Ahoj, podle mě baterku víc vycucne opakované vypínání a zapínání a následné vyhledávání GPS.
Jinak v c:geo na to tlačítko asi není.
Publikováno 17 říjen 2013 - 6:34
Ahoj, podle mě baterku víc vycucne opakované vypínání a zapínání a následné vyhledávání GPS.
Jinak v c:geo na to tlačítko asi není.
Publikováno 17 říjen 2013 - 9:23
Publikováno 17 říjen 2013 - 11:34
jeden asi blbej dotaz, da se nejak v c:geo vypinat ta permanentne zapnuta gps, aby clovek setril baterku? dik
Střídavě uspávám-probouzím mobil, dokud mi chybí ke kešce víc než 50 metrů, není nutné ho mít pořád zapnutý.
A pokud bych chtěl vypnout GPS, je k dispozici (alespoň u LG, nevím jak jinde) možnost rychlého ovládání zařízení - gesto od horního okraje displeje dolů, kde se dá vypnout zapnout GPS, Data, Wifi, ....
Publikováno 17 říjen 2013 - 11:34
Bookmarky: Zajímavé osudy kešek Kešky výletovky Hinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz web o zajímavostech Prahy
Publikováno 20 říjen 2013 - 20:47
Zdravím, stáhla jsem si do c:geo mapy z openstreetmap, respektive je mám na sd kartě a teď, když chci podle nich navigovat, nebo zobrazit keš, tak mám pocit, že se to stejně pomaleji načítá. je to možné? nebo je chyba u mých soudruhů. Myslela jsem, že když budu mít mapu na telefonu a nebudu se muset připojovat na net, tak že to půjde jako rychleji.
Samsung Galaxy S3 + c:geo = moje spokojenost
Publikováno 20 říjen 2013 - 21:14
Zdravím, stáhla jsem si do c:geo mapy z openstreetmap, respektive je mám na sd kartě a teď, když chci podle nich navigovat, nebo zobrazit keš, tak mám pocit, že se to stejně pomaleji načítá. je to možné? nebo je chyba u mých soudruhů. Myslela jsem, že když budu mít mapu na telefonu a nebudu se muset připojovat na net, tak že to půjde jako rychleji.
Když otevřeš mapu a dáš Nastavení, je tam volba vybrat typ mapy. Vybrala sis ty správné ? Pokud to neuděláš, natahuje to pořád ty původní.
Publikováno 21 říjen 2013 - 8:25
Když otevřeš mapu a dáš Nastavení, je tam volba vybrat typ mapy. Vybrala sis ty správné ? Pokud to neuděláš, natahuje to pořád ty původní.
jo jo to jsem dala,ale stejně jsem si myslela, že se to bude načítat svižněji
Samsung Galaxy S3 + c:geo = moje spokojenost
Publikováno 21 říjen 2013 - 11:28
Publikováno 21 říjen 2013 - 13:34
jo jo to jsem dala,ale stejně jsem si myslela, že se to bude načítat svižněji
Tak je ještě zkus dát do paměti telefonu jestli tam máš místo, SD karta může být pomalejší.
Publikováno 21 říjen 2013 - 13:37
Myslíš načítání mapy nebo keší? Mapa by se měla z karty načíst rychle, ale keše se na live mapě budou načítat pořád pomalu.
Kešky načítám jenom uložené, pak to jde celkem OK. Jen je třeba si je načíst předem doma, nejlépe přes Wifinu.
Publikováno 21 říjen 2013 - 13:43
Publikováno 21 říjen 2013 - 14:19
Samozřejmě. Nejlepší je si stáhnout keše doma přes send2c:geo a v terénu není třeba na nic čekat. Načítání přes live mapu je tragédie. Proto jsem se ptal, o jaké načítání jde.
send2c:geo nepoužívám, vyhledám si kešku uprostřed plánované oblasti podle jejího kódu, stáhnu jí rovnou v c:geo a pak zvolím Keše v okolí a ty pak stáhnu v režimu výběru hromadně. Přijde mi to jednodušší a rychlejší.
Publikováno 05 listopad 2013 - 12:27
Ahoj používám Locus a c:geo s mapami z OpenStreetMap. Ale neprozřetelně jsem si do c:geo nahrál nejnovější mapu a nevím čím to je (zřejmě telefonem) c:geo při přepnutí do Aktivní mapy dvakrát zavrní a vyskočí okno s chybovým hlášením "Use* #9900# to take log" a c:geo skončí. Domnívám se, že s novou mapou nechce spolupracovat. Nemáte někdo třeba půl roku starou mapu kterou bych mohl vyzkoušel jestli jestli je to opravdu tím? Díky.
Publikováno 26 listopad 2013 - 21:20
Ahoj, mám dotaz ohledně programu c:geo v telefonu Samsung Galaxy SIV mini. Pokud dám detail kešky, vše v pohodě, ale jakmile dám kompas, tak se mi zdá, že se kompas nechytá na přesnost. A to taky přepínám mezi kompasem GPS a mapovým. Můžete mi poradit, jak to vylepšit ? Ukazuje směr ten jazýček na okraji kompasu, nebo se hýbe tou tenkou červenou čarou přes kompas ?
Díky
Tento příspěvek byl upraven od Rentier1967: 26 listopad 2013 - 21:21
Publikováno 29 listopad 2013 - 23:11
Ahoj, mám dotaz ohledně programu c:geo v telefonu Samsung Galaxy SIV mini. Pokud dám detail kešky, vše v pohodě, ale jakmile dám kompas, tak se mi zdá, že se kompas nechytá na přesnost. A to taky přepínám mezi kompasem GPS a mapovým. Můžete mi poradit, jak to vylepšit ? Ukazuje směr ten jazýček na okraji kompasu, nebo se hýbe tou tenkou červenou čarou přes kompas ?
Díky
Směr ke keši ukazuje ten jazýček, tenká červená čára ukazuje směr sever-jih, ale pozor, označení je anglicky N-North, S-South, E-East, W-West.
Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 29 listopad 2013 - 23:16
Publikováno 29 listopad 2013 - 23:15
Ještě bych chtěl upozornit na chybu v načítání keší: pokud mám otevřený www.geocaching.com a nastavenou češtinu a současně stahuju keše do telefonu, tak se všechny kešky stáhnou jako "neznámý typ". Stačí přepnout na angličtinu a je to OK.
Nevím, jestli se to tu někde už neřešilo...
Upřesnění: stačí zapomenout zapnutou češtinu a natahuje se to blbě.
Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 30 listopad 2013 - 9:17
Publikováno 30 listopad 2013 - 18:38
Směr ke keši ukazuje ten jazýček, tenká červená čára ukazuje směr sever-jih, ale pozor, označení je anglicky N-North, S-South, E-East, W-West.
Tak jo, to chápu, ale z diskuze jsem pochopil, že se musím hýbat, aby se kompas stále aktualizoval, bo v telefonu nejde kompas nastavit (nebo jsem nastavení nenašel) to je taky možnost :-)
Díky za reakci :-)
Libor
Publikováno 30 listopad 2013 - 18:59
Tak jo, to chápu, ale z diskuze jsem pochopil, že se musím hýbat, aby se kompas stále aktualizoval, bo v telefonu nejde kompas nastavit (nebo jsem nastavení nenašel) to je taky možnost :-)
Díky za reakci :-)
Libor
Když máš aktivní kompas, zkus vyvolat možnosti. Pokud tam nenajdeš přepínání GPS/kompas, tak tvůj telefon nemá kompas hardwarový a skutečně se to zjišťuje jen z GPS. Potom je ale telefon pro geokešing nevhodný
Publikováno 30 listopad 2013 - 19:27
Když máš aktivní kompas, zkus vyvolat možnosti. Pokud tam nenajdeš přepínání GPS/kompas, tak tvůj telefon nemá kompas hardwarový a skutečně se to zjišťuje jen z GPS. Potom je ale telefon pro geokešing nevhodný
Tak jsem doma spustil c:geo, našel kešku v okolí a dal navigovat. Ukázal jsem kompas a dal vlevo nastavení možnosti a přepínám mezi: Použít kompas / Použít GPS :-) je potřeba ten kompas někde ještě nastavovat či "kalibrovat" ?
Publikováno 05 prosinec 2013 - 17:54
Na těchto stránkách najdeš podrobné informace ohledně programu c:geo jak a kde ho stáhnout a jeho nastavení prostě vše potřebné.Pracuji s ním taky a je opravdu v pohodě. http://www.svetandro...ing-na-androidu
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů