Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#941 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 9:58

GC.Live je nastroj geocaching.com pro "zivy" pristup k datum. Pro PM poskytuje moznost online ziskavat vsechna data v pomerne rozsahlem mnozstvi. Pro BM je pristup znacne omezeny na smesne nizke hodnoty ohledne plnych informaci o kesich (3 listingy denne).
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#942 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 10:04

PM jsem, to není problém. Jen mám zamotanou hlavu, co člověk musí vše postahovat, nainstalovat, umět ovládat, aby mohl jít ven lovit kešky...:o Doteď jsem lovila s c:geo, se kterým jsem se skamarádila velice rychle. Teď jsem byla nalákána na a:Drake a nejspíš mě čeká maturita s GeoGetem, teď nějaký GC.live... do toho si muž koupil Oregon a maturujeme ještě u toho... A přitom mám stále pocit, že se na mně ze všech stran valí samá marťanská řeč a já přitom jen chci venku hledat krabičky...:D:D
  • 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#943 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 10:24

Geocaching Live neni zadna veda. Je to aplikacni rozhrani, ktere podporujici aplikace nekde v sobe pouzivaji. C:geo kdyz chce ziskat nejaka data o kesich, tak musi stahnout webovou stranku (stejne jako kdyz se na web geocachingu podivas prohlizecem), a z ni si vytahat potrebna data. je jasne, ze takto stahne i spousty balastu, ktere nepotrebuje. Apliakce, ktera pouziva Geocaching live, se obraci primo na toto rozhrani, a stahuje tak cista data bez jakehokoliv balastu kolem. Vysledek je, ze se pro ziskani stejne informace stahne mnohem mene dat. Usetri ti to datove limity i cas potrebny pro stahovani. To clovek oceni, kdyz je v terenu s pomalym internetem. Takze geocaching live neni neco, co se musis ucit. Jen to jen jen jiny zpusob datove komunikace, ktery je zadratovan uvnitr aplikace. Vlasne jedine, co z geocaching live primo uvidis, bude prihlasovaci formular. Je dobre taky vedet, ze ty tve prihlasovaci informace sdelujes vlastne zase jen webu geocaching.com, apliakce samotna je neuvidi. Takze je to i bezpecnejsi.
  • 0

#944 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 10:26

GC.Live by melo byt relativne transparentni. Jde jen o to vedet, ze se neco takoveho pouziva. Program, ktery to pouziva by te tim nijak obtezovat nemel - mozna jen prihlasenim. Ale jiste, nemusis mit a ucit se nic. Staci opsat souradnice ze zobrazeneho listingu na monitoru PC a vyrazit. Ale neni to moc pohodlne. Vsechny ostatni kroky slouzi k tomu, jak si praci s nacpanim souradnic do GPS usdandnit.
  • 0

GeoGet:

#945 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 10:27

Abys pouzivala adrake, tak geoget nutne nepotrebujes. Muzes si tam vsechna data stahnout pomoci toho geocaching live. Treba se nekde ocitnes, tak si muzes stahnout vsechny kese ve tvem okoli. S geogetem to pak dostava dalsi pridane hodnoty, ale na to, aby sis apliakci vyzkousela, to neni nezbytne nutne.
  • 0

#946 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 10:28

Jeste bych rekl, ze vsechny apliakce, ktere pouzivaji Geocaching Live, jsou Groundspeakem schvalene a oficialne podporovane. Coz se o c:geo rict bohuzel neda.
  • 0

#947 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 10:35

Alf Gang napsal/a:
Jen mám zamotanou hlavu, co člověk musí vše postahovat, nainstalovat, umět ovládat, aby mohl jít ven lovit kešky... :o ... A přitom mám stále pocit, že se na mně ze všech stran valí samá marťanská řeč a já přitom jen chci venku hledat krabičky...:D:D

Ale vždyť můžeš a nemusíš si instalovat skoro nic - z listingů na webu si můžeš vypsat klíčové informace na papír (souřadnice, hint) nebo si listing vytisknout na počítači, souřadnice pak v terénu můžeš ručně vložit do navigace a můžeš lovit (anebo si vytisknout pozici keše i s mapou a orientovat se podle ní).
To všechno ostatní je jenom o naší pohodlnosti - nechceme si nic dopředu vypisovat, nic si tisknout, všechno mít hned teď na čudlík a nejlépe online. Pak to znamená, že si musíme instalovat další a další progamy a učit se další a další poznatky.
Ale to není moralita, sám to tak dělám. To je pouze konstatování stavu.

A navíc - s LiveAPI si opravdu nemusíš dělat starosti. Pouze musíš použít program, který ho ovládá.
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#948 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 10:42

HaLuMa

Dík za osvětlení toho GC.live, už to začínám pobírat.:) A ten pomalejší internet, to je hodně lákavé - stahování méně dat...
  • 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#949 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 10:47

mh.mail napsal/a:
Ale vždyť můžeš a nemusíš si instalovat skoro nic - z listingů na webu si můžeš vypsat klíčové informace na papír (souřadnice, hint) nebo si listing vytisknout na počítači, souřadnice pak v terénu můžeš ručně vložit do navigace a můžeš lovit (anebo si vytisknout pozici keše i s mapou a orientovat se podle ní).

Takhle jsme lovili prvních 20 keší - jen s papírem a mapou. Pohodlnost nás donutila si pořídit mašinku, která nám to lovení usnadnila.

Pak to znamená, že si musíme instalovat další a další progamy a učit se další a další poznatky.
Ale to není moralita, sám to tak dělám. To je pouze konstatování stavu.
A navíc - s LiveAPI si opravdu nemusíš dělat starosti. Pouze musíš použít program, který ho ovládá.

No právě proto jsem lovila s c:geo - fajn program na pochopení. Teď mě láká to adrake, nakonec to vypadá, že ani žádné další programy nutně k němu potřebovat nebudu, takže OK.
A ten Geoget - tomu dám čas a jeho šance možná ještě přijde...:D:D
  • 0

#950 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 11:18

Vyhoda GG a obecne vsech programu pro spravu kesi (obecne bodu) je: - muzes si uchovavat vsechny vypoctene body, finalky, WP, ... - muzes si kdykoli do GPS nahrat presne to, co potrebujes (nebo v pripade aDrake pouzit rovnou celou databazi apak mas uplne vsechno vzdy s sebou - v pripade GG muzes udrzovat i body, ktere nemaji s keskami nic spolecneho (treba prodejni mista turistickych znamek, ...)
  • 0

GeoGet:

#951 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 11:56

Já vím, už po tom Geogetu pokukuji delší dobu, ale když jsem asi před rokem otevřela webové stránky toho programu, tak jsem se daleko nedostala. Pro naprostého laika mi to přišlo strašně složité - slova a výrazy, o kterých vůbec netuším, co znamenají, natož aby mi bylo jasné, co s tím mám udělat. Nevím, asi to chce dostatek času, klid...
  • 0

#952 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 12:27

neotvirej webovou stranku, otvirej ten program. ;) Na webu pak patrej po konkretnich nejasnostech.
  • 0

#953 Libor.29

Libor.29

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 15:03

A nechcete si jít diskutovat do jiného vlákna? Tohle je o c:geo, díky.
  • 0

#954 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 15:43

Libore, omlouvám se, ono to začalo mým příspěvkem k c:geo a pak se to zvrhlo někam jinam... :(
  • 0

#955 Libor.29

Libor.29

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 18:09

Marcel, to nebylo vubec na Tebe..
  • 0

#956 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 18:26

A co kdybyste se i vy venovali tematu? B)
  • 0

#957 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 21:45

Libor.29 napsal/a:
Marcel, to nebylo vubec na Tebe..

V pohodě...;)
  • 0

#958 globusman

globusman

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2013 - 17:01

Poslední dobou se mi v c:geo zobrajují i nalezené keše, i když mám v nastavení zaškrtnuto Nezobrazovat... Máte někdo stejný problém?
  • 0

#959 Libor.29

Libor.29

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2013 - 17:16

globusman napsal/a:
Poslední dobou se mi v c:geo zobrajují i nalezené keše, i když mám v nastavení zaškrtnuto Nezobrazovat... Máte někdo stejný problém?

Nalezené mám v pořádku, ale ukazují se mi moje vlastní :o(
  • 0

#960 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2013 - 22:27

jeden asi blbej dotaz, da se nejak v c:geo vypinat ta permanentne zapnuta gps, aby clovek setril baterku? dik
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama