Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#641 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2012 - 9:30

Proč si, vetrniku_cr, nestáhneš třeba offline mapu z OSM a nepoužíváš tu?

Samozřejmě, že OSM mám.... jde jen o data co tahá samotný listing a zřejmě fotky a spoilery, to bohužel vypnout nejde...
  • 0

#642 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2012 - 10:15

Ja tay nemyslel tahani mapy, ale prave tahani dat Kesi pro Live mapu, co se stahujou, kdyz se hnes a na mape se ma zobrazit dalsi kes. A jak pises -- me zkusennosti s c:geo jsou prave o tom, ze si stahne VSECHNO a pak to v mobilu tridi a vyhodi ti vyhledane kese -- jakmile jsou v listingu fotky, tak to data proste litaj. A pokud spadnes do FUP, tak uz pomalu nic nestahnes.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#643 Mimon_team

Mimon_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2012 - 12:24

Dobesch napsal/a:
Ja tay nemyslel tahani mapy, ale prave tahani dat Kesi pro Live mapu, co se stahujou, kdyz se hnes a na mape se ma zobrazit dalsi kes.

No jo, máš pravdu. Teď koukám že při každém popotáhnutí mapy se tahá znovu a znovu minimálně cca 150 kB z nearest.aspx a spol., takže když si člověk párkrát prohlídne live mapu, má hned nějaký ten megabajt fuč (ať už tam kešky jsou nebo ne) :-o.
  • 0

#644 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2012 - 13:22

No když je to "live" mapa, tak musí data tahat minimálně na tu mapu. A pokud tam jsou kešky, tak samozřejmě tahá další informace. Od toho ta live mapa přece je! :-) Otázka je, jestli by se to nedalo vyřešit menší žravostí.
  • 0

#645 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2012 - 15:19

No prave ta zravost s ohledem na ty nejnizsi datovy tarify je obrovske minus. Tady je mi mnohem blizsi "system" databaze z geogetu (byt treba mesic stara) a Locus a jet tento system offline - a v pripade, ze mam podezreni si proste jen stahnout 10 nejblizsich kesi. A kdyz tam nejaka novinka zustane -- NO BOZE. A jak uz sem psal - je zvlastni, ze spousta lidi velebi C:geo za t, ze mysli i na BM usery a nevadi jim platit 500 Kc/mesic datovy tarif, nez si za 600 Kc/rok zaplatit PM clenstvi a pred cestou si nechat vytvorit PQ podel trasy a naimportovat to do Locusu (to PQ si bud natahnu doma nekde na Free Wifi - prakticky kazda druha hospoda ci McDonald). Pravdepodobnost toho, ze zrovna ve chvili, kdy to budu na ceste se na ni objevi nova kes je myslim uplne minimalni.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#646 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2012 - 15:31

C:geo je prostě primárně on-line koncept, ale může jet plnohodnotně i off-line a to mnozí přehlížejí a kritizují žravost. I když mě osobně data celkem nezajímají (a žádných 500/měsíčně neplatím), tak si stejně připravuju trasu doma, kešky si posílám do mobilu přes send2c:geo a dopíšu vyluštěné finálky atd. Velká nevýhoda mobilní aplikace je nutnost signálu a to mě často vypeklo a pak čekat na stažení listingu s jednou čárkou signálu je o nervy. Takhle mám naplánované kešky stažené a live mapu používám doplňkově a na navigaci k další keši.
  • 0

#647 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2012 - 9:44

Priznam se, ze nevim jak je to ted,a le v dobe kdy sem c:geo vice pouzival tak prace s Off-line daty byla docela bida a utrpeni - zejmena pokud clovek vyuzival treba Geoget tak to obcas bylo o nervy. No a tak sem hledal prograym co to budou umet lip. Dneska uz tyto programy mnohdy umi i On-line praci navic i sposutu dalsich veci. Takze c:geo je v telefonu, obcas ho i zkusim, ale pokazdy me seradi blbe kese a tak ho zas vypnu :P
  • 0

#648 Kotyci

Kotyci

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2012 - 11:32

No já jsem sice začátečník, ale koupila jsem si kvůli c-geo nový telefon Samsung - ten lepší SII - ale že by mi nějak dobře tato aplikace fungovala... to se říct nedá. Když chci navigovat podle souřadnic, tak to chvilku nabíhá a pak mi tam stejně vyskočí pouze seznam nejbližších keší. Nebo mě to honí sem a tam a někdy keš ani nenajdeme...
  • 0

#649 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2012 - 12:26

Bez urážky, ale to spíš vypadá na chybu uživatele. Jak ti může vyskočit při navigaci seznam nejbližších keší? To děláš něco špatně. Otevři mapu (nebo nejbližší nebo uložené), načti detaily keše a buď vpravo nahoře vyvolej kompas nebo dej Menu - navigovat - zobrazit na mapě. Pak vidíš šipku s kolečkem tolerance GPS a umístění keše. Pokud má c:geo načteny konkrétní souřadnice, tak sem tam tě může honit jedině GPS modul v mobilu a ne program. V lese je signál mizerný a kompas tě může pěkně povodit. Teď používám většinou pohled na mapu. Vidím přesně, kudy ke keši jít. Když se keš dostane do tolerance, chvilku postojím, tolerance se sníží a směr se upřesní. S kompasem tohle nevidíš.
  • 0

#650 Kotyci

Kotyci

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2012 - 15:10

No po přečtení pár příspěvků zde na fóru, jsem začala vše zkoušet... Nakonec jsem zjistila opravdu chybu uživatele ;-) a začala jsem se ,,učit'' od kolegů. Tak zase tak špatný to asi nebude... Navigovat podle souřadnic už umím a snad se mi podaří najít ještě nějaké vychytávky. Děkuji i Stranger42 za připomínku, alespoň mě to donutilo ČÍST .... (a najít tu mapu) :-) Díky!!
  • 0

#651 Speckle

Speckle

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2012 - 19:46

ahoj, zkouším c:geo, a zajímalo by mě, proč se mi na mapě nezobrazují všechny keše (i když jsou třeba již z roku 2009). U úplně nových bych to pochopil, ale takhle nevím. Předem dík za odpověď
  • 0

#652 Speckle

Speckle

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2012 - 20:10

už jsem na to přišel...měl jsem offline mapy:):o:D
  • 0

#653 BlackReider

BlackReider

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2012 - 5:39

drobne dotazy

ikony na mape nejsou jednotne
Nejde mi o typ kese, to uz se zde probiralo a stale se na tom pracuje. Kazdou ikonu mam v oranzovem krouzku a netusim proc. Jdou vyjimky, ktere v krouzku nejsou. Je v tom nejake znaceni?

skryte nalezene a vlastni kese
V nastaveni zaskrtle, i pres to se mi stale zobrazuji. Navic se mi neoznaci na mape vsechny kese, ktere mam oznacene a to ani po tom, co si nalezenou kes rozkliknu az do maximalnich detajlu a pak jdu zpet na live mapu

Celkove by mi hlavne zajimalo, zda ma nekdo stejne problemy ci jine?

Pisne te sem pls sve reakce k C:Geo

Dekuji :)
  • 0

#654 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2012 - 6:01

Stejné. Už ho prakticky nepoužívám a přešel jsem na Neongeo.
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#655 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2012 - 6:11

BlackReider napsal/a:
drobne dotazy

ikony na mape nejsou jednotne
Nejde mi o typ kese, to uz se zde probiralo a stale se na tom pracuje. Kazdou ikonu mam v oranzovem krouzku a netusim proc. Jdou vyjimky, ktere v krouzku nejsou. Je v tom nejake znaceni?

Oranžový kroužek je u keší, o kterých c:geo ví, ale nemá načtené detaily. Stačí jen otevřít okýnko s názvem a kroužek zmizí.

skryte nalezene a vlastni kese
V nastaveni zaskrtle, i pres to se mi stale zobrazuji. Navic se mi neoznaci na mape vsechny kese, ktere mam oznacene a to ani po tom, co si nalezenou kes rozkliknu az do maximalnich detajlu a pak jdu zpet na live mapu

Zatím je nech zobrazovat. Tohle dělá jen bordel, ale pracují na tom. Sice budeš mít na mapě plno ikon, ale budou se zobrazovat správně (pokud si načtou detaily).

Dekuji :)

Není zač :)
  • 0

#656 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2012 - 23:34

Tak jsem prave upgradoval aby mi zas chodilo to prihlasovani. To sice chodi, ale jinak je to zoufalstvi. Plna mapa sedivejch otaznicku, ktery jsou zrejme nalezeny kese bez stazenyho listingu (tedy kese ktere by se vubec nemely zobrazovat protoze je mam vypnute). Oranzove krouzky sice zmizi kdyz kes rozklknu, ale po popotazeni mapy se zas objevi. Je to jeden velkej bordel. Docela by bodlo kdyby online stahovani kesi na aktivni mapu slo vypnout a zobrazovaly se jen kese ulozene pro offline. Online data bych si klidne stahnul rucne jen kdyz o to mam zajem. Nejde to online stahovani nekde vypnut? Vlastne bylo lepsi kdyz ta aktivni mapa nefungovala a nestahovala sama nic. Navic mi to za chvili sezere tarif.
  • 0

#657 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2012 - 9:18

Menu - Zakázat aktuální polohu
  • 0

#658 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2012 - 19:02

Jo, dik, to vypada ze pomohlo.
  • 0

#659 BiDaK-57540

BiDaK-57540

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2012 - 18:51

Možná už to tu někde bylo, ale na posledních stránkách jsem to nezahlédl. Jsem jediný komu c:geo stáhne všechny informace o kešce kromě listingu? Jsem z toho celkem zoufalý a už kolikrát mi to pokazilo lov. U dstarší verze jsem tento problém neměl.:|
  • 0

#660 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2012 - 18:54

Možná jsi to jen přehlédl. Otevřeš kešku (tlačítko více detailů), šoupneš doleva na popis a nahoře tlačítko dlouhý popis.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama