Dobrý den,
měl bych prosbu.. mám samsung galaxy mini a nejde mi prostě za boha v c:geo spustit menu, přes tlačítko na telefonu, ani lognout kešku...má někdo stejný problém, nebo aspoň někdo ví jak ho řešit? Děkuji
Publikováno 17 březen 2014 - 10:33
Dobrý den,
měl bych prosbu.. mám samsung galaxy mini a nejde mi prostě za boha v c:geo spustit menu, přes tlačítko na telefonu, ani lognout kešku...má někdo stejný problém, nebo aspoň někdo ví jak ho řešit? Děkuji
Publikováno 05 duben 2014 - 9:58
Ahoj.
Tak dnes koukám že mi po aktualizaci z c:geo zmizela položka import z webu. Neví někdo prosím zda se tato položka jen někam přesunula nebo byla z aplikace odstraněna uplně?
Děkuji.
Publikováno 05 duben 2014 - 10:08
Při letmém pohledu na GP vidím, že mám zřejmě poslední verzi C:geo, tak jsem ho otevřel a položku import z webu jsem normálně našel (C:geo -> Uložené -> Správa -> Import z webu)
Publikováno 05 duben 2014 - 10:14
To u mě právě ta položka nějak po aktualizi zmizela, je pravda ale že aktualizace na dvakrát z nějákého důvodu neproběhla úspěšně, až na potřetí to vyšlo a musel jsem znovu zadávat heslo a nick k příhlášení na GC.
Jinak jsem znovu v c:geo vygenoroval kód a na netu znovu zaregistroval. Už to zase funguje jak má
Každopádně děkuji moc za odpověď.
Publikováno 10 duben 2014 - 8:58
Stava se mi neprijemna vec. Exportuju vylustene mystery vcetne finalnich waypointu z geogetu pres gpx, naimportuju do c:geo. Vse je v poradku do chvile, nez chci aktualizovat kesky (aby se nacetly hinty, posledni logy apod). Po aktualizaci kesi mi u nekterych mysterek zmizi finalni waypointy. Stalo se to nekomu?
Publikováno 10 duben 2014 - 9:10
Stava se mi neprijemna vec. Exportuju vylustene mystery vcetne finalnich waypointu z geogetu pres gpx, naimportuju do c:geo. Vse je v poradku do chvile, nez chci aktualizovat kesky (aby se nacetly hinty, posledni logy apod). Po aktualizaci kesi mi u nekterych mysterek zmizi finalni waypointy. Stalo se to nekomu?
Rekl bych, ze to je normalni chovani -- mam dojem, ze c.geo natvrdo prepise komplet kes. Otazka je na co jsou potreba posledni logy, aby melo cenu je stahovat. Hinty se zas tak casto nemeni
Publikováno 10 duben 2014 - 9:45
Ja hlavne nechapu co delam v importu spatne. Kese se naimportuji a c:geo k nekterym automaticky stahne jejich waypointy (pariking apod.), ackoliv jsem je z geogetu neexportoval. U nekterych naopak tyto waypointy nestahne. Stejne tak k nekterym kesim chybi listing a k nekterym hinty. Proto delam aktualizaci kesi v seznamu - pak mam u vsech kesi listing i hinty az na to, ze u nekterych smaze me finalni souradnice. A u nekterych ne...
Publikováno 12 květen 2014 - 13:45
V telefonu (HTC Desire) se mi v poslední době objevuje tato hláška:
Pravděpodobně používáš Android starší než 2.3. Budoucí verze c:geo nemusí být k dispozici pro tvoje zařízení.
Hmm, pěkné, c:geo používám už asi tři roky, mobil zatím měnit nehodlám, funguje a vyhovuje. Ale tohle mě docela nakrklo...
Když kliknu na tu hlášku, nahodí mi to stránku v AJ, takže nevím, jestli je nějaká možnost, způsob, řešení, jak c:geo používat dál...
Publikováno 12 květen 2014 - 15:35
Upgrade firmware? ) Třeba máš k dispozici novější verzi Androida.
Publikováno 12 květen 2014 - 15:46
Bohužel, tohle mi syn zkoušel a na ten můj typ mobilu to nejde. Nemohu přejít na novější verzi. Resp. mi bylo řečeno, že to můžu zkusit, ale za výsledek se mi nikdo nezaručí. A já bych ten mobil ještě nerada házela do smetí.
Publikováno 12 květen 2014 - 16:13
Prakticky o nic nejde, nová a nefunkční verze se ti nenainstaluje, takže ti zůstane ta současná. Akorát holt pokud GS něco zásadního změní na webu a s ohledem na to, že c:geo je nelegální aplikace, tak prostě nebudeš mít opravující update.
Publikováno 12 květen 2014 - 16:17
No a to je to, co mě právě štve! Za rok pak můžu mít z c:geo v podstatě nefungující aplikaci. Nebo téměř nefungující. Nebo minimálně nevyhovující.
Co nadělám, jestli tvůrcům c:geo jsou majitelé starších telefonů volní, budu se muset přeorientovat na jiný prográmek, ač tedy opravdu velice nerada...
Publikováno 12 květen 2014 - 19:37
No, toto je složitá otázka. Já sám nejsem tvůrce c:geo, ale trochu do vývoje pro android fušuju. Tato obrovská roztříštěnost verzí OS od verze 2 až po verzi 4 je velkým nedostatkem celého Androidu. Když se podíváš na Apple, tam vydají novou verzi iOS a do pár měsíců ji má většina zařízení. Já sám mám Android verze 2.3.3, telefon je tři roky starý a nikdy mi výrobce (samsung) nenabídnul aktualizaci. Žádná oficiálně k dispozici není, přestože se jedná o zařízení z vlajkové řady S.
Pro vývojáře je to těžké v tom, že nové verze mu nabízejí více možností. V momentě, kdy chce podporovat i staré verze, tak je (nové možnosti) musí oželet a aplikace se nikam neposune.
Zároveň se vývojář může podívat na procentuální zastoupení různých verzí a uvidí, že verzi androidu >4.0 používá 70 % uživatelů a verzi 2.2 třeba nějakých 5 %. Pět procent brzdí vývoj pro 70 %. To je nepoměr, který nemůže přehlížet. Momentálně jsi v situaci nejslabší zebry ve stádě a budeš obětována, aby stádo přežilo útok lvů. Je to smutné, ale je to tak. Stejně tak si nestáhneš spoustu aplikací, protože jsou až pro systémy od verze 4 (třeba nějaká promo aplikace GS, chtěl jsem omrknout, ale smůla).
Není tedy na místě nadávat na tvůrce c:geo, ale na výrobce telefonu, který ti neposkytl upgrade na vyšší verzi.
Tento příspěvek byl upraven od Voldik: 12 květen 2014 - 19:39
Publikováno 12 květen 2014 - 20:28
OK, rozumím a chápu. Ale musím se přesto ohradit - nenadávám tvůrcům, spíš jsem jen lamentovala...
Brala jsem to spíš tak, že když před několika lety dělal můj syn ajťák amatér webové stránky pro našeho psa (nesmějte se, prosím ), tak jsem ho neustále uháněla, že ty stránky musí být optimalizované i pro jiné prohlížeče, než kterým fandí on. Že chci, aby se mi tam dostali i jiní, kteří nepoužívají zrovna módní typy prohlížečů. Takže jsem myslela, že stejně tak tvůrci c:geo myslí i na tu menšinu, která má ještě starší verze Androidu. Doufám, že to nikdo z nich nepochopil tak, že bych jim nadávala...
Ale jinak jasně, chápu, vývoj jde dopředu a tohle vysvětlení je pro mně dostačující, takže ti přidávám palec nahoru, přestože mě mrzí, že se s c:geo budu muset rozloučit, byl to můj oblíbený prográmek a byla jsem z něj od první chvíle nadšená a maximálně spokojená.
Tento příspěvek byl upraven od Alf Gang: 12 květen 2014 - 20:30
Publikováno 12 květen 2014 - 20:32
Je to daň za vývoj. Ale i kdyby nějaká verze v budoucnu už na 2.3 nejela, zůstane funkční stará, jen nebude mít nějaké fičurky. Nebo bude funkční do doby, než GS vymyslí zase nějakou habaďůru na webu...
Publikováno 12 květen 2014 - 20:38
Mám dotaz k zadání souřadnic.
Když zadám souřadnice konkrétního místa třeba pro nalezení finálky, na mapě se mi zobrazí moje pozice, nevidím ale zadané místo. Kde dělám chybu?
Publikováno 12 květen 2014 - 20:44
Na stránce waypointů Přidat bod trasy - zadat souřadnice a název - Uložit a pak ten waypoint zobrazit ťuknutím na ikonku kompasu vpravo (ukáže se kompas nebo mapa podle nastavení) nebo ťuknout na jeho jméno a vybrat Zobrazit na mapě.
Publikováno 15 květen 2014 - 6:38
Ahoj,
chtěla jsem si stáhnou přes c:geo tradiční keše v určité oblasti pro offline použití. Ale když najedu na mapě na danou oblast, spousta keší se mi zobrazí jako "neznámý typ" a když je dám stánout jsou v seznamu také jako "neznámý typ" a k tomu je tam i nějaká ta multina i earthka. Nevíte náhodou jak je to možné? Případně co s tím udělat?
Děkuji moc
Publikováno 15 květen 2014 - 7:34
Ahoj,
chtěla jsem si stáhnou přes c:geo tradiční keše v určité oblasti pro offline použití. Ale když najedu na mapě na danou oblast, spousta keší se mi zobrazí jako "neznámý typ" a když je dám stánout jsou v seznamu také jako "neznámý typ" a k tomu je tam i nějaká ta multina i earthka. Nevíte náhodou jak je to možné? Případně co s tím udělat?
Děkuji moc
To je známý problém c:geo. Přepni si v počítači rozhraní do angličtiny a potom načti keše a bude to OK. Taky mě to štve, ale už ani nepřepínám do češtiny, nějak jsem se s tím naučil žít.
Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 15 květen 2014 - 7:34
Publikováno 15 květen 2014 - 7:39
... Nebo bude funkční do doby, než GS vymyslí zase nějakou habaďůru na webu...
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů