedete v autě, ale pohybujete se pěšky - v takovém případě se dá zapnout funkce "Auto Cache Download", která každých 5 minut automaticky načte keše okolo Vaší aktuální polohy za předpokladu, že jste se posunuli alespoň o 500metrů. Neříkám, že je to naprosto dokonalé, ale mě si po jednodenním zkoušení aplikace natolik získala, že jsem si koupil plnou verzi (za cca 79 Kč). Po prostudování musím ríct, že v sobě kombinuje to nejlepší z oficiální aplikace od Groundspeaku a z aplikace c:geo. Lze ji využít i pro offline hledání, v nastavení settings je volba, kterou se dají dávkově stáhnout mapové podklady okolo keší načtených v telefonu, takže není třeba "dotahovat" například fotomapy v terénu. Aplikace umí samozřejmě logovat trasovatelné předměty, pracovat s pocket querry nebo například přidávat do logů fotografii. A co mě naprosto dostalo - aplikace si umí přečíst obsah "Personal cache note" (pole je dostupné přes PC webové stránky) a pokud si do této poznámky dáte text ve formátu GPS souřadnic - například řešení mysterky - tak neongeo těmito souřadnicemi automaticky nahradí původní souřadnice keše a naviguje Vás přímo na finálku! Takže doma udělám přípravu, na pohodlné klávesnici napíšu do PC, v terénu pak jen načtu online keš, souřadnice se samy přepíšou a já jdu pro finálku. :-)
Trochu jsem se rozepsal, snad to nebudete považovat za příliš off-toppic, ale domnívám se, že to je k tématu a pro někoho by tato apliakce mohla být důstojným nástupcem za nedávno zesnulé c:geo...RIP
Hezký den všem :-)
  • 0

#478 Schvon_CZ

Schvon_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 122 příspěvků(y)

Publikováno 20 February 2012 - 23:51

.... A co mě naprosto dostalo - aplikace si umí přečíst obsah "Personal cache note" (pole je dostupné přes PC webové stránky) a pokud si do této poznámky dáte text ve formátu GPS souřadnic - například řešení mysterky - tak neongeo těmito souřadnicemi automaticky nahradí původní souřadnice keše a naviguje Vás přímo na finálku! Takže doma udělám přípravu, na pohodlné klávesnici napíšu do PC, v terénu pak jen načtu online keš, souřadnice se samy přepíšou a já jdu pro finálku....

To je velmi uzitecne...(i kdyz posledni funkcni verze c:geo umelo zpracovat editaci finalky z gc.com)... tak jo, prekecals, jdu to zkusit. diky za tp.
  • 0

GC je tu pro radost. Ti, co na to někdy zapomínají, ať jdou hrát navždy na schovku!

#479 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 21 February 2012 - 6:49

rumcajs_tr napsal/a:
...Takže k NeonGeo:...
Hezký den všem :-)

Díky moc za tenhle příspěvek. To je zřejmě aplikace, kterou hledám! vyzkouším. Ještě jednou díky!
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#480 B3CrAZy

B3CrAZy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 21 February 2012 - 12:21

rumcajs_tr napsal/a:
Ahoj všem,
NeonGeo.

letem svetem jsem program prohledl a nevypada spatne - jenom mam par dotazu - offline mapa se tam da nejak zobrazit? popripade nejak "prednacist"? zatim nemam premium ucet (ale opravdu o nem uvazuji), takze je jasne, ze nektere funkce mi v tom programu nejdou - patri k nim i to, ze se mi na te mape zobrazuji jenom tradicni kese? nenasel jsem zadne vyhledavani treba podle mista,nazvu kese nebo podobne - pouze pres tu mapu - v premium uctu jsou i jine moznosti vyhledavani? diky za odpovedi
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama