Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#1081 Stepan_M

Stepan_M

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2014 - 14:04

Mám takový obecný dotaz. Rozhodl jsem se používat jen C:geo, import kešek z geocaching.com přes greasy monkey už mi funguje, ale ještě bych chtěl mít možnost upravit si nějaký jeden (v nouzi víc) gpx souborů tak, aby v nich byly souřadnice finálek. Postupoval jsem tak, že jsem kešky vyexportoval a pak v texťáku postupně odmazával listingy, logy, hinty atd až jsem se dostal na skoro holou kostru xml, ale pak jsem se nějak zasekl. Třeba nevím, jak nastavit bound apod. Je nějaký elegantní způsob, jak si zadat souřadnice do gpx souboru a pak je nahrát do mobilu a naimportovat a mít tak seznam vyluštěných mysterek?

Osobně doporučuji přidat finální waypoint až v c:geo po importu.

• 0

#1082 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2014 - 16:00

Asi k tomu máš nějaký důvod, že doporučuješ tenhle postup, ale tím se připravuješ o možnost mít finálku uloženou přímo na serveru Groudspeaku a dostupnou kdykoliv odkudkoliv. V c:geu je přece jenom určitá šance, že ji smažeš a pak lušti nějakou D5 znovu :o
  • 0

#1083 Werki

Werki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2014 - 20:08

V c:geo při zadávání wpt jde vybrat jestli se souřadnice vytvořeného wpt mají jen uložit, uložit jako souřadnice keše v c:geo a nebo jako souřadnice keše v c:geo i na netu, takže se o nic nepřipravuje. Spíš mě udivuje proč tam prostě ty kešky neimportuje celé přes send2cgeo a dělá s tím takové psí kusy... A pokud mám editované souřadnice na webu, tak to c:geo taky zvládne a do wpt keše uloží jak původní souřadnice tak i upravené, které budou současně její pozicí. Samozřejmě se bavím o uložených keších. Kešky co najdu na aktivní mapě mají souřadnice původní, ale po načtení a uložení se mi jejich poloha na mapě upraví pokud u nich mám předem editované souřadnice přímo na gc.com.

• 0

LG G6 + c:geo + OSM

#1084 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2014 - 20:29

V c:geo při zadávání wpt jde vybrat jestli se souřadnice vytvořeného wpt mají jen uložit, uložit jako souřadnice keše v c:geo a nebo jako souřadnice keše v c:geo i na netu, takže se o nic nepřipravuje.

Pravda, to mi uniklo. To bude tím, že si všechno připravuju v PC a do mobilu keše posílám přes s2cg. Ta funkce je skvělá a ušetří spoustu ťapání po displeji mobilu.

• 0

#1085 EKL

EKL

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2014 - 23:46

Ahoj, jaky format atlasu mám zvolit v MOBACu pro výrobu mapy pro c:geo? Díky.

Není již někde zpracovaný Bergfex (Rakousko) pro c:geo?

• 0

#1086 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2014 - 11:47

Možná bude jednodušší stáhnout vektorové Rakousko třeba odtud a nemusíš se párat s MOBACem.

• 0

#1087 michecd

michecd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2014 - 9:58

Dobrý den.

Tak ještě včera jsem na mapě u keše rychlé stažení keše do mobilu pomocí doplňku send:cgeo. Dnes mi tento doplněk opět zmizel. Za poslední dobu je tomu už po několikáté. Jedná se o prohlížeč firefox, nevěděl by prosím někdo proč se mi tak děje? Dekuji všem za odpověď.

• 0

#1088 effy

effy

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2014 - 6:30

Ahoj,

stáhla jsem si c:geo a nemůžu se přihlásit, vše dělám správně - Nastavení - Služby - Aktivace -> zadám přihlašovací jméno a heslo a dám zkontrolovat, píše mi to Neznámá chyba. Zkoušela jsem si vytvořit jinou registraci a u té mi to píše - špatné přihlašovací údaje (jsou správné!).

Když zadám přihlašovací údaje přítele, tak se připojím.

Netušíte čím to může být? 

• 0

#1089 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2014 - 7:51

Jdi do Nastavení/Služby a úplně dole zaškrtni položku Identifikovat se jako webový prohlížeč. V některých případech to může pomoct, ale taky nemusí.

• 0

#1090 effy

effy

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2014 - 9:44

Děkuji za reakci, bohužel to nepomohlo  :(

• 0

#1091 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2014 - 10:10

Ještě maličkost, restartuj telefon a zkus to znovu.

Další možnost je vymazat data v c:geu, ale přímo v telefonu, v seznamu všech aplikací.

A ještě můžeš zkusit nainstalovat nightly verzi c:gea odtud http://www.cgeo.org/nightly.html

V telefonu musí být povolena instalace z neznámých zdrojů.

Tento příspěvek byl upraven od Stranger42: 11 srpen 2014 - 10:11

• 0

#1092 hanluz

hanluz

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2014 - 12:51

Ahoj, možná je pro někoho hloupý nebo jednoduchý dotaz,ale mně to trápí. Nevím, jak do c:geo zadat zpavné GPS souřadnice, aby mne to navedlo na dané misto. Když je to tradiční keš,tak se zmáčkne kompas, ale kdyz si dané souřadnice vyluštim v hádankach, tak mi to nejde. Když to chci zadat do ikony v hlavním menu CÍL tak to nejde. Poradí někdo prosím?

Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 17 srpen 2014 - 13:15
sloučeno s již k tomuto účelu založeným threadem

• 0

#1093 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2014 - 14:36

Pro zadávání souřadnic u multin/mysterek je vhodné využívat přímo místo k tomu určené - při otevření keše v c:geo přejdi doleva na stránku s waypointy, kde nalezneš možnost přidání či editace již stávajících bodů. Tam zadáš souřadnice a hurá vpřed.

Přes Cíl to samozřejmě jde také (proč by to nemělo jít). Ťukneš na souřadnice, upravíš dle libosti, potvrdíš tlačítkem Hotovo, ťukneš na tlačítko možností a pak už jen zvolíš kompas či mapu.

Jak prosté, že? :)

• 0

#1094 FilipCapek

FilipCapek

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2014 - 15:50

Dobrý den..mam xperii Z a aplikaci c geo..ale bohužel přesnost navigování není moc dobrá..spis špatná..tak jestli mi poradíte co můžu dělat třeba jestli nemám chybu v nastaveni nebo nějaké programy pro zlepšení.. Moc děkuji

Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 18 srpen 2014 - 15:06
sloučeno s již pro tento účel založeným threadem

• 0

#1095 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2014 - 17:07

No jestli mas nic moc cip, tak s tim toho moc neudelas. Muzes zkusit kalibraci. Najdes programy na GP. Ale moc si to nepopsal. Co u tebe znamena spatna presnost? Mas spatny signal i v otevrenem prostoru, nebo si to zkousel jen v zastave, nebo v mokrem listnatem lese....
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#1096 FilipCapek

FilipCapek

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2014 - 17:36

No ukazuje mi to třeba že mám chycení třeba devět nebo deset satelitu..ale když přijdu na místo kde by měla být je třeba o 15 metrů jinde..tak jsem zkusil na mapě zobrazení své polohy..stal jsem u nás na mostě a na mapě mi to ukázalo ze stojím asi tak deset metrů za mostem..
  • 0

#1097 hanluz

hanluz

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 13:19

Ahoj jake používáte aplikace po vyluštění např. mystery keší, aby to navádělo na příslušné místo. Ja používám c:geo ale tam mi to vůbec nefunguje. Předem moc děkuji
  • 0

#1098 janca361

janca361

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 13:22

Locus + GeoGet Database Plugin, který z databáze GeoGetu nátáhnedo Locusu co v ní mám. Pro online stažení Geocaching4Locus.

• 0

#1099 Stepan_M

Stepan_M

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 13:25

Ahoj jake používáte aplikace po vyluštění např. mystery keší, aby to navádělo na příslušné místo. Ja používám c:geo ale tam mi to vůbec nefunguje. Předem moc děkuji

Ale funguje, jen to asi špatně zadáváš. Nejlepší je zadat nový waypoint a navigovat na něj nebo nastavit přímo jeho souřadnice pro keš v cgeo (přesně nevím, cgeo už dlouho nepoužívám).

• 0

#1100 Provenator

Provenator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 13:26

ono to funguje,jen ty to neumíš. Na hlavní obrazovce v cgeu máš ikonu pod kterou je napsáno cíl.Tam nadatluješ souradnice a nechas se na ne navigovat. Druha moznost je primo v menu te keše dat obrazovku doprava a ukaze se ti Pridat bod trasy,tam zase nadatluješ souradnice,uložíš a nechas se na ně navigovat.

• 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama