Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#861 Danyera

Danyera

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2012 - 20:49

Stranger42 napsal/a:
Dej Menu (tlačítko telefonu) - Nastavení. Jeď dolů, kde jsou zaškrtávací políčka a volba Identify as... je jako poslední. Pod tím je zobraování waypointů a pak zdroje map. Ještě pro jistotu zkontroluj, jestli jsi jméno a heslo zadala opravdu správně.

Zaškrnuto mám a stále hlási ,,neznámou chybu". Začínám zjišťovat, že jsou buď chytré telefony chytřejší než já a nebo totálně vygumované :@
  • 0

#862 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2012 - 20:54

Ještě mě napadá jedna finta. Otevři v mobilu v prohlížeči stránku geocaching.com, nech ji v angličtině, tam se přihlas, pak se přepni do c:gea a zkus se přihlásit tam.
  • 0

#863 slauch

slauch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2013 - 23:03

2 Danyera: možná stupidní dotaz, ale nic jinýho už mě nenapadá - máš v "Nastavení" c:gea vyplněný přihlašovací údaje na GC.com? Jinak do nastavení se leze přes dlouhej stisk tlačítka vpravo dole na telefonu (takový ty dva čtverečky za sebou), krátkej stisk vyvolá seznam naposledy spuštěných aplikací.
  • 0

#864 slauch

slauch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2013 - 23:37

Doly napsal/a:
Prosím zkušenější o pomoc s tímto programem. Mám problém s uložením logů z C:Geo na geocaching. V programu jsem si našel kešku a pak ji našel i fizicky. V C:GEO jsem dal "Log Visit offline" pak "zapsat návštěvu". Zapsal jsem nález a dal "Uložit offline log" . Pak jsem našel další kešky, které mám uložebny v C:GEO a stejným způsobem i uložil. A pak přijde ten problém, se kterým potřebuji poradit. Jak nahrát tyto uložené "Offline logy" na server Geocachingu. Díky za radu

Taky loguju Offline a dělám to takhle:
V "Nastavení" mám v sekci "Další možnosti" zašktnutou volbu "Offline logování"
Když najdu kešku, dám "Log Visit offline" a klepnu na "Nález". A jakoby se nic nestane, jen pak v seznamu uložených je keška označená oranžově (jo a ve výpisu kešky se u status zobrazí "připravený log" ). Tak postupně odklikám všechny co najdu.
Doma, zapnu WiFi, vlezu do tý oranžově označený, znova dám "Log Visit offline", mám zaškrtnuto Nález a sjedu až dolů, na konec, kde je volba "Zapsat návštěvu". Na to ťapnu, vypíšu co je třeba a dám "Odeslat log" a je to.
Zatím se mi jen nepodařilo přijít na to, jak to udělat hromadně, pro víc kešek najednou.
Jinak s popisem z mobilu se moc nemažu, jen TFTC a datum a čas, zbytek si dopíšu a zedituju přímo na gc.com, z velkýho kompu, pohodlně a s kafem u ruky ;)

Jinak pro začátečníky v c:geo (jako jsem já) můžu doporučit seriál na svetandroidu.cz.
  • 0

#865 myspulka

myspulka

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2013 - 16:49

Logování v c.geo a odeslání všech logů najednou: Když najdu keš, dám log visit offline - zapsat návštěvu (dá se vložit i čas) - uložit. Všechny takto nalezené kešky mám označeny oranžově. Pak v sekci uložené kliknu na tlačítko: správa - export - field notes - export. Odešlou se všechny oranžově označené kešky. Loguju až na gc.com v sekci field notes.
  • 0

#866 CZECH.TIR

CZECH.TIR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2013 - 18:42

myspulka napsal/a:
Logování v c.geo a odeslání všech logů najednou:
Když najdu keš, dám log visit offline - zapsat návštěvu (dá se vložit i čas) - uložit. Všechny takto nalezené kešky mám označeny oranžově. Pak v sekci uložené kliknu na tlačítko: správa - export - field notes - export. Odešlou se všechny oranžově označené kešky. Loguju až na gc.com v sekci field notes.

no to je odpověď. taky bych radši logoval najednou z důvodu úspory baterky, ale takto to jde. a nejde pak to poslat z mobilu přímo na server? třeba v autě na nabíječce? data neřeším, ani v cizině, ale ty baterky mě štvou
  • 0
náš tým: Petr, Inka, Péťa, Gábinka. Jako ochranka Jork a Sissi (yorkshire terier).
Geovozy Felda pick-up, krátká Felda, Renault Magnum 480 HP + návěs, JAWA Mustang r.v. 1970, kolo,nohy.

KOMU SE MÉ KEŠE NELÍBÍ,AŤ JE NELOVÍ...

statistika munzee: [url]http://www.opencaching.org.uk/sigzee.php?munzeer=petr007[url]

#867 slauch

slauch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2013 - 19:36

Předpokládám, že to už nejni problém. Já odesílám až z domova, když už jsem na WiFi, protože ten foun mám služební a bez datovýho tarifu. Takže když použiješ jeden z těhle postupů, tak to bude taky fungovat. Jedinej rozdíl je v tom, že my to děláme kvůli datovýmu tarifu a ty kvůli baterce :)
  • 0

#868 CZECH.TIR

CZECH.TIR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2013 - 21:07

jo tamty jsou doby kdy jsem nabil mobil a chodil s nim cely den. s HG. ale C:geo žere jak data tak i baterii. displej, taha data, GPS. tak max 6h, když na delším přesunu vypínám obrazovku. vystřídal jsem jich několik ted mam Gsmarta 1317, a baterie se zda dobra... pak samsung mini a tam nic moc. na pěškový obejití okolí to stačí, ale když vytáhnu kolo z návěsu, je to i na půl dne a to pak kolikrát jedu zpátky po paměti... i když se mi stalo i dřív, že mi v lucembursku klekly obě navigace ( automobilová pro přiblížení ke keši a legend pro dohledání)v lese 10km od auta, asi v 10 večer. a trefil jsem...i když přes dálnici atd
  • 0
náš tým: Petr, Inka, Péťa, Gábinka. Jako ochranka Jork a Sissi (yorkshire terier).
Geovozy Felda pick-up, krátká Felda, Renault Magnum 480 HP + návěs, JAWA Mustang r.v. 1970, kolo,nohy.

statistika munzee: [url]http://www.opencaching.org.uk/sigzee.php?munzeer=petr007[url]

#869 slauch

slauch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2013 - 8:34

c:geo má novou verzi - 2013.01.07 A opravuje: - Chybnou detekci stavu sledování keše (“watchlist”). - Špatné počítání keší v seznamu. - Nesprávně fungující filtrování při prohledávání keší v okolí. - Pád aplikace během vyhledávání v historii při použití staré databáze. - Selhání programu při použití OSM map v režimu offline. - Chybu při zálohování telefonu. - Problém s některými kešemi v živých mapách. - Problém s nedostatkem paměti při načítání seznamu, obsahujícího velký počet keší. - Chybu při skenování QR kódu keše. - Přidána podpora pro víceuživatelský režim. - Nezobrazování některých obrázků v nápovědě (“hintu”). - Padání při opuštění vyhledávání keší v okolí.
  • 0

#870 slauch

slauch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 8:53

A další aktualizace - 2013.01.10: - Fix: Avoid crash in dir chooser - Fix: Allow translation of cache description in case the app is forced to english - Fix: Adapt to changes on gc.com (own and found caches)
  • 0

#871 Ramalin

Ramalin

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2013 - 10:53

Omlouvám se, jestli jsem mimo realitu, ale mám problém s aplikací c:geo. Aplikaci užívám cca 1/2 roku a až na drobné detaily, že se mi na mapě při vyhledávání nezobrazovaly všechny dostupné keše, jsem byl s aplikací velmi spokojen. Nyní ale aplikace (aniž bych ji aktualizoval) začala v listingu uvádět jiné cílové souřadnice uložení keše od těch jež jsou uvedenyv listingu, když na něj koukám na geocashing.com (cca v rozmezí 20 - 100 metrů). Proto jsem aplikaci aktualizoval, ale ani to nepomohlo, stále mi to hází souřadnice s odchylkami a to přímo v listingu. Navíc mám pocit, že se mi na mapách ukazuje sotva 50 procent keší, které v dané lokalitě skutečně jsou. A když keš najdu pomocí odkazu nejbližší keše, tak mi jich najde více, než na mapě, ale zase nemohu spustit navigaci k nim, ani mi neukáže na jakých souřadnicích se vlastně keš nachází. Jsem jediný, kdo má nově tyto problémy? Díky
  • 0

#872 Ramalin

Ramalin

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2013 - 20:48

Tak už jsem na to přišel a pro případ, že by byl někdo stejně blbej jako já, napíšu v čem to bylo, abyste se toho mohli vyvarovat. Prostě na PC jsem si změnil heslo k účtu. Už mi ale nedošlo, že c:geo pracuje s úplně stejným účtem včetně hesla. Mám aplikaci nastavenu tak, že po otevření se automaticky přihlásí k mému nicku (takto to má asi nastavené každý). Nikdy jsem už nekontroloval , jestli jsem skutečně přihlášen a malý nápis na spodku obrazovky se dá lehce přehlédnout. A tak po spuštění aplikacena c:geo jsem nebyl přihlášen pod svým uživatelským jménem, ale pouze jako visitor. No a aplikace chránila keše před mudly a tak mi házela lehce upravené souřadnice, no prostě mazec, skláním se před touto aplikací :-D
  • 0

#873 GeoCule

GeoCule

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 0:02

Ahoj, potřebovala bych poradit jak dostanu do C:Geo přeupravené souřadnice zapsané v geocaching.com. Když krabičku do c:gea stáhnu, tak se mi stále zobrazuje původní souřadnice. Nebo vše musím dělat ručně nebo to lze jako v locusu či garminu jen pomocí přetáhnutí souboru .gpx nebo to tento program nepodporuje. Já osobně bych se tím nezaobírala, ale jde mi o taťku, který je na tento program zvyklí a nechce jej měnit. Moc děkuji za odpověď!
  • 0

#874 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2013 - 9:40

Používám send2c:geo a tam se mobilu pošlou už upravené souřadnice z GS. U GPX to bude podle mě stejné, ale jako BM to nepoužívám, takže to nemůžu potvrdit.
  • 0

#875 CZECH.TIR

CZECH.TIR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 20:10

slauch napsal/a:
Předpokládám, že to už nejni problém. Já odesílám až z domova, když už jsem na WiFi, protože ten foun mám služební a bez datovýho tarifu. Takže když použiješ jeden z těhle postupů, tak to bude taky fungovat. Jedinej rozdíl je v tom, že my to děláme kvůli datovýmu tarifu a ty kvůli baterce :)

jo tak jsem to zkoušel ale má to jednu závadu: počítání nalezených keší se zastaví vždy na jednom čísle, takže v lozích mám pořád a to jedno číslo...
no člověk nemůže mít vše. ale i tak je to fajn program, když vloni nešel nebo jsem neměl funkční telefon s androidem tak jsem měl fakt absťák..

no nic, jdu pro GC3GQYZ a pak spát...
  • 0

#876 PolBulva

PolBulva

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 22:32

Zdravim, koupil jsem si novy mobil s androidem a nainstaloval jsem si tuto aplikaci. Dnes jsem si s ni hral, ale nikde nevidim, jak muzu najit TB a GC? Predem dik za pomoc ;)
  • 0

#877 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2013 - 10:10

Najít TB? Jestli myslíš vyhledat konkrétní trackable, tak pod ikonou Hledání úplně dole je vyhledávání podle kódu. Ale jestli chceš ukázat na mapě, kde jsou nějaké trackables, tak to jde, ale blbě. Musel bys stáhnout všechny keše zobrazené na mapě a pak se ti v seznamu ukáže u keší ikonka, pokud v ní něco je.
  • 0

#878 PolBulva

PolBulva

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2013 - 11:31

Aha, tak toho jsem si nevsiml, to je parada, dekuji...Jeste bych se chtel zeptat, v geogetu mam databazi kesek, jak to mam udelat, aby se mi ukazaly v c:geu? Kdyz jsem dal tu databazi vcera na sd kartu do slozky gpx, tak jsem to pak v cgeu nenasel nikde ty kesky :-(
  • 0

#879 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2013 - 11:43

Ta databaze neni GPX! c:geo neumi pracovat s Geogeti databazi. (Narozdil od a:drake, Geoquacku ci Locusu.) Takze musis nekdriv v gegetu ta data vyexportovat do PQ GPX, a az vysledek predhazovat do toho adresare, ale je to zbytecne zdlouhave a pracne, kdyz muzes pouzivat jinou apliakci, ktera s tou databazi pracuje naprimo.
  • 0

#880 PolBulva

PolBulva

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2013 - 12:05

Mel jsem nainstalovane a:drake, ale to je spis pro PM, ktere ja bohuzel jeste nemam... :-(
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama