Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#1001 smolykbroumov

smolykbroumov

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2014 - 10:33

Dobrý den,

měl bych prosbu.. mám samsung galaxy mini a nejde mi prostě za boha v c:geo spustit menu, přes tlačítko na telefonu, ani lognout kešku...má někdo stejný problém, nebo aspoň někdo ví jak ho řešit? Děkuji

• 0

#1002 michecd

michecd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2014 - 9:58

Ahoj.

Tak dnes koukám že mi po aktualizaci z c:geo zmizela položka import z webu. Neví někdo prosím zda se tato položka jen někam přesunula nebo byla z aplikace odstraněna uplně?

Děkuji.

• 0

#1003 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2014 - 10:08

Při letmém pohledu na GP vidím, že mám zřejmě poslední verzi C:geo, tak jsem ho otevřel a položku import z webu jsem normálně našel (C:geo -> Uložené -> Správa -> Import z webu)

• 0

#1004 michecd

michecd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2014 - 10:14

To u mě právě ta položka nějak po aktualizi zmizela, je pravda ale že aktualizace na dvakrát z nějákého důvodu neproběhla úspěšně, až na potřetí to vyšlo a musel jsem znovu zadávat heslo a nick k příhlášení na GC.

Jinak jsem znovu v c:geo vygenoroval kód a na netu znovu zaregistroval. Už to zase funguje jak má ;)

Každopádně děkuji moc za odpověď.

• 0

#1005 Aleck

Aleck

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2014 - 8:58

Stava se mi neprijemna vec. Exportuju vylustene mystery vcetne finalnich waypointu z geogetu pres gpx, naimportuju do c:geo. Vse je v poradku do chvile, nez chci aktualizovat kesky (aby se nacetly hinty, posledni logy apod). Po aktualizaci kesi mi u nekterych mysterek zmizi finalni waypointy. Stalo se to nekomu?

• 0

#1006 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2014 - 9:10

Stava se mi neprijemna vec. Exportuju vylustene mystery vcetne finalnich waypointu z geogetu pres gpx, naimportuju do c:geo. Vse je v poradku do chvile, nez chci aktualizovat kesky (aby se nacetly hinty, posledni logy apod). Po aktualizaci kesi mi u nekterych mysterek zmizi finalni waypointy. Stalo se to nekomu?

Rekl bych, ze to je normalni chovani -- mam dojem, ze c.geo natvrdo prepise komplet kes. Otazka je na co jsou potreba posledni logy, aby melo cenu je stahovat. Hinty se zas tak casto nemeni

• 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1007 Aleck

Aleck

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2014 - 9:45

Ja hlavne nechapu co delam v importu spatne. Kese se naimportuji a c:geo k nekterym automaticky stahne jejich waypointy (pariking apod.), ackoliv jsem je z geogetu neexportoval. U nekterych naopak tyto waypointy nestahne. Stejne tak k nekterym kesim chybi listing a k nekterym hinty. Proto delam aktualizaci kesi v seznamu - pak mam u vsech kesi listing i hinty az na to, ze u nekterych smaze me finalni souradnice. A u nekterych ne...

• 0

#1008 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2014 - 13:45

V telefonu (HTC Desire) se mi v poslední době objevuje tato hláška:

Pravděpodobně používáš Android starší než 2.3. Budoucí verze c:geo nemusí být k dispozici pro tvoje zařízení.

Hmm, pěkné, c:geo používám už asi tři roky, mobil zatím měnit nehodlám, funguje a vyhovuje. Ale tohle mě docela nakrklo... :angry:

Když kliknu na tu hlášku, nahodí mi to stránku v AJ, takže nevím, jestli je nějaká možnost, způsob, řešení, jak c:geo používat dál...

• 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#1009 Libor.29

Libor.29

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2014 - 15:35

Upgrade firmware? :o)  Třeba máš k dispozici novější verzi Androida.

• 0

#1010 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2014 - 15:46

Bohužel, tohle mi syn zkoušel a na ten můj typ mobilu to nejde. Nemohu přejít na novější verzi. Resp. mi bylo řečeno, že to můžu zkusit, ale za výsledek se mi nikdo nezaručí. A já bych ten mobil ještě nerada házela do smetí.

• 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#1011 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2014 - 16:13

Prakticky o nic nejde, nová a nefunkční verze se ti nenainstaluje, takže ti zůstane ta současná. Akorát holt pokud GS něco zásadního změní na webu a s ohledem na to, že c:geo je nelegální aplikace, tak prostě nebudeš mít opravující update.

• 0
\m/

#1012 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2014 - 16:17

No a to je to, co mě právě štve! Za rok pak můžu mít z c:geo v podstatě nefungující aplikaci. Nebo téměř nefungující. Nebo minimálně nevyhovující.  :huh:

Co nadělám, jestli tvůrcům c:geo jsou majitelé starších telefonů volní, budu se muset přeorientovat na jiný prográmek, ač tedy opravdu velice nerada... :(

• 0

#1013 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2014 - 19:37

No, toto je složitá otázka. Já sám nejsem tvůrce c:geo, ale trochu do vývoje pro android fušuju. Tato obrovská roztříštěnost verzí OS od verze 2 až po verzi 4 je velkým nedostatkem celého Androidu. Když se podíváš na Apple, tam vydají novou verzi iOS a do pár měsíců ji má většina zařízení. Já sám mám Android verze 2.3.3, telefon je tři roky starý a nikdy mi výrobce (samsung) nenabídnul aktualizaci. Žádná oficiálně k dispozici není, přestože se jedná o zařízení z vlajkové řady S.

Pro vývojáře je to těžké v tom, že nové verze mu nabízejí více možností. V momentě, kdy chce podporovat i staré verze, tak je (nové možnosti) musí oželet a aplikace se nikam neposune.

Zároveň se vývojář může podívat na procentuální zastoupení různých verzí a uvidí, že verzi androidu >4.0 používá 70 % uživatelů a verzi 2.2 třeba nějakých 5 %. Pět procent brzdí vývoj pro 70 %. To je nepoměr, který nemůže přehlížet. Momentálně jsi v situaci nejslabší zebry ve stádě a budeš obětována, aby stádo přežilo útok lvů. Je to smutné, ale je to tak. Stejně tak si nestáhneš spoustu aplikací, protože jsou až pro systémy od verze 4 (třeba nějaká promo aplikace GS, chtěl jsem omrknout, ale smůla).

Není tedy na místě nadávat na tvůrce c:geo, ale na výrobce telefonu, který ti neposkytl upgrade na vyšší verzi.

Tento příspěvek byl upraven od Voldik: 12 květen 2014 - 19:39

• 2
\m/

#1014 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2014 - 20:28

OK, rozumím a chápu. Ale musím se přesto ohradit - nenadávám tvůrcům, spíš jsem jen lamentovala... ;)

Brala jsem to spíš tak, že když před několika lety dělal můj syn ajťák amatér webové stránky pro našeho psa (nesmějte se, prosím :P ), tak jsem ho neustále uháněla, že ty stránky musí být optimalizované i pro jiné prohlížeče, než kterým fandí on. Že chci, aby se mi tam dostali i jiní, kteří nepoužívají zrovna módní typy prohlížečů. Takže jsem myslela, že stejně tak tvůrci c:geo myslí i na tu menšinu, která má ještě starší verze Androidu. Doufám, že to nikdo z nich nepochopil tak, že bych jim nadávala... ;)

Ale jinak jasně, chápu, vývoj jde dopředu a tohle vysvětlení je pro mně dostačující, takže ti přidávám palec nahoru, přestože mě mrzí, že se s c:geo budu muset rozloučit, byl to můj oblíbený prográmek a byla jsem z něj od první chvíle nadšená a maximálně spokojená. 

Tento příspěvek byl upraven od Alf Gang: 12 květen 2014 - 20:30

• 0

#1015 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2014 - 20:32

Je to daň za vývoj. Ale i kdyby nějaká verze v budoucnu už na 2.3 nejela, zůstane funkční stará, jen nebude mít nějaké fičurky. Nebo bude funkční do doby, než GS vymyslí zase nějakou habaďůru na webu...

• 0

#1016 andrej musa

andrej musa

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2014 - 20:38

Mám dotaz k zadání souřadnic. 

Když zadám souřadnice konkrétního místa třeba pro nalezení finálky, na mapě se mi zobrazí moje pozice, nevidím ale zadané místo. Kde dělám chybu?

• 0

#1017 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2014 - 20:44

Na stránce waypointů Přidat bod trasy - zadat souřadnice a název - Uložit a pak ten waypoint zobrazit ťuknutím na ikonku kompasu vpravo (ukáže se kompas nebo mapa podle nastavení) nebo ťuknout na jeho jméno a vybrat Zobrazit na mapě.

• 0

#1018 pysklatko

pysklatko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2014 - 6:38

Ahoj,

chtěla jsem si stáhnou přes c:geo tradiční keše v určité oblasti pro offline použití. Ale když najedu na mapě na danou oblast, spousta keší se mi zobrazí jako "neznámý typ" a když je dám stánout jsou v seznamu také jako "neznámý typ" a k tomu je tam i nějaká ta multina i earthka. Nevíte náhodou jak je to možné? Případně co s tím udělat?

Děkuji moc

• 0

#1019 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2014 - 7:34

Ahoj,

chtěla jsem si stáhnou přes c:geo tradiční keše v určité oblasti pro offline použití. Ale když najedu na mapě na danou oblast, spousta keší se mi zobrazí jako "neznámý typ" a když je dám stánout jsou v seznamu také jako "neznámý typ" a k tomu je tam i nějaká ta multina i earthka. Nevíte náhodou jak je to možné? Případně co s tím udělat?

Děkuji moc

To je známý problém c:geo. Přepni si v počítači rozhraní do angličtiny a potom načti keše a bude to OK. Taky mě to štve, ale už ani nepřepínám do češtiny, nějak jsem se s tím naučil žít.

Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 15 květen 2014 - 7:34

• 0

#1020 Pif73

Pif73

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2014 - 7:39

... Nebo bude funkční do doby, než GS vymyslí zase nějakou habaďůru na webu...

Jestli tomu dobre rozumim, tak se prave predevcirem/vcera stalo. Zmenene nazvy waypointu...:-(
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama