Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

c:geo

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1997 odpovědí na toto téma

#1321 ubuster

ubuster

ubuster

• Members
  • PipPipPip
  • 588 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2016 - 9:39

Když si stáhneš celý listing a uložíš ho, tak tam máš všecky obrázky z něj. Jiná věc jsou fotky u logů jednotlivých kačerů. To vyřešíš nastavením jak píše KulisekW. Ale na co tolik fotek?

• 0

HW: Motorola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx

SW: c:geo _ WhereYouGo _ GDAK _ GCC _ Go(x)°

#1322 waldi.cz

waldi.cz

Member

• Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 7:42

Máš na mysli obrázky z listingu, anebo obrázky z logů? U logů je nutné si stahování obrázků nastavit (Nastavenní > Offline zdroje > Ukládat obrázky), ale nedoporučuji to. Jinak, přímo obrázky z listingu jsem nikdy neřešil. Ve valné většině stejně nejsou v terénu potřeba.

Díky za reakci. Jde mi o obrázky "kačerů". V nastavení mám u Offline zdrojů zaškrtnuto Ukládání obrázků, ale stahují se jen některé, ne všechny. Netuším, dle jakého klíče se stahují... jak jsem psal, jsou stahovány náhodně. 

• 0

#1323 Guest_chrobak.truhlik_*

Guest_chrobak.truhlik_*
  • Guests

Publikováno 03 srpen 2016 - 10:27

Díky za reakci. Jde mi o obrázky "kačerů". V nastavení mám u Offline zdrojů zaškrtnuto Ukládání obrázků, ale stahují se jen některé, ne všechny. Netuším, dle jakého klíče se stahují... jak jsem psal, jsou stahovány náhodně. 

c:geo sťahuje len 35 najnovších logov a k nim prisluchajúce obrázky z týchto logov. Staršie logy ignoruje.

• 1

#1324 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2016 - 19:44

Jde mi o obrázky "kačerů". 

Používáš mimo c:geo taky geocaching.com? Na obrázky se můžeš koukat tam a v lepší velikosti.

• 0

#1325 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 15:34

jaké používáte offline mapy do c:geo? jsou i nějaké satelitní?

• 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#1326 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 15:44

Já czech_republic_gccz.map a občas si k tomu přepnu i turistické trasy osmarender_gccz.zip

Další mapy jsou na http://osm.paws.cz/  včetně sousedních států.

Nejsou to satelitní, ani nevím o žádných offline ke stažení. Nějak jsem je ještě nepotřeboval.

• 0

#1327 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 16:04

Mapy používám OSM, stejně jako v Locusu (a jde i v adrake). Ve všech jdou použít stejné včetně stejného tématu. Tahám to z adresáře Locusu, protože c:geo mám jen jako zálohu, tj. společná mapa pro vše. Jde o mapy z osm.paws vč. turistických značek.
Satelitní mapy tam lze taky dostat, jen jsou to obrovské soubory.

V tomhle osobně jdu cestou Locusu a formátu gemf pro oblasti, kde se vyskytuju často, nebo dočasné nakešování dlaždic ostatních míst (sqlite). Výhoda souborů gemf je rychlost zobrazení a to, že fungují i na mém mobilu s 500 MB RAM. Nevýhoda je, že je nezná ani c:geo, ani adrake. V případě sqlite souborů mám problém zobrazit satelitní mapu a zároveň kešky. U těch satelitních map důrazně doporučuju zvolit jen jedno rozlišení a přepínat na něj, i menší rozlišení ty soubory nafukují. A předem vyzkoušet, jaké rozlišení je ještě k užitku a na druhé straně to nejmenší funkční. Velikost souborů narůstá totiž geometrickou řadou.
  • 1

#1328 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 16:11

V nastavení c:geo je volba stažení statických map. Uloží se tuším tři dlaždice klasické mapy a dvě satelitní. Na lokalizaci keše by to mělo stačit.

• 0

#1329 Irish Light

Irish Light

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2016 - 13:26

Poradí mi někdo? Když se do gc.com přihlásím z mobilu, tak mi to ukazuje 0 nálezů a neví to i mém PM. Totéž mi teď udělalo i c:geo. Je to trošku potíž, když jsem se teď chtěla mrknout na keš, a ono mi to napsalo že mám smůlu, neb je to keš pouze pro PM. Stalo se někomu? Jak to vyřešit? Dokud mi to nenarušovalo chod aplikace, nevadilo mi to, při přihlášení z počítače mi profil běhá normálně. Ale když mi to teď nekde ani v té aplikaci, docela mne to štve....
  • 0

#1330 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2016 - 13:35

Hlásíš se evidentně k jinému účtu...!

• 0

#1331 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2016 - 13:37

Je třeba odhlásit a znovu přihlásit. Osobně bych, pokud máš k dispozici ještě jiné přihlášení, v obou přihlásila nejprve toho někoho jiného, a pak zpátky sebe.

Druhá (a poslední) možnost je vymazat data aplikace (ne odinstalovat) a znovu zadat.

Občas se stává, že si mobil pamatuje i to, co nemá. Bohužel toto vymaže v aplikaci i všechna ostatní osobní nastavení.

Edit: pokud to hlásí počet nálezů 0 a nejde stáhnout, hádala bych, že to přihlášení vůbec nefunguje. Takže zkontrolovat, a případně opravdu vymazat data + znovu nastavit.

Edit2: nedávno jsem řešila i problém s tím, že je třeba znovu povolit přístup aplikace k mobilu, resp. obráceně. Takže v nastavení Googlu ověřit autentifikace.

Tento příspěvek byl upraven od majkaz: 10 srpen 2016 - 13:40

• 0

#1332 Irish Light

Irish Light

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2016 - 14:31

Díky. Po vymazání dat a znovupřihlášení už to zase funguje.
K cizímu účtu se nehlásím, login a heslo používám stejné jako v počítači. Nevím, proč mi to v mobilním prohlížeči blbne. Přece nikdo nemůže mít stejný nick jako já?
Ale hlavně, že už frčí aplikace. Ta mi na dovolené bohatě stačí. Díky za pomoc.
  • 0

#1333 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2016 - 18:13

Androidné programy si všetky používané informácie ukladajú do tzv. SQLite databázy, čo je súbor do ktorého má prístup len aplikácia, ktorá tento súbor vlastní. Vo vnútri tejto databázy sú dáta uložené v tabuľkách pre kešky, logy , attribúty samostatne. Tých tabuliek je tam viac, ale tieto sú pre uchovávanie dát tie najpodstatnejšie. Keď aplikácia importuje dáta z gpx alebo ggz súboru, musí ich najprv "parsovať" a následne ich do tabuliek uložiť. Takýto import je preto časovo pomerne náročný. Častokrát pri importe dát cez gpx súbory kešky v databáze už existujú a postačoval by len import aktualizovaných logov, ale toto cez gpx,gpz nie je možné.

Ďalśie informácie si môžete prečítať tu...

http://mozilive.zubor.net/cgeo.html

Tento příspěvek byl upraven od klama: 15 srpen 2016 - 18:14

• 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm

#1334 Kolc

Kolc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2016 - 11:35

Zdravím všechny. Nedávno jsem si všiml jedné vlastnosti, která je asiI nová - nejsem si jistý.

Když spustím c:geo, automaticky se aktivuje gps modul telefonu.

Vzhledem k tomu, že mapu často používám i na delších turistických toulkách, trochu mne to vzhledem k zbytečně zvýšené zátěži baterie štve.

Když jsem v Androidu (6.0.1) aplikaci zakázal přístup k poloze, c:geo odmítlo pracovat.

V nastavení aplikace jsem volbu nenašel, ale pro jistotu se ptám, jestli někdo o nějakém nastavení neví.

Díky

• 0

#1335 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2016 - 12:36

Co si pamatuju, tak GPS se po spuštění c:geo spouštěla automaticky taky. Ale když se zhasne obrazovka, GPS se kvůli šetření baterie vypne. Navíc lze v Nastavení/ Systém zapnout režim nízké spotřeby, kdy se GPS spouští jen v nutných případech.

• 1

#1336 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2016 - 13:55

Nedalo mi to a vyzkoušel jsem. Byl jsem totiž přesvědčen, že se mi GPS nespouští automaticky. A ano, nespouští. Takže to nemá na svědomí c:geo, ale budeš muset v nastavení telefonu někde najít, kterým aplikacím jsi povolil automaticky spouštět GPS.

V nastavení c:geo nehledej, tam to není. 

Mám c:geo na třetím telefonu, přítelkyně na druhém. Ani na jednom se nám nespouštěla GPS automaticky, pouze když jsem koupil Locus, tak ten ano, tam to bylo v nastavení app. 

Jak říkám, hledej v nastavení oprávnění v mobilu.

• 0

#1337 Kolc

Kolc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2016 - 15:36

Nedalo mi to a vyzkoušel jsem. Byl jsem totiž přesvědčen, že se mi GPS nespouští automaticky. A ano, nespouští. Takže to nemá na svědomí c:geo, ale budeš muset v nastavení telefonu někde najít, kterým aplikacím jsi povolil automaticky spouštět GPS.

V nastavení c:geo nehledej, tam to není. 

Mám c:geo na třetím telefonu, přítelkyně na druhém. Ani na jednom se nám nespouštěla GPS automaticky, pouze když jsem koupil Locus, tak ten ano, tam to bylo v nastavení app. 

Jak říkám, hledej v nastavení oprávnění v mobilu.

Díky za snahu. Problém je právě v tom, že v Androidu jsem našel možnost indiv. povolování gps jednotlivým aplikacím, ale když po zákazu pro c:geo aplikaci spouštím, okamžitě se objeví systémová hláška "Aplikace přestala pracovat". Zdá se, že při startu se c:geo snaží zjistit polohu, a když neuspěje, nespustí ani ty moduly, které polohu nepotřebují :(

Ještě trochu pohledám, ale jestli se nezadaří, botky si pro to nerozkoušu. Ještě jednou díky. Kolc

• 0

#1338 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2016 - 16:54

Jo. Takže c:geo: Nastavení/Systém/Odstranit osamocené soubory

A ještě koukni, jestli v Nastavení/Systém nemáš náhodou zaškrtnuté Používání služeb Google Play. Pokud ano, zruš.

A dej vědět, jak jsi pokročil

• 0

#1339 Kolc

Kolc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2016 - 17:11

Jo. Takže c:geo: Nastavení/Systém/Odstranit osamocené soubory

A ještě koukni, jestli v Nastavení/Systém nemáš náhodou zaškrtnuté Používání služeb Google Play. Pokud ano, zruš.

A dej vědět, jak jsi pokročil

Jsi borec. Provedl jsem oboje a už je to OK. Díky

• 0

#1340 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2016 - 9:04

No tak hlavně že se zadařilo

• 0