Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#481 rumcajs_tr

rumcajs_tr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 12:45

Ahoj, tak postupně :-) 1) offline mapa - je možno použít buď mapu staženou - např MOBACem (nezkoušel jsem...) nebo si nechat stáhnout mapu okolo natažených keší - to děláš volbou Info z hlavní obrazovky - pak záložka Data a pak klávesou pro menu na telefonu vyvolej menu a zvol volbu Offline Map Wizzard, vybereš typ mapy, maximální detail pro stažení a zda chceš před stažením vymazat všechny uložené dlaždice této mapy (nedoporučuji)... o ostatní se postará ten wizzard :-) 2) omezení na pouze klasické keše je opravdu další omezení API pro basic members - mě se zobrazují keše všechny. 3) Co se týká vyhledávání, tak je možné použít dvě metody: QUICK SEARCH - lze najít keš podle názvu nebo GC kódu - na uvodní obrazovce (kde jsou volby Map, Geocaches, Settings a Info) stiskni na svém mobilu klávesu pro vyvolání menu a dole se zobrazí volby Quick search, Message History a Cache database ... tak je to ta první :-) nebo SEARCH - to je detailní vyhledávání - můžeš ho vyvolat opět pomocí kontextové nabídky, a to buď v "Map" nebo "Geocaches" a použít volbu Search - pak zadáš počet keší, referenční bod (aktuální poloha, střed mapy), filtr na obtížnost a terén a typ keše, případně ještě v Advanced doladíš zda zahrnout nalezené/vlastní/zrušené. Po stisku Search se Ti keše dle výběru naimportují. PS: Nevím, jestli tahle diskuse už náhodou není na založení samostatného vlánka - už se dost odchylujeme od tématu C:GEO - pokud je tu nějaký moderátor - může přesunout tuto diskusi do samostatného tématu s názven Neongeo ? Hezký den!
  • 0

#482 B3CrAZy

B3CrAZy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 13:15

tak prave to quick search mi nejde protoze mi nejde vyvolat tu nabidku pomoci "menu". a to hledani, jak rikas detailni, mi funguje jen v kesich, ktere jsou uz nacetle v mape takze jakoby "filtr"
  • 0

#483 rumcajs_tr

rumcajs_tr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 13:28

tak nevím - mě quick search funguje - jsem na hlavní obrazovce - stisknu kontextové menu, vyhodí to na mě nabídku. EDIT: a ten search v mapě mi prostě načte třeba 50keší dle nastavených kriterií - a následně ukáže v databázi nebo zobrazí v mapě... ale nedokážu říct, jak se to bude chovat na basic membership... nerad bych, abys kvůli mě utratil peníze za premium a pak mě proklínal :)

Přiložené miniatury

• 2012-02-21_13-22-58.jpg

• 0

#484 B3CrAZy

B3CrAZy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 15:40

chtelo by to jeste nekoho kdo by to potvrdil jestli to mam jenom ja spatne nebo to pro basic nefunguje ...popr. ze to nefunguje v Demo verzi
  • 0

#485 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 16:00

Nemáš to špatně, pro BM tohle taky nefunguje.
  • 0

#486 B3CrAZy

B3CrAZy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 16:57

tak asi koupim premium a tento programek a uvidime jak to poslape...je pomerne pekne udelany a zda se ze pak s vyhledavanim bude secko ok ;)
  • 0

#487 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 17:02

Jen info: Columbus už má funkční online mapy. Kešky se zobrazují, ale pomalu a na jen na OSM mapách a nejde je ukládat hromadně, jen po jedné.
  • 0

#488 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 17:06

Schvon_CZ napsal/a:

.... A co mě naprosto dostalo - aplikace si umí přečíst obsah "Personal cache note" (pole je dostupné přes PC webové stránky) a pokud si do této poznámky dáte text ve formátu GPS souřadnic - například řešení mysterky - tak neongeo těmito souřadnicemi automaticky nahradí původní souřadnice keše a naviguje Vás přímo na finálku! Takže doma udělám přípravu, na pohodlné klávesnici napíšu do PC, v terénu pak jen načtu online keš, souřadnice se samy přepíšou a já jdu pro finálku....

To je velmi uzitecne...(i kdyz posledni funkcni verze c:geo umelo zpracovat editaci finalky z gc.com)... tak jo, prekecals, jdu to zkusit. diky za tp.

c: geo ale Personal notes taky umí číst, ne, že ne. Personal note najdete na stránce s dlouhým popisem keše, hned pod hintem.
  • 0

#489 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 17:22

zemekoulani napsal/a:

Locus - plně offline - nutná příprava
c:geo - plně online - bez nutnosti přípravy
Locus - mizerný listing
c:geo - plný listing
Locus - nemožné logovat v terénu online
c:geo - možné logovat v terénu a to včetně trackovatelných

sorry, ale vyvrátím:
Locus s nainstalovaným doplňkem pro online ( Geocaching4Locus ) umí stahnout nejbližší keše. umí plný listing včetně obrázků (co ti tam chybí oproti cgeo?), na rozdíl od cgeo umí listing zoomovat, waypionty, poslední logy, umí přidávat waypointy, logovat v terénu do Field notes, lze si ke keši udělat i poznámky (např sesbírané indície pro multinu, atd.....

než tedy budeš dělat rozdílovou tabulku umí-neumí, doporučím nejprve si ověřit zda je to opravdu tak. Jak vidíš, není - jediné, co neumí (nebo jsem zatím nepřišel, jak), tak je logovat přímo. Ale pokud je nainstalovaný Geochaching Live, nebo cgeo, tak lze pomocí těchto jedním klikem "dokončit" čili i zalogovat z terénu.
  • 0

#490 Pijer

Pijer

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 19:02

Ještě otázečka k Neongeo, které vypadá hodně zajímavě, umí v plné verzi česky? Vím, že to pro někoho může být zbytečné, s angličtinou si poradím, ale jsem tak nějak zvyklý komunikovat "hezky česky" :-)
  • 0

#491 rumcajs_tr

rumcajs_tr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 20:19

Z důvodu rozjíždějící se dikuse a odklonu od původního tématu (c:geo) jsem založil samostatné vlákno k tématu NEONGEO, kam jsem přenesl pár postřehů z posledních příspěvků ... pokračování diskuse zde: http://www.geocachin...thread_id=21807
  • 0

#492 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 20:20

vetrnik_cr napsal/a:
sorry, ale vyvrátím:
Locus s nainstalovaným doplňkem pro online ( Geocaching4Locus ) umí stahnout nejbližší keše.

Ano, stáhnout, ne online zobrazovat...

vetrnik_cr napsal/a:
umí plný listing včetně obrázků (co ti tam chybí oproti cgeo?)

Co třeba hint?

vetrnik_cr napsal/a:
na rozdíl od cgeo umí listing zoomovat.

ano, to je pravda.

vetrnik_cr napsal/a:
než tedy budeš dělat rozdílovou tabulku umí-neumí, doporučím nejprve si ověřit zda je to opravdu tak. Jak vidíš, není - jediné, co neumí (nebo jsem zatím nepřišel, jak), tak je logovat přímo. Ale pokud je nainstalovaný Geochaching Live, nebo cgeo, tak lze pomocí těchto jedním klikem "dokončit" čili i zalogovat z terénu.

Čili, když budeš mít třeba c:geo, tak jde v Locusu stejně jako v c:geo logovat online :D :D :D
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#493 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 20:23

Stranger42 napsal/a:
Jen info: Columbus už má funkční online mapy. Kešky se zobrazují, ale pomalu a na jen na OSM mapách a nejde je ukládat hromadně, jen po jedné.

Nevím, kde dělám chybu, ale keše jsem v Columbusu online neviděl... Import GPX samozřejmě, ale online ne. Možná jen někde dělám chybu.
  • 0
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#494 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 20:30

zemekoulani napsal/a:

Stranger42 napsal/a:

Nevím, kde dělám chybu, ale keše jsem v Columbusu online neviděl... Import GPX samozřejmě, ale online ne. Možná jen někde dělám chybu.

Tuším kde: při zobrazení mapy se přes menu musí mapa přepnout na online. Standardně je off.
  • 0

#495 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 20:49

Stranger42 napsal/a:

zemekoulani napsal/a:

Stranger42 napsal/a:

Tuším kde: při zobrazení mapy se přes menu musí mapa přepnout na online. Standardně je off.

Ne. V tom to není. Vyzkoušel jsem (teď znovu). Kešky do mapy prostě automaticky nenačte. Nikde jsem překvapivě ani nenašel volbu filtrů (tradičky, multiny,...)
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#496 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 20:51

Co jsem netušil a velmi mne potěšilo, c:geo umí používat offline vektorové mapy! Opět další kladné body pro c:geo...
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#497 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 21:07

zemekoulani napsal/a:

Stranger42 napsal/a:

zemekoulani napsal/a:

Stranger42 napsal/a:

Ne. V tom to není. Vyzkoušel jsem (teď znovu). Kešky do mapy prostě automaticky nenačte. Nikde jsem překvapivě ani nenašel volbu filtrů (tradičky, multiny,...)

EDIT: jsem to v mobilu blbě naťukal.

Tak mně to jede bez problémů a rychle. Mapy ale musí být OSM, jak jsem psal. Ty typy keší asi nastavit nejdou.
  • 0

#498 malaveverka

malaveverka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 21:19

To zemekoulani: Locus nemá s hintem žádnej problém ;) V popisu keše na to funguje tlačítko vlevo dole (klíček).
  • 0

Oregon 450
Alligator S4700 Duo + c:geo

bílé geovozidlo Hyundai i20 s modrou ještěrkou

#499 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2012 - 21:36

malaveverka napsal/a:
To zemekoulani: Locus nemá s hintem žádnej problém ;) V popisu keše na to funguje tlačítko vlevo dole (klíček).

Aha. Trošku nestandardní skrytí, tak jsem jej nějak nedokázal objevit... Díky.
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#500 Suntour

Suntour

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2012 - 8:01

Proc v c:geo, kdyz chci vyhledat blízke kese, to po me chce opsat text z obrazku !?!?! Otavuje to, zdrzuje, text na Xperii je necitelny:(
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama